«Γι’ αυτό έφυγε από τη Ρεάλ ο Ρονάλντο»

Την οπτική του στο ζήτημα της μετακίνησης του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, εξέφρασε ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τεμπάς.

Η μετακίνηση του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αφήνει μετά από μια εννιαετία (2009-2018) τη Ρεάλ Μαδρίτης για λογαριασμό της Γιουβέντους.

Ο Πορτογάλος σύμφωνα με όσα είπε στην παρουσίασή του από τους «Μπιανκονέρι» προέβη σε αυτήν την κίνηση, καθώς αναζητά νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Πάντως, υπάρχει και μία άλλη οπτική πάνω στη μεταγραφή του 33χρονου.

Μιλώντας στην ισπανική «Marca TV», ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τεμπάς, ανέφερε πως ο Ρονάλντο διάλεξε τη Γιουβέντους και για τον λόγο πως στην Ιταλία η φορολογία είναι μικρότερη από την Ισπανία (46% έναντι 52%).

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», ο πρώην παίκτης της «Βασίλισσας» μπορεί να επωφεληθεί από έναν νόμο της Ιταλίας που αναφέρει πως, οι φορολογούμενοι που μετακομίζουν στη χώρα πληρώνουν μόλις 100.000 ευρώ φόρο για χρήματα που κερδίζουν στο εξωτερικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τεμπάς:

«Η αποχώρηση του με προορισμό την Ιταλία θα τον ευνοήσει καθώς θα κερδίσει περισσότερα χρήματα σε σχέση με εδώ. Εξετάζοντας το θέμα σε διεθνές επίπεδο, στην Ισπανία έχουμε ένα πρόβλημα: δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί από φορολογικής άποψης.

Όταν έχει στα χέρια του ίδια πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης, τότε ο Ρονάλντο κερδίζει περισσότερα χρήματα καθαρά μετακομίζοντας στην Ιταλία. Αυτό τον επηρέασε όταν πήρε την απόφαση του. Από όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, στην Ισπανία οι παίκτες έχουν την χειρότερη φορολογική μεταχείριση.

Όταν κερδίζεις μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτή η κατά τα άλλα μικρή διαφορά στη φορολογία μεταφράζεται σε μεγάλη διαφορά στην τσέπη του παίκτη. Πρέπει να βρούμε μια λύση πάνω σε αυτό, γιατί αυτή η φορολογική κατάσταση μας εμποδίζει να αναπτυχθούμε ως διοργάνωση.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ