Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα σήκωσαν το πρωτάθλημα τον Μάιο. Αργότερα είχαν μερικοί εξ αυτών υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες και λίγο πιο μετά πήγαν διακοπές. Κι όμως. Μετά από τόσο καιρό και ένα τέτοιο διάλειμμα οι Καταλανοί όχι μόνο επέστρεψαν στη La Liga με άγριες διαθέσεις.
Μα επικράτησαν εκτός έδρας της Μαγιόρκα με σκορ 3-0 στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, παίζοντας καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, πρόσφεραν και πλούσιο θέαμα με πρωταγωνιστή τον Λαμίν Γιαμάλ που έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους του που από νωρίς έμειναν με εννιά παίκτες λόγω των δύο αποβολών.
Έτσι, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι από τον περασμένο Μάιο, μέχρι και σήμερα είναι για εκείνη σαν να μην πέρασε μία ημέρα. Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει έτσι σε μία σεζόν που θα έχει πολλούς αγώνες να δώσει!
ΤΟ ΜΑΤΣ:
H αναμέτρηση δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Φλικ μπήκαν με διάθεση και όρεξη για ένα γρήγορο γκολ. Αυτό ήρθε από τον Ραφίνια στο 7′ με τον Γιαμάλ να του δίνει πάσα πάρε… βάλε. Εκείνος δεν θα μπορούσε να αστοχήσει από αρκετά καλή θέση και έτσι οι περσινοί πρωταθλητές Ισπανίας ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι τους.
Η Μαγιόρκα ναι μεν έπαιζε με πολλούς παίκτες πίσω από το κέντρο. Και με αρκετούς εξ αυτών να είναι πάνω στον Γιαμάλ. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά, ώστε να τον περιορίσουν. Ειδικά από την ώρα και τη στιγμή που η μπάλα πήγαινε στα πόδια του. Ειδικά όταν ανέβαζε ταχύτητα και τους περνούσε εύκολα και απλά.
Το 2-0 για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 23′ από τον Τόρες. Λίγο αργότερα τα δεδομένα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Μαγιόρκα. Μιας και σε δύο φάσεις έχασε δύο παίκτες με κόκκινη κάρτα. Αρχικά τον Μορλάνες στο 33′ και στο 39′ τον Μουρίτσι με απευθείας. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα και δεδομένα για τους παίκτες του Φλικ.
Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει ακόμη πιο πολλά γκολ. Ωστόσο, κάτι η αστοχία τους, κάτι η ατυχία τους (είχαν δύο δοκάρια) έπρεπε να περιμένουν ως το 94′ για να κάνει ο Γιαμάλ με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια το 3-0 που έμεινε ως το φινάλε!
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
