ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το «καυτό» αμόρε του ΜακΚένι πανηγύρισε μαζί του την κούπα της Γιουβέντους (pics)
Ντόβμπικ σε τιμή ευκαιρίας – Η ρήτρα… λουκούμι και τα δεμένα χέρια της Χιρόνα
BILD: «Μπάγερν και Τούχελ συνεχίζουν μαζί μέχρι το καλοκαίρι του 2025»
Στα κάγκελα ο Αλέγκρι στον τελικό – Έσκισε τη γραβάτα και πέταξε το σακάκι του από τα νεύρα (vid)
Μπαρτσελόνα: Προσέχει… για να έχει – Το πλάνο του καλοκαιριού για Κουμπαρσί και Γιαμάλ
Η Ντόρτμουντ κυνηγά την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της
Αταλάντα – Γιουβέντους: Η κούπα στην «Κυρία» από τον Ντούσαν (vid)
Τα πιτσιρίκια της Γιουνάιτεντ κέρδισαν τη Νιούκαστλ αλλά… έχασαν την Ευρώπη! (vid)
Τρίποντο… Ευρώπης για την Τσέλσι! (vid)
Τσέλσι: Ο Ενκουνκού σκόραρε και… έβγαλε τα μπαλόνια! (vid)
Ντέκο: «Έπαιξα με Ρονάλντο και Μέσι αλλά αυτός είναι ο κορυφαίος»!
Από μηχανής… Κασεμίρο – Έσωσε τη Γιουνάιτεντ από σίγουρο γκολ (vid)
Ο Μανδάς έχει την Ευρώπη στα… πόδια του: Οι ομάδες που ενδιαφέρονται!
Τσέλσι: Τίκι-τάκα και κεφαλιά «όνειρο» του Πάλμερ για το 0-1! (vid)
Κυνικός Βλάχοβιτς «κάρφωσε» με το καλημέρα στον τελικό (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα: Με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφκσι κέρδισε και την άμυνα της

Η Μπαρτσελόνα αγχώθηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει το τρίποντο επικρατώντας της Βαλένθια με 4-2.

Μπαρτσελόνα: Με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφκσι κέρδισε και την άμυνα της

Σε ένα παιχνίδι που είχε έξι γκολ και μια κόκκινη κάρτα, η Μπαρτσελόνα πήρε μια σημαντική νίκη κόντρα στη Βαλένθια και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με δυο βαθμούς περισσότερους από τη Χιρόνα.

Οι «μπλαουγκράνα» χρειάστηκαν τρία τέρματα από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι για να διορθώσουν τις «γκέλες» της αμυντικής γραμμής τους. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αποβολή του γκολκίπερ της Βαλένθια λίγο πριν το ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, με την Μπαρτσελόνα να έχει την μπάλα στην κατοχή της και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο τα πρώτα δέκα λεπτά πέρασαν χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία για τις δυο ομάδες. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου η Βαλένθια βγήκε για πρώτη φορά μπροστά με αξιώσεις. Ο Φεντερίκο έβγαλε τον Ντούρο απέναντι από τον Τερ Στέγκεν αλλά ήταν στο πλάι με αποτέλεσμα να πλασάρει πάνω στον Γερμανό γκολκίπερ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς όταν ο Φεντερίκο, εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση του Κουρμπασί, έφυγε στην κόντρα αλλά το πλασέ του ήταν κακό και πέρασε άουτ. Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήρθε δυο λεπτά αργότερα με την καλύτερο τρόπο. Οι παίκτες του Τσάβι κυκλοφόρησαν τη μπάλα μέχρι αυτή να φτάσει στον Ραφίνια που με σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Φερμίν στην «καρδιά» της περιοχής και εκείνος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Η χαρά των «μπλαουγκράνα» κράτησε μόλις λίγα λεπτά καθώς στο 27ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα. Οι παίκτες της Βαλένθια έχτισαν ωραία την επίθεση από πίσω, ο Αραούχο είχε κακή θέση στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα ο Ντούρο να φύγει στην πλάτη της άμυνας. Ο Τερ Στέγκεν βγήκε από την εστία του και φάνηκε να έχει τον έλεγχο της φάσης αλλά προσπάθησε να τριμπλάρει τον παίκτη της Βαλένθια με αποτέλεσμα αυτός να του κλέψει τη μπάλα και αφού διένυσε μερικά μέτρα την έστειλε στα δίχτυα.

Οι βαθιές μπαλιές από την άμυνα και τον τερματοφύλακα της Βαλένθια συνέχισαν να προκαλούν προβλήματα στην Μπαρτσελόνα. Στο 36ο λεπτό με μια λάθος εκτίμηση, ο Αραούχο έχασε τον Φεντερίκο και μπόρεσε να τον σταματήσει μόνο με φάουλ εντός περιοχής. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Πεπέλου που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι έκανε το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ωστόσο το πρώτο ημίχρονο επεφύλαξε και άλλες συγκινήσεις. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου ο Γιαμάλ έφυγε στο ανοιχτό γήπεδο και ο Μαρμαρντασβίλι βγήκε εκτός περιοχής για να του κλείσει το οπτικό πεδίο, ωστόσο νεαρός πλάσαρε και ο γκολκίπερ της Βαλένθια βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Μερικά λεπτά αργότερα, και με τη βοήθεια του VAR, ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Γεωργιανό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους που με μια στημένη φάση κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2.  Ο Ιλκάι Γκουντογκάν εκτέλεσε κόρνερ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι με όμορφη κεφαλιά έστειλε στη μπάλα στα δίχτυα.

Τα λεπτά περνούσαν και η Μπαρτσελόνα πίεζε να πετύχει το γκολ που θα της έδινε και πάλι το προβάδισμα. Τελικά αυτό ήρθε στο 82 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκουντογκάν, ο Αραούχο με κεφαλιά πάσα έδωσε για τον Λεβαντόφσκι και εκείνος με το κεφάλι από την μικρή περιοχή έκανε το 3-2. Ο έμπειρος σέντερ φορ πέτυχε τρίτο προσωπικό τέρμα και τέταρτο για την ομάδα του στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ