Αρνείται τα περί ρατσισμού ο Γκουαρντιόλα

Απάντηση στις κατηγορίες του Γιάγια Τουρέ περί ρατσισμού έδωσε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα θέλοντας να βάλει τέλος στις «υπερβολές» του Ιβοριανού.

Τις τελευταίες ημέρες η αποχώρηση του Γιάγια Τουρέ από την Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται να έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο λόγω του αγωνιστικού αλλά πολύ περισσότερο όσων έχουν ειπωθεί από πλευράς Ιβοριανού. Ο έμπειρος μέσος σε δηλώσεις του κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον πρώην – πλέον – τεχνικό του για ρατσισμό στους ποδοσφαιριστές από την Αφρικανική ήπειρο, με τον Καταλανό να απαντά σήμερα με απόλυτο τρόπο δείχνοντας διάθεση να λήξει τάχιστα το όποιο θέμα.

Ο εκτεταμένος «παραγκωνισμός» του έμπειρου μέσου είναι η αιτία αυτής της – σαφώς – υπερβολικής δήλωσης, με τον Γκουαρντιόλα να τονίζει χαρακτηριστικά «ξέρει πως δεν είμαι ρατσιστής» μη μπαίνοντας στην διαδικασία να εξηγήσει πως όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με πολλούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Αφρική χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

«Και το είπε…τι μπορούμε να κάνουμε; Ήμασταν μαζί δύο χρόνια, 365 μέρες συν ακόμη τόσες και λέει αυτό. Έφυγε και είπε αυτό; Δεν πειράζει, δεν αξίζει» τόνισε ο Καταλανός δείχνοντας την δυσαρέσκειά του αλλά και την προσήλωσή του στον στόχο προσπερνώντας τάχιστα το ατυχές γεγονός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ