ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Η κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς στην Ευρώπη

Η σεζόν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης τελείωσε και το Sportsking.gr παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε.

Η κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς στην Ευρώπη

Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga τέλος!

Η σεζόν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης έχει πλέον τελειώσει και το Sportsking.gr παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε.

Έντεκα παιχταράδες που “έβγαλαν” μάτια φέτος πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις, με τους περισσότερους εξ αυτών να οδηγούν την ομάδα τους σε σημαντικές επιτυχίες.

Ας συνθέσουμε την ενδεκάδα της χρονιάς:

Τερματοφύλακας: Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Αποτέλεσμα εικόνας για de gea

Ο Ισπανός γκολκίπερ, “έφαγε” τη θέση από τον Άλισον και τον Όμπλακ που επίσης έκαναν φοβερή σεζόν, διότι φέτος ήταν απλά απίθανος. Δεν ήταν μόνο οι πάρα πολλές επεμβάσεις που έκανε, αλλά η σπουδαιότητα και οι δυσκολία των αποκρούσεων του. Αγωνίστηκε σε 37 ματς στην Premier League και δέχθηκε μόνο 28 τέρματα. Κράτησε ανέπαφη την εστία του για 18 ματς και πραγματοποίησε συνολικά 115 αποκρούσεις.

Αριστερό μπακ: Αλεξάντερ Κολάροφ (Ρόμα)

Αποτέλεσμα εικόνας για kolarov roma

Αναγεννημένος στη Ρόμα ο Σέρβος μπακ, έκανε “τρελή” σεζόν και δικαίως παίρνει τη θέση. Ήταν πολύ καλός αμυντικά, αλλά διακρίθηκε κυρίως για τις επιθετικές του αρετές, ταΐζοντας τους επιθετικούς της ομάδας του, με τις ασίστ του. Ο 32χρονος άσος μέτρησε 2 γκολ και 12 ασίστ φέτος στη Serie A, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην πορεία της Ρόμα.

Κεντρικός αμυντικός: Νίκλας Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι)

Αποτέλεσμα εικόνας για otamendi

“Ογκόλιθος” στην αμυντική γραμμή της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι. Ο Αργεντινός αμυντικός ήταν φοβερός στα καθήκοντά του, ενώ σημείωσε και κομβικής σημασίας γκολ (4) στην πορεία των “Πολιτών” προς τον τίτλο. Κέρδισε 161 προσωπικές μονομαχίες, 79 εναέριες μάχες, έκανε μόνο 3 σημαντικά λάθη που οδήγησαν σε γκολ και είχε 58 επιτυχημένα τάκλιν.

Κεντρικός αμυντικός: Νάλντο (Σάλκε)

Αποτέλεσμα εικόνας για naldo

Στη Δύση της καριέρας του ο 35χρονος Βραζιλιάνος μας εντυπωσίασε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η σιγουριά, η δύναμη και η αυτοπεποίθηση που προσέφερε στα μετόπισθεν ήταν το κάτι άλλο, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην επίθεση σκοράροντας μεγάλης σημασίας γκολ. Μέτρησε συνολικά 7 τέρματα τη φετινή χρονιά στη Bundesliga, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ.

Δεξί μπακ: Ντάνι Άλβες (Παρί Σεν Ζερμέν)

Αποτέλεσμα εικόνας για alves

Όσα χρόνια και αν περάσουν ο “τρελο-Ντάνι” παραμένει σταθερή αξία. Φεύγοντας από την Μπαρτσελόνα πολλοί πίστεψαν ότι θα πέσει αγωνιστικά, ωστόσο αποδεικνύει κάθε χρονιά το αντίθετο. Πρώτα στη Γιουβέντους και φέτος στην Παρί Σεν Ζερμέν. Έκανε πάρτι σχεδόν σε όλους όσους βρέθηκαν στο διάβα του από τη δεξιά πλευρά, μετρώντας 7 ασίστ και 1 γκολ, σε μία σεζόν που οι πρωτευουσιάνοι δεν είχαν αντίπαλο εντός συνόρων.

Μεσαία γραμμή

Λουίς Αλμπέρτο (Λάτσιο)

Αποτέλεσμα εικόνας για luis alberto

H Λάτσιο δεν πέτυχε τον μεγάλο στόχο της που ήταν η έξοδος στο Champions League χάνοντας την τελευταία αγωνιστική από την Ίντερ, ωστόσο ο Λουίς Αλμπέρτο φέτος ήταν χάρμα οφθαλμών. Έκανε… όργια στη μεσαία γραμμή, “κόβοντας” και “ράβοντας” το παιχνίδι στα μέτρα της ομάδας του. Καταλυτικός και επιθετικά και αμυντικά, ήταν εκ των διακριθέντων της φετινής σεζόν. Μέτρησε 11 γκολ και 16 ασίστ, με τα στατιστικά του να επιβεβαιώνουν πλήρως την ποιότητά του.

Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι)

Αποτέλεσμα εικόνας για de bruyne

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Βέλγο φέτος; Η ακρίβεια που είχε στις πάσες του ήταν πέρα από κάθε φαντασία και προσδοκία. Ήταν λες και χρησιμοποιούσε… μοιρογνωμόνιο. Για τα 2/3 της σεζόν απλά δεν μπορούσε κανείς να συγκριθεί μαζί του. Μέτρησε 8 γκολ και 16 ασίστ στην Premier League, οδηγώντας τη Σίτι σε μία εμφατική κατάκτηση πρωταθλήματος, καταρρίπτοντας ένα σωρό ρεκόρ.

Αριστερή πτέρυγα: Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Αποτέλεσμα εικόνας για neymar

Ό,τι ήθελε έκανε στη Γαλλία μέχρι να τραυματιστεί. Πολλές φορές “ρεζίλευε” του αντιπάλους του, κάνοντας τους σαφές ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ποιότητας και κλάσης μεταξύ τους. Ο σούπερ σταρ της Παρί έπαιζε δίχως… φρένα και μέτρησε συνολικά 19 γκολ και 15 ασίστ σε 20 ματς που πρόλαβε να αγωνιστεί στη Ligue 1.

Αριστερή πτέρυγα: Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Αποτέλεσμα εικόνας για mohamed salah

Ξεπετάχτηκε από το πουθενά και διεκδικεί τη Χρυσή Μπάλα. Ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ είναι το κάτι άλλο. Έχει ήδη γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας του και πως να μη γίνει άλλωστε με αυτά που έκανε φέτος. Πέτυχε 32 γκολ, χάνοντας για μόλις 2 τέρματα το βραβείο του Χρυσού Παπουτσιού, ενώ μοίρασε και 11 ασίστ. Όλα αυτά μόνο στην Premier League.

Δυάδα της επίθεσης

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Αποτέλεσμα εικόνας για ronaldo

Μπορεί η χρονιά να ξεκίνησε άσχημα για εκείνον, καθώς για μεγάλο διάστημα δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει στη La Liga, ωστόσο μόλις βρήκε τα πατήματά του ήταν μία μηχανή παραγωγής γκολ. Ακόμη και εάν κινήθηκε μακριά από τα νούμερα που μας συνήθιζε τις προηγούμενες χρονιές, τα 26 γκολ και οι 5 ασίστ σε 27 παιχνίδια μιλούν από μόνα τους.

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Αποτέλεσμα εικόνας για messi

Διέλυσε τα στατιστικά στη La Liga, αφού ήταν πρώτος σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Κέρδισε για 5η φορά το Χρυσό Παπούτσι στην καριέρα του, κάτι που ποτέ και κανείς δεν έχει καταφέρει. Ήταν ο απόλυτος σκόρερ και ηγέτης της Μπαρτσελόνα σε μία επιβλητική κατάκτηση του πρωταθλήματος σκοράροντας συνολικά 34 φορές, ενώ μοίρασε και 12 ασίστ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ