Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο Σαλάχ 50ρισε πιο γρήγορα από κάθε άλλον στη Λίβερπουλ! (pic)
Λίβερπουλ

Ο Σαλάχ 50ρισε πιο γρήγορα από κάθε άλλον στη Λίβερπουλ! (pic)

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με το τέρμα που πέτυχε κόντρα στη Σαουθάμπτον έφτασε τα 50 γκολ με τη Λίβερπουλ σε 69 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, κάνοντας ρεκόρ

06.04.2019 | 12:31

Εδώ και αρκετές αγωνιστικές δεν έβρισκε δίχτυα. Η εικόνα του στο γήπεδο δεν ήταν αυτή που ήθελαν στη Λίβερπουλ. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, περί ου ο λόγος, είχε «κολλήσει» για πρώτη φορά από την ημέρα που πήγε στο Νησί. Πέρσι σκόραρε κατά ριπάς, αλλά φέτος που οι άμυνες τον «έμαθαν», δυσκολευόταν αρκετά. Μέχρι και το παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον μετρούσε έξι συνεχόμενες αγωνιστικές χωρίς γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, κόντρα στους «Αγίους» έμελλε να σπάσει η… κατάρα του Αιγύπτιου επιθετικού.

Ο Σαλάχ φαινόταν ότι κυνηγούσε το γκολ από την αρχή του ματς, αλλά συνεχώς κάτι δεν του έβγαινε. Μια θα έκανε λάθος πάσα, την άλλη λάθος κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους τον έκριναν να συνεχίσουν με αμείωτους ρυθμούς. Όλα αυτά μέχρι το ρολόι να δείξει το 80′. Τότε ο «Φαραώ» της Λίβερπουλ πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο κι αφού διέσχισε πάνω από το μισό γήπεδο με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Γκαν. Ένα γκολ «χρυσάφι» για την ομάδα του, που μέχρι τότε δυσκολευόταν κόντρα στη Σαουθάμπτον.

Γκολ από «χρυσάφι» και ρεκόρ

Το τέρμα του Σαλάχ πέρα από την τεράστια σημασία που είχε για τη Λίβερπουλ στη μάχη του τίτλου, τον έβαλε μια για πάντα και στην ιστορία της ομάδας. Βλέπετε, ήταν το γκολ υπ’ αριθμόν 50 για τον Αιγύπτιο στην Πρέμιερ Λιγκ. Με αυτό το τέρμα έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε ο Φερνάντο Τόρες.

O 26χρονος ποδοσφαιριστής χρειάστηκε 69 παιχνίδια για να φτάσει στον μαγικό αριθμό 50, με τον Ισπανό να το έχει πετύχει αυτό σε 72 αναμετρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουίς Σουάρες το είχε κάνει σε 86 παιχνίδια, ο Φάουλερ σε 88, ο Μάικλ Όουεν σε 98 και ο Ντάνιελ Στάριτζ σε 103 ματς.

Παράλληλα, ο Σαλάχ έγινε και ο τρίτος ταχύτερος που φτάνει στα 50 στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που φτάνει στα 50. Μόνο οι Άλαν Σίρερ (66 ματς) και Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (68 ματς) το έκαναν πιο γρήγορα από αυτόν.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version