ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

«Φρέναρε» την Τσέλσι ο Πίκφορντ!

Η Τσέλσι έχασε ένα κάρο ευκαιρίες, ο Πίκφορντ έκανε απίθανες αποκρούσεις και η Έβερτον έφυγε με έναν παλικαρίσιο βαθμό (0-0) από το «Στάμφορντ Μπριτζ», στερώντας από τους «μπλε» την ευκαιρία να πατήσουν -έστω και προσωρινά- κορυφή!

«Φρέναρε» την Τσέλσι ο Πίκφορντ!

Η Τσέλσι είχε την πίεση και τις ευκαιρίες, όμως έπεσε πάνω σε έναν εντυπωσιακό Τζόρνταν Πίκφορντ που «έβγαλε» ό,τι πήγαινε προς την εστία του και κράτησε όρθια την πολύ καλά στημένη Έβερτον (0-0) στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν προσωρινά στην κορυφή οι «μπλε».

Μοιρασμένο πρώτο μέρος

Η Έβερτον αιφνιδίασε την Τσέλσι, ξεκινώντας δυναμικά το ματς και στο 3′ λίγο έλειψε να προηγηθεί, όμως η κεφαλιά του Αντρέ Γκόμες πέρασε λίγο άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το τρομερό σουτ του Μπερνάρ εννιά λεπτά αργότερα.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 23΄, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρκος Αλόνσο να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Πίκφορντ. Ο Ισπανός μπακ ήταν αυτός που έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, όταν ο Άγγλος τερματοφύλακας των «ζαχαρωτών» απέκρουσε με υπερένταση το δυνατό σουτ του από αριστερά στο 40′.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ναι μεν είχε 72% κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει την εξαιρετικά στημένη, από τον Μάρκο Σίλβα, Έβερτον και το 0-0 έμεινε μέχρι και τη λήξη του πρώτου 45λέπτου.

Ήρωας ο Πίκφορντ

Με τη σέντρα του δευτέρου μέρους η Τσέλσι έχασε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Αλόνσο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μοράτα έκανε την προβολή, με τον Πίκφορντ να αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του. Στο 56′ ο Σίγκουρντσόν δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με τον Κέπα να αποκρούει σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπερνάρ βρέθηκε απέναντι από τον Κέπα μετά το γύρισμα του Γουόλκοτ, όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν καταιγιστικός και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν μια «ανάσα» από το 1-0. Ο Αζάρ έβγαλε την κάθετη στον Γουίλιαν, που βρέθηκε απέναντι στον Πίκφροντ, αλλά το πλασέ πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 61′ ο Άγγλος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Βέλγου σούπερ σταρ.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Έβερτον «τέντωσε» το τεράστιο κορμί για να διώξει το σουτ του Αζάρ που κόντραρε και είχε κατεύθυνση προς την εστία του. Ο Βέλγος έφτασε κοντά στο γκολ και στο 73′, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Τσέλσι προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο η Έβερτον ήταν πολύ καλά οργανωμένη αμυντικά και δεν της επέστρεψε να δημιουργήσει άλλο κίνδυνο για την εστία της με το 0-0 να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι «μπλε» έχασαν έτσι την ευκαιρία να ανέβουν έστω και προσωρινά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ μαζί με τη Λίβερπουλ και έμειναν στους 28 βαθμούς και την τρίτη θέση, ενώ ακολουθεί και το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στην Τότεναμ μετά τη διακοπή. Από την άλλη η Έβερτον που πήρε θετικό αποτέλεσμα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά από 2,5 χρόνια έφτασε τους 19 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση και την επόμενη αγωνιστική ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της πόλης κόντρα στη Λίβερπουλ.

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Ζορζίνιο (65′ Φάμπεργκας), Καντέ, Κόβασιτς (82′ Μπάρκλεϊ), Γουίλιαν (68′ Πέδρο), Αζάρ, Μοράτα.

Έβερτον (Μάρκο Σίλβα): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Μίνα, Ντιν, Γκουεγιέ, Αντρέ Γκόμες, Γουόλκοτ, Σίγκουρντσον (76′ Γιαγκέλκα), Μπερνάρ (64′ Λούκμαν), Ρισάρλισον (89′ Κάλβερτ-Λιούιν).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ