ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Μπορείς το πρωτάθλημα; Μα-νέ! (vid)

Η Λίβερπουλ... αγχώθηκε για τα καλά στην έδρα της Φούλαμ, αλλά με ηγέτη τον Σαντιό Μανέ (γκολ και κερδισμένο) πέναλτι πήρε ένα δύσκολο διπλό (2-1) κι ανέβηκε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ!

Μπορείς το πρωτάθλημα; Μα-νέ! (vid)

Πάντα τα παιχνίδια μετά από μια μεγάλη πρόκριση είναι επικίνδυνα για κάθε ομάδα. Έτσι και η Λίβερπουλ, λίγες ημέρες μετά την τρομερή νίκη με 3-1 μέσα στο Μόναχο επί της Μπάγερν είδε τον… Χάρο με τα μάτια της. Η Φούλαμ της έβαλε δύσκολα στο Λονδίνο και πάλεψε στα ίσα το ματς. Ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τον Σαντιό Μανέ. Ο Σενεγαλέζος που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα βρήκε ξανά δίχτυα (11ο γκολ στα τελευταία 11 ματς) και κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το νικητήριο γκολ των «κόκκινων» (2-1), που ανέβηκαν στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, με ματς παραπάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι!

Μια και να… καίει

Το παιχνίδι δεν είχε και πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο τέταρτο. Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ρίκο. Από την άλλη, η Φούλαμ έκλεινε τους χώρους και έψαχνε τη στιγμή της σε κάποια αντεπίθεση. Η πίεση των «κόκκινων» αυξήθηκε μετά το πρώτο 20λεπτο και στο 26′ απέδωσε καρπούς. Μανέ και Φιρμίνο συνδυάστηκαν υπέροχα και ο Σενεγαλέζος με πλασέ έκανε το 1-0 στην πρώτη ουσιαστικά φάση του ματς! 

Εννιά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά. Ο Λαλάνα έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Ρόμπερτσον, αλλά ο Ρίκο απέκρουσε το δυνατό σουτ του Σκωτσέζου. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή σ’ ένα πρώτο μέρος χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλεύθηκαν την μοναδική ευκαιρία που τους δόθηκε και με το 11ο γκολ στα 11 τελευταία ματς του Μανέ πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Αγχώθηκε, αλλά «καθάρισε» ο Μίλνερ

H Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 52΄πλησίασε σε δεύτερο γκολ. Ο Ρόμπερτσον σέντραρε από τα αριστερά, με τον Βαϊνάλντουμ να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Φαν Ντάικ να απειλήσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Ρίκο απέκρουσε την προσπάθεια του. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά μετά το δυναμικό ξεκίνημα. Οι «κόκκινοι» συνέχιζαν να έχουν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Φούλαμ.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το 60′. Μάλιστα στο 68′ απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς, με τον Άλισον να μπλοκάρει το δυνατό σουτ του Ανγκισά. Πέντε λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μανέ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η πίεση της Φούλαμ απέδωσε τελικά καρπούς.

Άλισον και Φαν Ντάικ μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, με τον Μπάμπελ να τους κλέβει την μπάλα και να ισοφαρίζει σε κενή εστία!

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό από το πουθενά, με τη Λίβερπουλ να προσπαθεί να ανεβάσει την πίεση της. Τελικά στο 81′, οι «κόκκινοι» κατάφεραν να ξαναπάρουν το προβάδισμα. Ο Σαλάχ βρέθηκε στην περιοχή και σούταρε. Ο Ρίκο απέκρουσε, ο Μανέ έγινε κάτοχος της μπάλας κι ανατράπηκε από τον Ισπανό τερματοφύλακα, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Τζέιμς Μίλνερ ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα κι έκανε το 2-1! 

Τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες της Λίβερπουλ συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με το σουτ του Βαϊνάλντουμ να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 85′, οι «κόκκινοι» έφυγαν στην κόντρα, με τον Μανέ να τροφοδοτεί τον Σαλάχ και τον Ρίκο να αποκρούει το σουτ του. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιοσημείωτες φάσεις μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, με τη Λίβερπουλ να φεύγει από το Λονδίνο με μια σπουδαία νίκη.

Επέστρεψε στην κορυφή η Λίβερπουλ

Οι «κόκκινοι» έφτασαν έτσι τους 76 βαθμούς σε 31 αγωνιστικές κι ανέβηκαν στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, στο +2 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι που έχει ματς λιγότερο. Από την άλλη, η Φούλαμ έμεινε στους 17 βαθμούς και την προτελευταία θέση του πρωταθλήματος και είναι σχεδόν απίθανο να παραμείνει στην κατηγορία.

Φούλαμ (Σκοτ Πάρκερ): Ρίκο, Φοσού-Μενσά (73′ Κρίστι), Τσέιμπερς, Ριμ, Μπράιαν, Σερί (65′ Σεσενιόν), Κέρνι (82′ Κεμπάνο), Ανγκισά, Αγιτέ, Μίτροβιτς, Μπάμπελ.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Λαλάνα (72′ Μίλνερ), Σαλάχ (92′ Στάριτζ), Μανέ, Φιρμίνο (72′ Οριγκί).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ