ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Σέρβα καλλονή έχει βάλει γκολ στην καρδιά του Βλάχοβιτς (pics)
Η αναμνηστική φωτογραφία του Κλοπ με όλους τους εργαζόμενους του Άνφιλντ (pic)
O Τούχελ «ζεσταίνεται» για την επιστροφή του στην Premier League
Έβαλε φρένο στα σενάρια ο Τούχελ – «Δεν πρόκειται να συνεχίσω στην Μπάγερν»
Ο Τσάβι είπε την πραγματικότητα όμως ο Λαπόρτα λατρεύει το παραμύθι
H «Βασίλισσα» κρατά και του χρόνου τους… ιππότες στο κάστρο της!
Λίβερπουλ: Αποχαιρέτησε Τιάγκο Αλκάνταρα και Μάτιπ
Ένα βήμα μακριά από την νέα πρόκληση στην καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο
Σε Σίτι, Άρσεναλ και Τσέλσι ο παίκτης της σεζόν στη Premier League
Ρεάλ Μαδρίτης : «Κλείδωσε» ο τερματοφύλακας που θα παίξει στον τελικό του Champions League
Το πρώτο φαβορί για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα αν φύγει ο Τσάβι
Ηχεί αντεπίθεση στο Μάντσεστερ – Στα 70 εκατ. ευρώ η πρώτη μεταγραφή της Γιουνάιτεντ
Διπλό… αγγαρεία η Μπαρτσελόνα με υπογραφή Φερμίν (vid)
«Ξεπουπούλιασε» τα «καναρίνια» κι έφυγε για «Γουέμπλεϊ» η Λιντς! (vid)
Δεν ξεχνά κανέναν ο Κλοπ, πόζαρε με όλους τους συνεργάτες του στα 9 χρόνια με τη Λίβερπουλ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Η φόνισσα των γιγάντων “ξαναχτύπησε”

Η Αλαβές αποδείχθηκε "σκληρό καρύδι" για την Μπαρτσελόνα η οποία ηττήθηκε με 2-1 μέσα στο "Καμπ Νου" από το σύνολο του Πελεγκρίνο.

Η φόνισσα των γιγάντων “ξαναχτύπησε”

Η Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της La Liga υποδέχτηκε στο “Καμπ Νου” την νεοφώτιστη Αλαβές. Κόντρα στα προγνωστικά η νεοφώτιστη ομάδα επιδεικνύοντας ανεξάντλητα ψυχικά αποθέματα επικράτησε των Καταλανών με 2-1 και έτσι “στεναχώρησε” μία ακόμη διεκδικήτρια του τίτλου καθώς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε αποσπάσει ισοπαλία από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλντερόν.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Οι “μπλαουγκράνα”  παρατάχθηκαν με πάρα πολλές αλλαγές και συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους καλή φάση στο 34ο λεπτό μετά από μία κομπίνα του Νεϊμάρ με τον Βιντάλ, με το σουτ του τελευταίου να απομακρύνει σε κόρνερ ο Πατσέκο.

Ωστόσο, η Άλαβες όχι μόνο κρατούσε το μηδέν αλλά κατάφερε και να σκοράρει στο 39o λεπτό με τον Ντάιβερσον να αξιοποιεί τη σέντρα του Κίκο στη μικρή περιοχή του Σίλεσεν. Η “Μπάρτσα” επιχείρησε να αντιδράσει αλλά τόσο η κεφαλιά του Νεϊμάρ όσο και το σουτ του Ράκιτιτς μέσα από τη περιοχή πέρασαν λίγο άουτ.

H “Μπάρτσα” βρήκε τη λύση από στατική φάση με τον Ματιέ να ισοφαρίζει σε 1-1 στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Γάλλος στόπερ έχασε ασύλληπτη ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή σουτάροντας άουτ από πλεονεκτική θέση λίγα λεπτά αργότερα.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, φάνηκαν να μην αρέσκονται με το βαθμό και ανέκτησαν το προβάδισμα στο 64ο λεπτό. Ειδικότερα, ο Βιντάλ μπήκε πολύ χαλαρά σε μία διεκδίκηση της μπάλας με αποτέλεσμα ο Ιμπάι Γκόμεζ να βγει κερδισμένος και να εκτελέσει τον Σίλεσεν για να γράψει το 2-1.

Ο Λουίς Ενρίκε στη συνέχεια έριξε στον αγωνιστικό χώρο όλα τα βαριά του χαρτιά αλλά τόσο ο Μέσι όσο και οι Σουάρεζ και Ινιέστα αδυνατούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των νεοφώτιστων. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ήρθε και η κλασσικότερη φάση του αγώνα με τον Ντιν να γυρίζει για τον Μέσι, ο οποίος από κοντινή απόσταση αντίκρισε το πλασέ του να “γλείφει” το αριστερό δοκάρι της εστίας των νεοφωτιστών.

Με αυτόν τον τρόπο η Αλαβές πανηγύρισε μία τεράστια νίκη κατορθώνοντας μέσω της μαζικής της άμυνας αλλά και της αποτελεσματικότητάς της στην επίθεση να πάρει μία ιστορική νίκη. Όσον αφορά το σύνολο του Λουίς Ενρίκε το αποτέλεσμα τους έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας και προβλημάτισε τους φίλους του συλλόγου, οι οποίοι είδαν τα μεγάλα αστέρια της ομάδας να κινούνται σε πολλά ρηχά νερά.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής η Σεβίλλη πάλεψε μέχρι τέλους και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο επικρατώντας εντός έδρας της Λας Πάλμας με 2-1. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Ταναούσου νικώντας τον Μικέλ Ρίκο με μακρινό σουτ από τα 22 μέτρα. Ωστόσο, οι Ανδαλουσιάνοι βρήκαν την απάντηση και ισοφάρισαν στο 89΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάμπλο Σαράμπια. Οι Σεβιγιάνοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 90+4 χάρη στην κεφαλιά του Κάρλος Φερμνάντεζ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Mε αυτόν τον τρόπο έφτασαν τους 7 βαθμούς στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος

Παράλληλα, η Βιγιαρέάλ κατέκτησε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς (σ.σ είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες) κερδίζοντας εκτός έδρας τη Μάλαγα με 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 33΄με σουτ του Κόστα από το ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ τη νίκη εξασφάλισε για τα “κίτρινα υποβρύχια” ο Σανσόνε στο 44΄, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ για να διαμορφώσει το τελικό σκορ από κοντινή απόσταση.


Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ