ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Όσο έχει Πάκο δεν πάει πάσο!

Η Βόλφσμπουργκ είχε βάλει ζόρια στη Ντόρτμουντ, αλλά οι Βεστφαλοί είχαν Πάκο Αλκάθερ. Ο Ισπανός φορ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις «καθάρισε» (2-0) κι έστειλε την ομάδα του στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα!

Όσο έχει Πάκο δεν πάει πάσο!

Εδώ και λίγο καιρό η Ντόρτμουντ δεν πατούσε καλά στο γήπεδο. Γι’ αυτό, άλλωστε και είδε την Μπάγερν Μονάχου να την πιάνει στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί για πρώτη φορά μετά από καιρό δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν τρίποντο, μένοντας στο 1-1 με την Φράιμπουργκ. Ωστόσο, όλα έδειχναν πως η Ντόρτμουντ δεν θα εκμεταλλευόταν την γκέλα αυτή της αντιπάλου της. Κι αυτό γιατί οι Βεστφαλοί τα είχαν βρει σκούρα κόντρα στην σκληροτράχηλη Βόλφσμπουργκ, που πίστεψε ότι θα φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον Πάκο Αλκάθερ. Ο Ισπανός φορ χτύπησε δύο φορές στις καθυστερήσεις κι οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη (2-0) και στην πρώτη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος.

Βεστφαλική υπεροχή χωρίς γκολ

Το παιχνίδι δεν είχε και πολύ καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά δεν έβρισκαν χώρους στην καλά οργανωμένη άμυνα των «λύκων». Χρειάστηκε να φτάσει το ματς στο 19′ για να γίνει η πρώτη καλή στιγμή για την Ντόρτμουντ. Ο Γκέτσε γύρισε από δεξιά στον Αλκάθερ, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Η Βόλφσμπουργκ απάντησε στις ευκαιρίες εννιά λεπτά αργότερα, με τον Μπούρκι να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Βέγκχορστ.

Οι Βεστφαλοί είχαν συνεχώς την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έκλειναν εξαιρετικά τις γραμμές τους και δεν επέτρεπαν να δημιουργηθούν ευκαιρίες για την εστία του Κάστεελς. Στο 42′ ο Ζαγκαντού βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά μπερδεύτηκε, με την κεφαλιά του να περνάει άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους, με την Ντόρτμουντ να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις.

Πάκο, ο λυτρωτής!

Το δεύτερο μέρος θύμιζε αρκετά το πρώτο. Η Ντόρτμουντ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μια Βόλφσμπουργκ που αμυνόταν σθεναρά για να κρατήσει το μηδέν. Χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από ένα τέταρτο για να γίνει η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 62′ ο Σάντσο βρέθηκε σε εξαιρετική θέση έξω από την περιοχή και σούταρε, με τον Κάστεελς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Γκερέιρο να απειλήσει, όμως ο Βέλγος τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά το δυνατό σουτ του. Ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 72′, με τον Κάστεελς να διώχνει το σουτ του. Ο ρυθμός της αναμέτρησης «πάγωσε» αρκετά μετά από αυτό το σημείο. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να κυκλοφορούν την μπάλα, αλλά χωρίς να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της Βόλφσμπουργκ.

Όλα αυτά μέχρι το 90′. Τότε ήταν η στιγμή του Πάκο Αλκάθερ. Του ανθρώπου που έχει « ξελασπώσει» τη Ντόρτμουντ τόσες και τόσες φορές τη φετινή σεζόν. Ο Ισπανός φορ εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή και νίκησε τον Κάστεελς, κάνοντας το 1-0 μέσα σε πανδαιμόνιο!

Ο Αλκάθερ, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε ξανά δίχτυα. Ο Σάντσο έκλεψε την μπάλα από τον Ρουσιγιόν και γύρισε στον Ισπανό φορ, που με πλασέ έκανε το 2-0 ! 

Με τη νίκη αυτή η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύθηκε πλήρως την γκέλα της Μπάγερν Μονάχου (1-1 με τη Φράιμπουργκ) κι ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα με 63 βαθμούς σε 27 αγωνιστικές. Οι δυο τους βέβαια θα τα πουν την επόμενη αγωνιστική στο Μόναχο, σ’ ένα ματς που είναι πιθανό να κρίνει τον φετινό πρωταθλητή. Από την άλλη, η Βόλφσμπουργκ έμεινε στους 42 βαθμούς και την 8η θέση, χάνοντας την ευκαιρία να μπει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λούσιεν Φαβρ): Μπούρκι, Βολφ, Ακάντζι, Ζαγκαντού, Ντιαλό (50′ Χακίμι [α.α 74′ Μπρουν Λάρσεν]), Ντιλέινι, Βίτσελ, Σάντσο, Γκέτσε (81′ Νταχούντ), Γκερέιρο, Αλκάθερ.

Βόλφσμπουργκ (Μπρούνο Λαμπαντία): Κάστεελς, Γουίλιαμ, Κνόχε, Μπρουκς, Ρουσιγιόν, Γκιλαβογκί, Γκέρχαρντ, Άρνολντ, Μεχμέντι (81′ Γκίντσεκ), Κλάους (67′ Στέφεν), Βέγκχορστ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ