Παρί Σεν Ζερμέν

Μπουφόν: «Όλοι νοιάζονταν για τον Μπουφόν και όχι για τον Τζίτζι»

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αναφέρθηκε ανοικτά στο μεγάλο πρόβλημα της κατάθλιψης το οποίο είχε περάσει την περίοδο που αγωνιζόταν στην Γιουβέντους.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, σε νέα του συνέντευξη, δεν δίστασε να γυρίσει ξανά το χρόνο πίσω. Δεν δίστασε να θυμηθεί την εμπειρία που σίγουρα τον έκανε πιο δυνατό. Μία εμπειρία που του έδειξε πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα μικρά πράγματα στη ζωή. Πόσο σημαντική είναι η επαφή με τον συνάνθρωπο και η βοήθεια σε όποιον το έχει ανάγκη.

Γι’ ακόμα μια φορά μίλησε ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε πριν αρκετά χρόνια με την κατάθλιψη και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η απόφασή του να ζητήσει βοήθεια και να έχει ανθρώπους στο πλευρό του ώστε να ξεπεράσει την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε.

Δεν νοιάζονταν για τον «Μπουφόν»

«Για μερικούς μήνες, όλα έμοιαζαν δίχως νόημα. Τίποτα δεν ήταν σημαντικό πια… Σκεφτόμουν πως κανείς δεν νοιαζόταν για εμένα σαν άνθρωπο, πέρα από την ποδοσφαιρική μου ιδιότητα. Ήταν σαν να νοιάζονται όλοι μονάχα για τον Μπουφόν που έβλεπαν στο γήπεδο κι όχι για τον Τζίτζι της καθημερινότητας» είπε ο Μπουφόν, για να θυμηθεί κι ένα περιστατικό όταν ήταν 25 ετών και αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να παίξει σε ένα ματς της Serie A.

«Πήγα τότε στον προπονητή τερματοφυλάκων της Γιουβέντους και του είπα ότι δεν μπορούσα να παίξω και ότι έπρεπε να προετοιμάσει τον Σιμέντι, που ήταν πίσω από εμένα. Δεν ήμουν σε θέση να παίξω, δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά. Είχα περάσει κρίσεις πανικού εκείνο το διάστημα και δεν ήμουν σε θέση να σκεφτώ το ποδόσφαιρο. Αν δεν βίωνα αυτή την εμπειρία και την εσωτερική ταραχή με τη βοήθεια ανθρώπων δίπλα μου, δεν θα είχα βγει ποτέ από αυτό το αδιέξοδο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ