ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Κουαρ… Άσμα οκτάδας

Κροατία και Πορτογαλία αναμετρήθηκαν σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο με την Πορτογαλία να επικρατεί με 1-0 στην παράταση και να παίρνει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Κουαρ… Άσμα οκτάδας

Σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο Κροατία και Πορτογαλία κονταροχτυπήθηκαν μέχρι τελικής πτώσεως με τελική νικήτρια να αναδεικνύεται μετά από 120′ αγωνιστικά λεπτά η Πορτογαλία με σκορ 1-0 χάρη στο χρυσό γκολ του Κουαρέσμα στο 117ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι δύο ομάδες διατήρησαν μια σχετική ισορροπία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με τους Κροάτες να μην έχουν την κυριαρχική εικόνα που είχαν στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων και την Πορτογαλία να έχει την αποφασιστική τάση του αγώνα της Ουγγαρίας. Και οι δύο αντίπαλοι γνώριζαν την κρισιμότητα του παιχνιδιού και μπήκαν για να πάρουν το εισιτήριο των προημιτελικών του Euro χωρίς όμως να ρισκάρουν αλλά παίζοντας μυαλωμένα και επιφυλακτικά.

Η τακτική αυτή τους οδήγησε μέχρι και την παράταση όπου η Κροατία δεν άντεξε να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα, κάτι που απέφερε το γκολ του Ρικάρντο Κουαρέσμα στο 117′ σε μία αρκετά γρήγορη αντεπίθεση των Πορτογάλων.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά ισορροπημένα, έψαξαν χωρίς βιασύνη να βρουν τα πατήματά τους στο χορτάρι και κυνήγησαν το γκολ που θα τις έβαζε σε θέση οδηγού από νωρίς στο παιχνίδι.

Η πρώτη επικίνδυνη φάση ανήκε στην Πορτογαλία όταν στο 25′ ο Πέπε εκμεταλλεύθηκε την όμορφη σέντρα που έγινε στην περιοχή των Κροατών, νίκησε τους αντιπάλους του στον αέρα αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σούμπασιτς.

Με την συμπλήρωση μισής αγωνιστικής ώρας η Κροατία απάντησε στις φάσεις όταν ο Ιβάν Πέρισιτς ξεμαρκαρίστηκε όμορφα, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο.

Επτά λεπτά αργότερα ο Βίντα είδε λίγο κενό χώρο, πήρε και την κεφαλιά από τους αντιπάλους του αλλά χωρίς να είναι εύστοχος αφού έφυγε αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πορτογάλου κίπερ.

Η Κροατία ανέβασε στροφές και προσπάθησε να βρει κενούς διαδρόμους στην άμυνα της Πορτογαλίας με κύριους εκφραστές τους Ράκιτιτς και Μόντριτς αλλά χωρίς επιτυχία αφού οι παίκτες του Σάντος είχαν παραταχθεί αρκετά καλά και δεν επέτρεπαν την δημιουργία οποιασδήποτε ρωγμής στην διάταξή τους.

Στο δεύτερο μέρος οι ισορροπίες δεν άλλαξαν με τους Κροάτες να έχουν μία παραπάνω κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 52′ ο Μπρόζοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, δοκίμασε και το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 62′ η Κροατία έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία όταν ο Βίντα νίκησε τους αντιπάλους του στον αέρα, πήρε την κεφαλιά αλλά χωρίς επιτυχία με την προσπάθειά του να καταλήγει άουτ.

Η Πορτογαλία είχε κλείσει καλά τους χώρους της αλλά χωρίς να βρίσκει λύσεις στον τομέα της δημιουργίας με τους Κροάτες να έχουν το πάνω χέρι και να φτάνουν πιο εύκολα στην περιοχή του Ρουί Πατρίσιο.

Η αρκετά κλειστή αμυντική διάταξη της Πορτογαλίας κρατούσε την Κροατία μακριά από το γκολ, η οποία αύξησε στροφές αλλά οι δημιουργίες των παικτών του Σάσιτς σταματούσαν πριν απειλήσουν τον κίπερ των αντιπάλων τους.

Στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι ριζικά και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους.

Στο πρώτο επιπλέον τέταρτο η Κροατία κατάφερε να απειλήσει μόλις στο 96′ όταν ο Κάλινιτς τροφοδοτήθηκε ωραία, κινήθηκε προς την περιοχή τους Ρουί Πατρίσιο αλλά η προσπάθειά του ήταν εντελώς άστοχη και δεν ανησύχησε τον Πορτογάλο κίπερ.

Οι ρυθμοί παρέμειναν ισορροπημένοι με τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν και να προσπαθούν να απειλήσουν με μεγάλες μπαλιές που όμως δεν κατάφερναν να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η Πορτογαλία απείλησε πρώτη στο 110′ όταν ο Νάνι προσπάθησε να κάνει εντός περιοχής το ανάποδο ψαλίδι αλλά χωρίς επιτυχία αφού δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και η άμυνα της Κροατίας έδιωξε άμεσα.

Δύο λεπτά μετά οι Κροάτες εκτέλεσαν ένα κόρνερ, ο Βίντα βρέθηκε για ακόμη μία φορά αφύλαχτος αλλά η κεφαλιά που πήρε έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με τον Ρουί Πατρίσιο να βρίσκεται εξουδετερωμένος στο έδαφος.

Η Κροατία ανέβασε και πάλι ρυθμούς αλλά οι όποιες προσπάθειες που επιχειρούσε από τα πλάγια κατά κύριο λόγο δεν είχαν αντίκρυσμα με τους παίκτες της Πορτογαλίας να καθαρίζουν οποιαδήποτε απειλή.

Στο 115′ οι Κροάτες έχασαν νέα διπλή ευκαιρία με τον Πέρισιτς να μην μπορεί να βρει στόχο και να μένει το 0-0 στην αναμέτρηση.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγείτο στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι η Πορτογαλία βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, η μπάλα κατέληξε στον Κριστιάνο, εκείνος σούταρε με τον Σούμπασιτς να του λέει «όχι» αλλά στην συνέχεια της φάσης ήρθε σαν τρέιλερ ο Κουαρέσμα και με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τους Ίβηρες.

Στον χρόνο που απέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι και η Πορτογαλία πέρασε πανηγυρικά στους «8» καλύτερους του Euro.

[team1]

[team2]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ