ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Αν έχεις… τείχη, διάβαινε!

Σε ένα συντηρητικό παιχνίδι, Ατλέτικο και Αϊντχόφεν έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι (0-0 Κ.Δ.) όπου οι Ισπανοί κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν έχεις… τείχη, διάβαινε!

Έχοντας αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Αϊντχόφεν έλυσαν τις διαφορές τους στην ισπανική πρωτεύουσα, μονομαχία από την οποία βγήκε νικήτρια η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία παρά την λευκή ισοπαλία κατά τη διάρκεια του κανονικού αγώνα και της παράτασης, επικράτησε των Ολλανδών στην διαδικασία των πέναλτι και πήρε μία αρκετά αγχωτική πρόκριση.

Στον αγωνιστικό χώρο η Ατλέτικο μπήκε με άγριες διαθέσεις στο παιχνίδι και μόλις στο 15′ ο Γκριζμάν έφτασε μία ανάσα από το 1-0 αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων του είπε όχι κρατώντας το μηδέν.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 17′ απείλησαν εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Ντιέγκο Γοδίν, του οποίου όμως η κεφαλιά πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Αϊντχόφεν απάντησε στις ευκαιρίες της Ατλέτικο στο 28′ όταν ο Μάρκο Βαν Γκίνκελ έκανε μια πανέξυπνη πάσα μέσα στην περιοχή, που όμως δεν εκμεταλλεύθηκε κάποιος συμπαίκτης του και ο Όμπλακ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45′ η ισπανική ομάδα έγινε επικίνδυνη και πάλι αλλά το σουτ του Καράσκο δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν θέλοντας να βάλουν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού και έτσι μόλις στο 50′ ο Χιμένεθ πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή κατέληξε για λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν οκτώ λεπτά αργότερα με διπλή ευκαιρία, αλλά τόσο το σουτ του Λοκάντια αλλά και η κεφαλιά του Ντε Γιονγκ δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι ρυθμοί έπεσαν αρκετά με αποτέλεσμα η επόμενη αξιόλογη φάση να προέλθει στο 72′ όταν ο Φιλίπε Λουίς έκανε μία όμορφη πάσα που όμως κόπηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Τέσσερα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90′ η Ατλέτικο είχε μία τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να αποδράσει τελευταία στιγμή με τη νίκη-πρόκριση αλλά ο Φερνάντο Τόρες δεν βρήκε στόχο παρά την όμορφη προσπάθειά του.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της κανονικής διάρκειας δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν τη… μονομαχία τους στην παράταση όπου στο 95′ ο Λούκας Ερνάντεζ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην μοναδική αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο του έξτρα χρόνου η Ατλέτικο εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και με κύριες πηγές κινδύνου τους Γκριζμάν και Κόκε επιχείρησε αρκετές φορές χωρίς αποτέλεσμα να δημιουργήσει ρωγμές στην άμυνα της Αϊντχόφεν, η οποία αμυνόταν σθεναρά.

Έτσι οι δύο αντίπαλες ομάδες κατέληξαν στα πέναλτι όπου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 8-7 και να αρπάξουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η σειρά των πέναλτι:

Βαν Γκίνκελ 0-1, Γκριζμάν 1-1, Γκουαρδάδο 1-2, Γκάμπι 2-2, Ντάβι Πρόπερ 2-3, Κόκε 3-3, Μπρούμα 3-4, Νίγκες 4-4, Μορένο 4-5, Τόρες 5-5, Λεστιέν 5-6, Χιμένεθ 6-6, Αρίας 6-7, Φιλίπε Λουίς 7-7, Ναρσίνγκ 7-7, Χουανφράν 8-7.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ