Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας, τις πιο πολλές καλές φάσεις και στιγμές στο εντός έδρας ματς κόντρα στους Γκόου Αχεντ Ιγκλς. Ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 55′ με το τέρμα του Σβιντέρσκι. Ωστόσο, οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που έφυγαν με τη νίκη στις αποσκευές τους με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Europa League.
Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν ανώτεροι. Ήταν όμως, πέρα για πέρα, πιο αποτελεσματικοί από τους ποδοσφαιριστές του Χρήστου Κόντη που είχαν μεγάλο πρόβλημα είτε στο να πάρουν τη σωστή απόφαση, είτε να σημαδέψουν καλύτερα όταν έπαιρναν μία ενέργεια πάνω τους.
Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο από τους γηπεδούχους. Ωστόσο, μετά το γκολ που σημείωσαν οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι και… σκότωσαν τους γηπεδούχους!
ΤΟ ΜΑΤΣ:
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε τον έλεγχο και έκανε κουμάντο στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Κόντη έκαναν πολλές και σωστές πάσες. Ειδικά από το κέντρο και μπροστά. Σε αυτό τους βοήθησε και το γεγονός ότι οι Ολλανδοί ήθελαν να παίξουν πιο πολύ αμυντικά και έτσι οι «πράσινοι» έφταναν να έχουν πολλούς παίκτες στα αντίπαλε καρέ.
Η πίεση του Παναθηναϊκού μεγάλωνε και ήταν ολοένα και πιο έντονη όσο περνούσε η ώρα. Αλλά οι ποδοσφαιριστές του δεν είχαν καθαρό μυαλό και ψυχραιμία για να σπάσουν την μπάλα όταν έπρεπε ή να πασάρουν όταν έβρισκαν χώρους. Παράλληλα, τα μακρινά σουτ του Κυριακόπουλου και του Τετέ δεν έφταναν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.
Αυτό δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει. Στο 55′ ο Τετέ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Σβιντέρβσκι να παίρνει την κεφαλιά και να νικάει από κοντά τον αντίπαλο κίπερ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Ολλανδοί κατάλαβαν ότι έπρεπε να ανεβάσουν τις γραμμές τους και την πίεσή τους. Σε μία από τις πρώτες τους επισκέψεις στα καρέ του Λαφόντ έκαναν και το 1-1. Σέντρα από τα δεξιά από τον Τζέιμς με τον Σμιντ από κοντά με προβολή στο 75′ να κάνει το 1-1.
Ο Παναθηναϊκός ήταν σε… σοκ και έχασε μία σπουδαία ευκαιρία με τον Σβιντέρβσκι για το 2-1. Μιας και δεν έγινε αυτό οι Ολλανδοί σημείωσαν και δεύτερο γκολ με τον ίδιο τρόπο και με τον ίδιο σκόρερ. Σέντρα από τα δεξιά του Τζέιμς με τον Σμιντ με προβολή και πάλι να κάνει το 2-1 στο 82′. Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» όσο και αν προσπάθησαν ή όσο και αν το ήθελαν δεν έκαναν κάτι παραπάνω και έτσι έχασαν ένα ματς που έμοιαζε να είναι δικό τους.
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας