ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αγγλία

Πρέμιερ Λιγκ: Οι στιγμές που κρίνουν τον τίτλο! (vids)

Η Πρέμιερ Λιγκ καθορίζεται από στιγμές και το Sportsking.gr σας παρουσιάζει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές, που ενδέχεται να κρίνουν τον τίτλο!

Πρέμιερ Λιγκ: Οι στιγμές που κρίνουν τον τίτλο! (vids)

Όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά η ζωή στο σύνολό της, είναι στιγμές. Αυτά τα… μικρά πραγματάκια, που συνθέτουν μια τρομερή αλληλουχία και δημιουργούν αποτελέσματα. Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι τόσο συναρπαστική, που δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεαστεί από τέτοιες στιγμές.

Πρόκειται για γκολ, αυτογκόλ, διαιτητικές αποφάσεις, χαμένες ευκαιρίες, χαμένα πέναλτι, και όλα αυτά τα ωραία, που έχουν ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη και μας χαρίζουν μια απίστευτη μάχη. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έχουν επιδοθεί σε μια ανελέητη κούρσα για τον τίτλο, που όμοιά της δεν εχει υπάρξει ξανά. Οι δύο αντίπαλοι, θα τερματίσουν με σχεδόν 100 βαθμούς!

Για να συμβεί αυτό, σημαίνει ότι έχουν μάθει πολύ καλά να κερδίζουν. Και αν η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ το ήξερε ήδη αυτό, η Λίβερπουλ του Κλοπ αναγκάστηκε να το μάθει. Μ’ αυτά και μ΄αυτά, αμφότερες οι ομάδες κοντράρονται στα ίσια, με στόχο τοβαρύτιμο τρόπαιο. Το μέγεθος της σύγκρουσης είναι τρομερό.

Το Sportsking.gr θυμάται κάποιες, από τις στιγμές που στο τέλος της Πρέμιερ Λιγκ θα μνημονεύονται. Είτε το σηκώσει η Λίβερπουλ, είτε η Σίτι, οι παρακάτω φάσεις θα έρχονται στο μυαλό μας, ως περιπτώσεις που λίγα εκατοστά, απίστευτα λάθη, και απλά τυχαίες συγκυρίες, έκριναν το πρωτάθλημα.

Τα 1.12 εκατοστά στο Etihad

Ήταν το 20ο λεπτό του μεγάλου ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ, με τη Σίτι να παίζει το τελευταίο της χαρτί. Αν η Λίβερπουλ έφευγε αλώβητη από το Etihad, θα ήταν αγκαλιά με τον τίτλο. Η… μοίρα όμως, αποφάσισε η μάχη να συνεχιστεί. Ο Μανέ στέλντει τη μπάλα στο δοκάρι σε τετ-α-τετ, και ακολυθεί ένα απίθανο σκηνικό. Η μπάλα κατευθύνεται στα δίχτυα, ο Σαλάχ τρέχει να την σπρώξει, και μόλις 1.12cm πριν περάσει τη γραμμή, ο Λαπόρτ σώζει τη Σίτι με ένα τάκλιν αυτοθυσίας. Τελικά, οι «Πολίτες» κέρδισαν με 2-1, και αυτή ήταν η αρχή της αντεπίθεσής τους.

Το χαμένο πέναλτι του Μαχρέζ

Πάλι σε ντέρμπι Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αυτή τη φορά στο Anfield. Σε ένα ματς.. σούπα, οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να φύγουν με ένα πολύτιμο «διπλό» από την έδρα των Reds. Ο Φαν Ντάικ κάνει ένα ανούσιο πέναλτι και ο Μαχρέζ αναλαμβάνει την εκτέλεση. Η μπάλα αντί για τα δίχτυα του Άλισον, πάει στις… κερκίδες, και το 0-0 μένει μέχρι τέλους. Αν η Σίτι είχε κερδίσει στο Anfield, τα πράγματα τώρα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Το γκολ του Οριγκί στην Έβερτον

Στο ντέρμπι του Merseyside, η Λίβερπουλ τα έχει βρει σκούρα κόντρα στη συμπολίτισσα Έβερτον. Τα «Ζαχαρωτά» ήταν έτοιμα να φύγουν με το βαθμό από το Anfield, αλλά δεν υπολόγισαν στον παράγοντα τύχη. Ο Φαν Ντάικ κάνει ένα κακό γέμισμα, η μπάλα χτυπάει δύο φορές στο οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ, που μπρεδεύεται, και δίνει την ευκαιρία στον Οριγκί να σκοράρει σε κενή εστία. Τρεις βαθμοί στο σακούλι της Λίβερπουλ.

Το αυτογκόλ του Αλντερβάιρελντ

Η Λίβερπουλ ήταν στο 1-1 με την Τότεναμ, και φαινόταν ότι δεν υπάρχει λύση στον ορίζοντα. Στις τελευταίες στιγμές του αγώνα, οι Reds πραγματοποιούσαν απέλπιδες προσπάθειες για το γκολ της νίκης. Η λύτρωση ήρθε από πόδια… ξένα. Ο Σαλάχ πιάνει μια αδύναμη κεφαλιά, ο Γιορίς αποκρούει άσχημα, και η μπάλα χτυπάει στον Αλντερβάιρελντ. Από τα πόδια του Βέλγου στόπερ, περνάει βασανιστικά τη γραμμή, και το 2-1 για τη Λίβερπουλ, είναι γεγονός.

Η «βουτιά» του Μπερνάρντο Σίλβα

Ήταν η σειρά της Μάντσεστερ Σίτι να κολλήσει επιθετικά. Απέναντι στη Γουέστ Χαμ, στο Etihad, οι «Πολίτες» δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα της ομάδας του Πελεγκρίνι. Δημιουργούσαν φάσεις, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Εν τέλει, το τείχος έπεσε από ένα διαιτητικό σφάλμα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα θα πέσει εντός περιοχής, στο 59′, και θα μπερδέψει τον διαιτητή. Το πενάλτι θα δοδεί, και ο Αγκουέρο θα ευστοχήσει. Το 1-0, ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ποιός θα κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ;

Η μάχη, όπως αναφέρθηκε, δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει ξανασυμβεί δύο ομάδες να παλεύουν για τον τίτλο, και αμφότερες να τερματίσουν σχεδόν με 100 πόντους. Η Σίτι έχει το πλεονέκτημα, αλλά έχει ελαφρώς πιο δύσκολο πρόγραμμα. Υποδέχεται την Τότεναμ, και παίζει στο Old Trafford με τη Γιουνάιτεντ. Η Λίβερπουλ, έχει να φιλοξενήσει την Τσέλσι.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η μάχη για το τρόπαιο θα κρατήσει καθηλωμένο ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, μέχρι το τέλος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ