Παρά την άνοδο των αφίξεων και την αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, η εστίαση δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη του τουρισμού. Οι επιχειρηματίες του χώρου κάνουν λόγο για μειωμένη κατανάλωση, με τους επισκέπτες να περιορίζονται στα απαραίτητα, αποφεύγοντας τα μεγάλα γεύματα και την πολυτέλεια που χαρακτήριζε προηγούμενες χρονιές.
Αιτίες υπάρχουν πολλές. Ο υψηλός πληθωρισμός, οι ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και ενέργεια, αλλά και οι αυξημένες τιμές σε καταλύματα και μεταφορές έχουν οδηγήσει τους τουρίστες σε πιο προσεκτικές επιλογές. Παράλληλα, ο έντονος ανταγωνισμός, τόσο εντός Ελλάδας όσο και από γειτονικούς προορισμούς, πιέζει τα περιθώρια κέρδους.
Έτσι, η εστίαση φαίνεται να βγαίνει ζημιωμένη από μια σεζόν που στα χαρτιά φαινόταν πολλά υποσχόμενη. Οι επαγγελματίες ζητούν στήριξη, αλλά κυρίως μια νέα στρατηγική που θα στοχεύει όχι μόνο στην ποσότητα αφίξεων, αλλά και στην ποιότητα τουρισμού που θα ενισχύει πραγματικά την κατανάλωση και την ελληνική γαστρονομία.
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
