Υπάρχει πρόβλημα στη φετινή Λίβερπουλ και μάλιστα – πολύ – σοβαρό. Τελικά οι δύο κολλητές νίκες με Άστον Βίλα και Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια γλυκιά παρένθεση για τους «Κόκκινους». Τίποτα παραπάνω. Αυτό φανερώνει η σημερινή κάκιστη εμφάνιση στο Etihad και καθαρή ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι «Πολίτες» ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Σημείωσαν τρία τέρματα, δε δέχθηκαν κανέναν και φυσιολογικά ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με υπέρ τους θρίαμβο.
Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
Οι πρωταθλητές Αγγλίας παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο Μάντσεστερ. Εκτός από μικρές αναλαμπές η γενική τους εικόνα ήταν κακή. Δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους στον αντίπαλο. Χαρακτηριστικό πως πρώτη τους καθαρή φάση για γκολ ήταν στο 76ο λεπτό. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου δυσκολεύτηκαν αφάνταστα απέναντι στην ομάδα του Έρλινγκ Χάαλαντ. Δέχθηκαν αρκετές ευκαιρίες αποτέλεσμα να δουν τη μπάλα στα δίχτυα τους τρεις φορές.
Διάβασε επίσης: Όλα τα ωραία έχουν ένα… τέλος, εκτός από τη Σίτι! (vid)
Το κακό σερί, οι αιτίες και οι σκέψεις στις τάξεις της Λίβερπουλ
Τον τελευταίο 1,5 μήνα η Λίβερπουλ βρίσκεται σε σταθερά καθοδική πορεία. Μετρά σε Αγγλία και Ευρώπη επτά ήττες στα δέκα τελευταία της παιχνίδια. Η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε να αναδείξει τα ίδια προβλήματα. Η ομάδα του Άρνε Σλοτ αδυνατεί να βρει χημεία. Αδυνατεί να βρει ομοιογένεια και σωστή τακτική προσέγγιση στα παιχνίδια της. Όπως έχει επισημάνει και σε δηλώσεις του ο Σλοτ, υπάρχουν παίκτες της ενδεκάδας του που δεν προσφέρουν – όπως θα πρεπε – και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ιδίως αμυντικά. Και φαίνεται.
Τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας πέραν της άμυνας δεν έχουν προσφέρει ούτε στο ελάχιστο στη γραμμή κρούσης. Δεν θα μιλήσουμε με ονόματα (και διευθύνσεις). Είναι πασιφανές ποιοι ποδοσφαιριστές παρουσιάζουν εικόνα κάτω του μετρίου. Πλέον η περίοδος χάριτος έχει περάσει. Άπαντες κρίνονται και κρίνονται αυστηρά στο Άνφιλντ. Μαζί με τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της ομάδας. Ο Άρνε Σλοτ έχει σαφώς τις ευθύνες του. Η φετινή εικόνα έχει κάνει για πολλούς οπαδούς των «Κόκκινων» ξεχασμένη ανάμνηση την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιρρίπτουν ευθύνες στον Ολλανδό πως αδυνατεί να επιβληθεί στους κλασάτους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ειδικά μετά και το σημερινό περιμένουν μια αλλαγή στο στρατόπεδο της ομάδας προκειμένου αυτή να αλλάξει πλεύση. Ναι, κάποιοι ζητούν την αποχώρηση του Σλοτ. Ίσως αυτό να ήταν και το κατάλληλο «ηλεκτροσόκ» που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ.
H διακοπή λόγω εθνικών ομάδων έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τον σύλλογο. Για την ομάδα, τους παίκτες, τον προπονητή, τη διοίκηση. Μέσα σε αυτές τις περίπου δέκα ημέρες άπαντες στην ομάδα καλούνται σε ανασύνταξη. Τα επόμενα παιχνίδια με Νότιγχαμ Φόρεστ για την Premier League και PSV για το Champions League είναι «τελικοί». Αν και εκεί υπάρξουν παραφωνίες τότε… Σλοτout.
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας