ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Γαλλική… επανάσταση στο Έτιχαντ (vid)

Οι πρεμιέρες δημιουργήθηκαν για να γίνονται... εκπλήξεις, με την Λυών να κάνει απόψε της δικιά της «αναγκάζοντας» την Μάντσεστερ Σίτι να μπει με το... αριστερό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γαλλική… επανάσταση στο Έτιχαντ (vid)

Λίγο ο εκπληκτικός Ναμπίλ Φεκίρ, λίγο η αγνώριστη αμυντική συμπεριφορά των «Πολιτών» και η ανούσια κατοχή δεν θέλει και πολύ. Η Λυών κατάφερε να «κουφάνει» το Έτιχαντ και να φύγει νικήτρια από το Μάντσεστερ βάζοντας «φωτιά» με το καλημέρα στο όμιλο.

Οι Γάλλοι έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Φεκίρ κατάφεραν να κερδίσουν στα σημεία την Σίτι και να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Ισπανό να παίζει στο τέλος του αγώνα όλα του τα χαρτιά χωρίς όμως αντίκρυσμα. Κορνέ (26′) και Φεκίρ (43′) έβαλαν μπροστά τους Γάλλους με τον Μπερνάρντο Σίλβα να μειώνει για τους γηπεδούχους στο 68′ μένοντας όμως μέχρι εκεί, παρά την ασφυκτική πίεση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και την Λυών να δίνει αναγκαστικά χώρο περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία να πιέσει στην κόντρα. Οι φάσεις λιγοστές στις δύο εστίες με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να μοιράζει την… τράπουλα αφήνοντας μόνο τον Ζέσούς στην επίθεση, κίνηση που δεν απέφερε καρπούς.

Λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου μισού του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν σε αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Φεκίρ ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς, έκανε την παράλληλη σέντρα, με τον Κορνέ να γίνεται ο τελικός αποδέκτος – έπειτα από τσαφ του Φερναντίνιο – και να στέλνει με ψυχραιμία την μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον.

Σαν να μην έφθανε αυτό και με τους «Πολίτες» να μην μπορούν να διαχειριστούν οτι είναι πίσω στο σκορ λίγα λεπτά πριν την ανάπαυλα, οι Γάλλοι σόκαραν εκ νέου το Έτιχαντ. Ο Φεκίρ εκμεταλλεύτηκε άψογα το τραγικό λάθος των γηπεδούχων στον χώρο του κέντρου, κουβάλησε για λίγα μέτρα την μπάλα και με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε τον Έντερσον για δεύτερη φορά να πάρει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Στην επανάληψη, ο Γκουαρντιόλα ρίσκαρε – δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς – βάζοντας σταδιακά στο παιχνίδι όλα του τα διαθέσιμα επιθετικά όπλα. Αγκουέρο και Μαχρέζ πάτησαν το χορτάρι του Έτιχαντ, άσκησαν πίεση στους φιλοξενούμενους η οποία εν μέρει απέδωσε καρπούς στο 68′. Άψογη πλαγιοκόπηση του Σανέ, εξαιρειτκή πάσα του Γερμανού στον σωστό χρόνο στον Μπερνάρντο Σίλβα, με τον Πορτογάλο να μην δυσκολεύεται με όμορφο τελείωμα να γράψει το 1-2.

Το τελευταίο 20λεπτο κύλησε φυσιολογικά – όπως όλοι θα περιμέναμε – με την Σίτι να είναι σε έναν επιθετικό μονόλογο. Παρόλα αυτά, η περαιτέρω πίεση δεν έφερε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, με τους «Πολίτες» να βγαίνουν ηττημένοι στην πρεμιέρα σε ένα φαινομενικά γι’ αυτούς εύκολο παιχνίδι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ