Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Έβαλε… τρίτη η Ισπανία
Ισπανία

Έβαλε… τρίτη η Ισπανία

Η Ισπανία μετά από μία επιβλητική εμφάνιση κατέκτησε τη νίκη πρόκριση με 3-0 κόντρα στους αναιμικούς Τούρκους.

18.06.2016 | 00:01

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου η Ισπανία αναμετρήθηκε με την Τουρκία με στόχο τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι “φούριας ρόχας” ήταν καταιγιστικοί και με χάρη σε δύο γκολ του Μοράτα και ένα του Νολίτο κατέκτησαν το τρίποντο επικρατώντας του συνόλου του Φατίχ Τερίμ με 3-0.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 10ο λεπτό με τον Μπαλτά μετά το γύρισμα του Άλμπα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι της εστίας της ομάδας του στη προσπάθειά του να προλάβει τον Μοράτα.

Η Τουρκία σε γενικές γραμμές παρουσίαζε καλύτερο πρόσωπο επιθετικά σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Κροατία και επιχειρούσε να απειλήσει με δύο μακρινά σουτ του Τσαλχάνογλου. Οι “φούριας ρόχας” απάντησαν με τον ίδιο τρόπο με το σουτ του Νολίτο να “γλείφει” το αριστερό δοκάρι του Μπαμπατσαν.

Χωρίς να έχει τις μεγάλες φάσεις η Ισπανία στο 36ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Νολίτο να σεντράρει κα τον Μοράτα με γυριστή κεφαλιά να γράφει το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι υπερασπιστές του τίτλου διπλασίασαν τα τέρματά τους με το Νολίτο να εκμεταλλεύεται την κακή απομάκρυνση των αμυντικών και με το σκροπ να σημειώνει το 2-0.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο, όπως τέλειωσαν το πρώτο, δηλαδή με γκολ. Στο 48΄η κάθετη πάσα του Ινιέστα διέσπασε την αντίπαλη άμυνα με τον Άλμπα να προσφέρει έτοιμο γκολ στον Μοράτα, ο οποίος δεν αρνήθηκε το δώρο αυξάνοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Τουρκία παραλίγο να μειώσει το σκορ λίγα λεπτά αργότερα με τον Γκιλμάζ να προσποιείται μπροστά από τον Πικέ αλλά το τελείωμά του να είναι απογοητευτικό. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης συνέχισε να σφυροκοπεί τον αντίπαλο της με το Σίλβα αυτή τη φορά να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Στη τελευταία φάση του αγώνα η Τουρκία απώλεσε ανεπανάληπτη ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Σαχάν να καθυστερεί επιδεικτικά με αποτέλεσμα το σουτ του να αλλοιώνεται από τον Αθπιλικουέτα.

Το τελικό 3-0 αντανακλά πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού με την Ισπανία να διαθέτει την απόλυτη κυριαρχία καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Σημαντικό ρόλο στην άνοδο της απόδοσης της υπερασπίστριας του τίτλου διαδραμάτισε η βελτίωση των Νολίτο και Μοράτα, οι οποίοι συμμετείχαν στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Ινιέστα, ο οποίος για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι με τα “γλυκά” του πόδια μπορεί να κάνει το οτιδήποτε.

Από την άλλη πλευρά η Τουρκία με τη σημερινή της εμφάνιση πιστοποίησε ότι πρόκειται για μία πολύ κακή ομάδα με την έλλειψη ποιότητας που χαρακτηρίζει το ρόστερ της να γίνεται αισθητή στο χορτάρι. Παράλληλα, οι μόνοι παίκτες της που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι άφαντοι με τον Αρντά να είναι προκλητικά αδιάφορος και τον Τσαλχάνογλου να αντικαθιστάται στο ημίχρονο. Τέλος, ακόμα και η αμυντική γραμμή των Τούρκων δεν παρουσιαάστηκε σοβαρή με τα προβλήματα στο ψηλό παιχνίδι να φανερώνονται σε μεγάλο βαθμό.

Η ενδεκάδα της Ισπανίας:

[team1]

Η ενδεκάδα της Τουρκίας:

[team2]

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version