ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Ο μάγος της πεντηκονταετίας!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι αυτό και άλλα τόσα που εμείς θα σας θυμίσουμε τιμώντας έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος!

Ο μάγος της πεντηκονταετίας!

Έχει κάνει τα πάντα, έχει ζήσει τα πάντα, έχει κατακτήσει τα πάντα κι ουσιαστικά είναι όλα όσα μπορεί θες να δεις στο ποδόσφαιρο. Μαγικά, άψογος χαρακτήρας αλλά και “αλήτης”(όπως θα λεγε κι ο Καρράς), φιλάνθρωπος, νικητής, ηγέτης. Ο Ζιντάν έζησε μια ζωή που δε θα μπορούσε να σκεφτεί ούτε ο καλύτερος σεναριογράφος. Όπως τρελό κι απρόβλεπτο ήταν το τέλος της καριέρας του, τόσο απίστευτη είναι κι η αρχή της. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τη ποδοσφαιρική του ζωή, προσπαθώντας να σας κάνουμε να αναπολήσετε ή να ψάξετε και να (ξανα)δείτε τα όσα πέτυχε αυτός ο τρομερός ποδοσφαιριστής.

Πως ξεκίνησε

Ο “Ζιζού” γεννήθηκε στη Μασσαλία όπου και μεγάλωσε μέχρι τα 14 του, όταν κι επιλέχθηκε για τριήμερο δοκιμαστικό απ’ όπου τον εντόπισαν οι σκάουτερς των Καννών. Αυτοί τον κάλεσαν για νέο δοκιμαστικό τεσσάρων βδομάδων, ωστόσο ο ίδιος έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια. Στις πρώτες του βδομάδες ήταν τιμωρημένος καθώς είχε βαρέσει ένα συμπαίκτη του επειδή του μίλησε άσχημα για τη γειτονιά όπου μεγάλωσε ο Ζιντάν. cannes

Έκανε το ντεμπούτο του στο γαλλικό πρωτάθλημα στα 16 του κόντρα στη Ναντ και δύο χρόνια αργότερα σκόραρε το πρώτο του γκολ και πάλι κόντρα στην ίδια ομάδα. Την επόμενη μέρα ο πρόεδρος της ομάδας του αγόρασε και του χάρισε ένα αυτοκίνητο όπως του είχε υποσχεθεί πως θα κάνει στο πρώτο του γκολ. Στη πρώτη του γεμάτη σεζόν, οι Κάννες κατέκτησαν την υψηλότερη θέση στην ιστορία τους(4η) παίρνοντας το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης σεζόν. Ο Ζιντάν είχε πετύχει πέντε γκολ σε 38 εμφανίσεις.

Το όνομα μεγαλώνει, όμως τα πρώτα “άκυρα” εμφανίζονται

Αυτές ήταν που προσέλκυσαν τη Μπορντό να τον αποκτήσει. Εκεί έμεινε για άλλες τέσσερις σεζόν όπου κέρδισε το Κύπελλο Ιντερτότο το 1995 και το ασημένιο μετάλλιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της επόμενης σεζόν όπου η ομάδα του ηττήθηκε από τη Μπάγερν Μονάχου στο τελικό. DIVERS

Το 1995 η Μπλάκμπερν του Κένι Νταλγκλίς έφτασε κοντά στην απόκτησή του όμως ο πρόεδρος της ομάδας ρώτησε το θρυλικό τεχνικό, “Γιατί θες τον Ζιντάν αφού έχεις τον Σέργουντ;”, ακυρώνοντας ουσιαστικά τη μεταγραφή. Λίγους μήνες αργότερα η Νιούκαστλ είχε την ευκαιρία να τον αποκτήσει αντί 1.2 εκατομμυρίων ευρώ όμως οι “καρακάξες” απέρριψαν τη μεταγραφή λέγοντας πως ο Γάλλος δεν είναι έτοιμος για το αγγλικό στυλ ποδοσφαίρου.

Ένα χρόνο αργότερα ο Ζιντάν ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης του γαλλικού πρωταθλήματος έχοντας 12 γκολ σε 49 παιχνίδια.

Η ώρα για το άλμα ήρθε

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γιουβέντους τον αποκτά κι εκείνος κάνει τη διαφορά από τη πρώτη μόλις σεζόν κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Διηπειρωτικό, ενώ έχασε το πρώτο του τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και δεύτερο σερί της ομάδας του από τη Ντόρτμουντ. Zinedine Zidane

Με εφτά γκολ σε 32 παιχνίδια ο Γάλλος βοήθησε τη Γιούβε να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη η “Μεγάλη Κυρία” φτάνει σε τρίτο διαδοχικό τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και δεύτερο σερί χαμένο, αυτή τη φορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0.

Το 1998 ο Ζιντάν ονομάζεται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου από τη ΦΙΦΑ και κατακτά και τη Χρυσή Μπάλα. Η σεζόν που έρχεται όμως τελειώνει χωρίς τίτλο. Τη τελευταία διετία του στην Ιταλία κατακτά μόνο το Κύπελλο Ιντερτότο, με τη Γιουβέντους να τερματίζει αμφότερες τις σεζόν δεύτερη στο πρωτάθλημα, ενώ το 2000 βγαίνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από τους ομίλους με το Γάλλο να είναι τιμωρημένος αφού έριξε κουτουλιά σε παίκτη του Αμβούργου στο πρώτο ματς. Ο “Ζιζού” ανακηρύχθηκε καλύτερος ξένος της Σέριε Α το 2000 και το 2001, όπου ήταν και η τελευταία του σεζόν με τη φανέλα της Γιουβέντους. Μαζί της είχε 41 τέρματα σε 209 παιχνίδια.

Ρεκόρ μεταγραφής και το πολυπόθητο

Το καλοκαίρι του 2001 αναγκάζει τη Ρεάλ Μαδρίτης να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό ρεκόρ των 75 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της. Το πολυπόθητο Κύπελλο με τα “μεγάλα αυτιά” γίνεται δικό του από τη πρώτη κιόλας σεζόν με τον ίδιο να βάζει το νικητήριο και ίσως πιο μνημονικό γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης κόντρα στη Λεβερκούζεν στο τελικό.

Την επόμενη σεζόν βοήθησε τη “βασίλισσα” να κατακτήσει το πρωτάθλημα κι ανακηρύχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής από τη ΦΙΦΑ για τρίτη φορά. Το 2004 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής των τελευταίων 50 ετών. 090114niptransfer_2-123194158606763700

Στη τελευταία του σεζόν στη Ρεάλ δεν κατέκτησε κανένα τίτλο, όμως πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ, κόντρα στη Σεβίλλη. Τέλειωσε τη σεζόν ως δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Ρονάλντο(φαινόμενο) και δεύτερος σε ασίστ πίσω μόνο από τον Μπέκαμ.

Στο τελευταίο του παιχνίδι με τους “μερένχες” οι φανέλες έγραφαν κάτω από το σήμα “Ζιντάν 2001-2006” και 80.000 φίλοι της ομάδας ανέβασαν πανό που έγραφε “Σε ευχαριστούμε για τη μαγεία”. Mε τη Ρεάλ Μαδρίτης συμπλήρωσε 225 παιχνίδια πετυχαίνοντας 39 τέρματα ενώ συνολικά στην συλλογική του καριέρα αγωνίστηκε σε 681 παιχνίδια βάζοντας 125 γκολ.

Τα πάντα με τη χώρα και το τέλος

Με την εθνική Γαλλίας έφτασε τις 108 συμμετοχές με 31 γκολ και κατέκτησε σχεδόν τα πάντα! Ήταν βασικό μέλος και πρωταγωνιστής του τελικού στο Μουντιάλ του 1998, όταν κόντρα στη Βραζιλία πέτυχε δύο από τα τρία γκολ της χώρας του. Ήταν βασικός στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού το 2000 και αρχηγός στο Μουντιάλ του 2006 όπου σκόραρε ξανά στο τελικό, όμως έγινε ο μοιραίος του αγώνα ρίχνοντας κουτουλιά στο Ματεράτσι μετά από μεταξύ τους συνομιλία, σε μια από τις διασημότερες σκηνές του Παγκοσμίου Κυπέλλου. France's Zinedine Zidane holds the World Cup trophy after an exhibition soccer match in Saint Denis

Αυτό μάλιστα ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι στην καριέρα του, με τη Γαλλία τελικά να χάνει το τελικό στα πέναλτι. Ο Ζιντάν ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης.

Φωτογραφίες και βίντεο IMG3081-1249332959 © LUIS SEVILLANO   FUTBOL, COPA DE EUROPA: REAL MADRID - ARSENAL. 2006_zidane_geht_457_uv,property=original

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ