ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Παρί πήγε για… αυτοκτονία αλλά σώθηκε στο τέλος κόντρα στη Χάβρη! (vid)
Η Άρσεναλ θέλει να… κλέψει το μέλλον της Ατλέτικο!
Πρόβλημα στην Μπάγερν λίγο πριν το ντέρμπι με τη Ρεάλ!
Νέα καλοκαιρινή αποχώρηση στην Ατλέτικο Μαδρίτης!
Σκοράρει εκτός περιοχής ο Ντε Πολ και 1-0 η Ατλέτικο την Μπιλμπάο!
Η Άστον Βίλα προηγήθηκε με το «καλημέρα» κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Δεν χάνει ούτε με…. αίτηση η Λεβερκούζεν! Γλύτωσε και από τη Στουτγκάρδη! (vid)
Ο πάγκος της Ρεάλ θυμίζει… ουρανό με τόσα «αστέρια»! (pic)
Ο Σπορτιέλο κατέβασε ρολά και έκανε την επέμβαση της σεζόν στην Ιταλία! (vid)
Σημείο… μηδέν το Τορίνο για Γιουβέντους και Μίλαν!
Ο Ναδάλ «ένωσε» Ζιντάν και Βινίσιους! (vid)
Ο Ονάνα… γκρέμισε όλα όσα έχτισε ο Άντονι! (vid)
Η Λειψία «διέλυσε» την Ντόρτμουντ με 4αρα – Την στέλνει εκτός Champions League!
Κέιν… ασταμάτητος – Νίκησε μόνος του την Άιντραχτ και «προειδοποίησε» τη Ρεάλ! (vid)
Πολλά νεύρα από τον Κλοπ… Μόνο που δεν έβρισε δημοσιογράφο που τον ρώτησε για το πρωτάθλημα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Καρίμ Μπενζεμά: Ο “φοίνικας” της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Καρίμ Μπενζεμά δείχνει να έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό και με τα γκολ του οδηγεί και πάλι την Ρεάλ Μαδρίτης σε καλύτερες μέρες.

Καρίμ Μπενζεμά: Ο “φοίνικας” της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Καρίμ Μπενζεμά επιλέχθηκε από τον Φλορεντίνο Πέρεθ για να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στους νέους “γκαλάκτικος”. Δέκα χρόνια μετά η σχέση του Γάλλου επιθετικού με τον κόσμο της ομάδας έχει περάσει από 40 κύματα.

Ο έμπειρος φορ έδειχνε τα τελευταία χρόνια να έχει χάσει την όρεξη του για το ποδοσφαιρικό. Αυτό αποτυπωνόταν και στις εμφανίσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε χρονιά που περνούσε ήταν και λιγότερο παραγωγική από την προηγούμενη. Όλα αυτά μέχρι την περσινή σεζόν.

Φέτος, ο Καρίμ Μπενζεμά δείχνει αναγεννημένος. Το βλέπει κάποιος από τις κινήσεις του και το πρόσωπο του. Το χαμόγελο έχει επιστρέψει για τον έμπειρο σέντερ φορ. Ο “Βασιλιάς” αναλύει τα πέντε “κλειδιά” της επανόδου του εκ των αρχηγών της “Βασίλισσας”.

Η αποχώρηση του Κριστιάνο ήταν το ξυπνητήρι

Όλοι περίμεναν από τον Γκάρεθ Μπέιλ να είναι αυτός που θα ηγηθεί μετά την μεταγραφή του Ρονάλντο στην Γιουβέντους. Τελικά ο Μπενζεμά είναι αυτός που έχει κουβαλήσει στις πλάτες του την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 31χρονος ήταν πάντα ο συμπαραστάτης του Κριστιάνο στα γκολ.

Ο Γάλλος ήταν αυτός που έδινε τις περισσότερες ασίστ τον Ρονάλντο. Πλέον μπορεί να παίζει μην έχοντας στο μυαλό του να δώσει αλλού τα γκολ. Όταν ο Σαντιάγκο Σολάρι ανέλαβε την Ρεάλ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές,ωστόσο ο Μπενζεμά δεν ήταν μέσα σε αυτές.  “Πάντα κάνει γεμάτες εμφανίσεις,απλά τώρα πετυχαίνει και γκολ”, ήταν το σχόλιο του.

Στο ίδιο χρονικό σημείο την περσινή σεζόν ο Γαλλοαλγερινός είχε πετύχει μόλις πέντε τέρματα και σήμερα έχει βάλει τα διπλάσια και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Η τρομερή χημεία με τον Βινίσιους Τζούνιορ

Το στιλ παιχνιδιού του Βινίσιους ταιριάζει…γάντι με τον Μπενζεμά. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας ποδοσφαιριστής που του αρέσει να παίζει ένας εναντίον ενός, και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Το ακριβώς αντίθετο με ό,τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια με τον Κριστιάνο.

“Είναι εύκολο να παίζω μαζί του και νιώθω πολύ καλά όταν αγωνίζομαι δίπλα του”, έχει σχολιάσει ο νεαρός αστέρας. Οι δυο ποδοσφαιριστές έχουν και εξαιρετικές εξωγηπεδικές σχέσεις καθώς ο διεθνής στράικερ πήρε κάτω από την ασπίδα του τον πιτσιρικά.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Λούκας Βάσκεθ. Ο Ισπανός έχει πάρει τη θέση του τραυματία Γκάρεθ Μπέιλ και αυτό βοηθάει τον Καρίμ. Ο διεθνής άσος είναι καθαρό εξτρέμ που παίζει για τον επιθετικό του σε αντίθεση με τον Ουαλό που θέλει περισσότερες προσωπικές ελευθερίες. “Ο Καρίμ είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο”, τόνισε ο Λούκας μετά το πρόσφατο παιχνίδι της Ρεάλ. Η τριάδα Βινίσιους-Μπενζεμά-Βάσκεθ έχει δείξει πολύ όμορφα πράγματα στα τελευταία ματς της “Βασίλισσας”.

Περισσότερες θέσεις βολής, περισσότερα γκολ

“Πρέπει να βρίσκομαι περισσότερο σε θέση βολής μέσα στην περιοχή”. Αυτό είχε πει ο Μπενζεμά στην αρχή της σεζόν και φαίνεται πως ήξερε πολύ καλά τι λέει. Στο Κορνεγιάλ εχει τέσσερα σουτ στην εστία, όσα είχαν Βάσκεθ, Μπέιλ και Βινίσιους μαζί. Λίγες μέρες νωρίτερα κόντρα στην Χιρόνα για το Κύπελλο είχε 7 σουτ, περισσότερα από κάθε άλλη φορά φέτος.

“Είμαι ένα 9αρι με το πνεύμα ενός 10ριου”, είπε ο ίδιος ο Μπενζεμά στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη επί της Εσπανιόλ. Τα πολλά σουτ έχουν φέρει και περισσότερα γκολ. Αυτή τη στιγμή έχει πετύχει 15 τέρματα, μόλις δυο λιγότερα από όσα έχει βάλει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους.

Έχει βρει και πάλι το πάθος του

“Πάντα έδειχνε την κλάση του,αλλά ποτέ ξανά δεν τον έχει δει να παίζει μέχρι και άμυνα”, σχολίασε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλβάρο Μπενίτο μετά το πρόσφατο ματς με την Εσπανιόλ στο Κορνεγιάλ. Η αλήθεια είναι πως ο Μπενζεμά δείχνει την εικόνα ενός ανθρώπου που θέλει να ηγηθεί. Να πάρει τη μπάλα και να βοηθήσει το παιχνίδι της ομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό πως την φετινή σεζόν έχει περισσότερες επαφές από κάθε άλλη φορά. Στο παιχνίδι με την Χιρόνα είχε 43 πάσες, δέκα παραπάνω από τον Λούκα Μόντριτς. Στο ματς με την Εσπανιόλ είχε 54 πάσες. Ποτέ ξανά δεν είχε δώσει τη μπάλα τόσες φορές από τότε που αγωνίζεται στην Ισπανία.

Λιώνει στο γυμναστήριο και αυτό βγαίνει στο χορτάρι

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα για το βάρος του,αλλά το καλοκαίρι πήγε στην προετοιμασία της Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας χάσει 5 κιλά. Αυτό σημαίνει πως δεν παραμέλησε την φυσική του κατάσταση στις καλοκαιρινές του διακοπές. Το σώμα του είναι σε εξαιρετική κατάσταση κάτι που φαίνεται από τις αποθεραπείες του.

Η τρομερή του φόρμα αποτυπώνεται από τον χρόνο συμμετοχής του. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια της “Βασίλισσας” έχει παίξει σε 8 από αυτά και τα 90 λεπτά. Επιπλέον αγωνίστηκε βασικός και στο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην Χιρόνα.

Το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης, κατά πάσα πιθανότητα, θα φέρει τον Εντέν Αζάρ στην ομάδα. Οι άνθρωποι του συλλόγου πιστεύουν πως ο Βέλγος θα κάνει ακόμα καλύτερο τον έμπειρο στράικερ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ