ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ντεσαγί για Μπαπέ: «Μεγάλο λάθος η Ρεάλ Μαδρίτης… Καλύτερα να πάει Σ. Αραβία!»
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Η πορεία της ως τον τελικό είναι αξιοθαύμαστη! (pic)
Ανρί για Μπαπέ: «Είναι ο καλύτερος που υπάρχει! Είναι ο GOAT!»
Η Άστον Βίλα σμπαραλιάζει τους μεγάλους και παίρνει αστέρι αξίας 70 εκατ. ευρώ
O Μάρκο Ρόις έχει κεντράρει στον επόμενο σταθμό της καριέρας του!
Ντέκο και Τσάβι ονειρεύονται το ιδανικό 6αρι για την Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης vs Τόμας Τούχελ: Η παράδοση προμηνύει… μακρά νύχτα (stats)
Πογέτ: «Τεχνίτης ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, άλλο είναι αυτό που του λείπει»
To άκρως δελεαστικό μπόνους που τάζει ο Πέρεθ σε κάθε παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης
H Λίβερπουλ «κάηκε» αλλά το Νησί επιμένει στην έλευση του Αμορίμ
Η Ντόρτμουντ στον τελικό και οι Βεστφαλοί… στην νοσοκόμα τους (pics)
Η γκριμάτσα του Μπαπέ όταν τον ρώτησαν για το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν (vid)
Μπαρτσελόνα: «Μαγειρεύει» από τώρα για το 2025 με συνταγή από το Παρίσι
Και… κλάμα ο Μπαπέ: Η «ξενέρα» σε όλο της το μεγαλείο! (vid)
Έτσι… το γλέντησε μέσα στο Παρίσι η Μπορούσια Ντόρτμουντ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Αγχωτικά, αλλά… «βασιλικά»

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε μπάλα ένα μισάωρο, είδε τη Βαλένθια να χάνει ένα σωρό ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, αλλά εντέλει πήρε μια πολύ σημαντική νίκη (2-0) και παρέμεινε κοντά στην κορυφή.

Αγχωτικά, αλλά… «βασιλικά»

Μπορεί να προηγήθηκε μόλις στο 8′ με το αυτογκόλ του Βας, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε να αγχωθεί αρκετά προτού εντέλει φτάσει στο τρίποντο κόντρα στη Βαλένθια (2-0) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο Βάθκεθ το δεύτερο γκολ της «βασίλισσας» που έφτασε στο -3 από την κορυφή, αλλά με ματς περισσότερο, έχασαν τρομερές ευκαιρίες πριν το 2-0 οι «νυχτερίδες».

«Βασιλικό» μισάωρο, σβηστό τέταρτο

Η «βασίλισσα» κυνήγησε από την αρχή το γκολ και έφτασε πολύ κοντά μόλις στο 3′, με το σουτ του Μπενζεμά να περνάει ελάχιστα εκτός εστίας. Η πίεση της Ρεάλ απέδωσε καρπούς πέντε λεπτά αργότερα, με τον Βας να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Καρβαχάλ!

Οι γηπεδούχοι δεν άφηναν τις «νυχτερίδες» να βγουν από το δικό τους τέταρτο του γηπέδου και στο 29′ έφτασαν μια «ανάσα» από το 2-0, όμως ο Νέτο σταμάτησε εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του Μπέιλ.

Ο ρυθμός έπεσε αρκετά μετά το 30′ και το 1-0 έμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λέπτου,. Η Ρέαλ είχε ένα εξαιρετικό μισάωρο, ωστόσο μετά από αυτό περιορίστηκε στο να έχει την κατοχή χωρίς να μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Νέτο. Από την άλλη η Βαλένθια έμοιαζε σχεδόν ανήμπορη να βγει μπροστά με αξιώσεις και περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο.

Πιέστηκε, αλλά «καθάρισε» στο τέλος

Η Βαλένθια ανέβηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 53′ «άγγιξε» το 1-1. Ο Παρέχο έβγαλε μια μαγική μπαλιά στον Μίνα, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ σε τετ α τετ με τον Κουρτουά.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και στο 65′, έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Παρέχο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Γκάμπριελ, ο οποίος από το ένα μέτρο την έστειλε άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα, η Ρεάλ είχε την καλύτερη στιγμή της στο δεύτερο μέρος και την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς. Ο Γιορέντε έκανε εξαιρετική κούρσα και γύρισμα στον Ασένσιο, όμως ο Πιτσίνι έβαλε το κορμί και έσωσε τη Βαλένθια.

Τελικά στο 83′ η «βασίλισσα» κλείδωσε το τρίποντο. Ο Καρβαχάλ έκανε την κούρσα από δεξιά, άλλαξε την μπάλα με τον Ίσκο η μπάλα έφτασε στον Μπενζεμά και από ασίστ του Γάλλου ο Βάθκεθ έκανε το 2-0!

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επιστρέφει στις νίκες μετά την ήττα με 3-0 από την Εϊμπάρ και να ανεβαίνει στην 5η θέση φτάνοντας τους 23 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Σεβίλλη που έχει ματς λιγότερο. Από την άλλη η Βαλένθια ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο σερί νίκες και έμεινε στους 17 και τη 13η θέση.

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγκο Σολάρι): Κουρτουά, Ράμος, Καρβαχάλ, Βαράν, Ρεγκιλόν, Μόντριτς (71′ Βαλβέρδε), Γιορέντε, Θεμπάγιος (80′ Ίσκο), Βάθκεθ, Μπενζεμά, Μπέιλ (63′ Ασένσιο).

Βαλένθια (Μαρθελίνιο): Νέτο, Βας (68′ Πιτσίνι), Γκαράι, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Κοκλέν (68′ Κοντογκμπιά), Παρέχο, Γκουέντες, Σολέρ, Γκαμεϊρό (72′ Μπατσουαγί), Μίνα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ