ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τεράστια δήλωση Ιμπόρα: «Θα αντάλλαζα ένα Europa για το Conference με τον Ολυμπιακό»
Το ηχηρό «όχι» του Νόιερ στον Βινίσιους – Δεν χάνεται αυτή η ευκαιρία! (vid)
Μεντιλίμπαρ: «Ελπίζω να υπάρξει κι άλλο σημαντικό παιχνίδι»
Ρεάλ – Μπάγερν: Άρρωστη ατμόσφαιρα στο Μπερναμπέου – «Βασίλισσα»… για πάρτη σου (vid)
Conference League: Ξανά στον τελικό η Φιορεντίνα και περιμένει Βίλα ή Ολυμπιακό! (vids)
Αισχροί οπαδοί της Ρεάλ λίγο πριν τον «τελικό» με Μπάγερν – «Μέσι είσαι…π@@ γιος» (vid)
Γιουνάιτεντ: Βρήκε στόπερ από την Ιταλία – Σπάει ρήτρα… με 55 εκατ. ευρώ!
Μπριζ – Φιορεντίνα: Ο Βανάκεν φέρνει τα πάντα στα ίσια! (vid)
Συγκλονιστικός Φέρντιναντ – «Δεν πατάω το σήμα της Ρεάλ! Σεβασμός στην ιστορία» (vid)
Ρεάλ – Μπάγερν: Οι 11αδες… που θα «ματώσουν» για να πάνε τελικό! (pic)
O Τομιγιάσου θέλει ένα πράγμα με την Άρσεναλ και αυτό είναι σχεδόν… αηδιαστικό!
Ο Τούχελ στην πιο δύσκολη ερώτηση που του έγινε απάντηση με… σιωπή!
Ντεσαγί για Μπαπέ: «Μεγάλο λάθος η Ρεάλ Μαδρίτης… Καλύτερα να πάει Σ. Αραβία!»
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Η πορεία της ως τον τελικό είναι αξιοθαύμαστη! (pic)
Ανρί για Μπαπέ: «Είναι ο καλύτερος που υπάρχει! Είναι ο GOAT!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Έκανε «πάρτι» και μένει στο… κυνήγι της Μπάγερν!

Η Ντόρτμουντ δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στη Φράιμπουργκ την οποία διέλυσε με 4-0, παραμένοντας ζωντανή στο... κυνήγι της Μπάγερν Μονάχου.

Έκανε «πάρτι» και μένει στο… κυνήγι της Μπάγερν!

Μετά τη συντριβή της στο ντέρμπι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ ελπίζει σε ένα πράγμα για να κατακτήσει τον τίτλο. Να συνεχίζει να κερδίζει, περιμένοντας μια γκέλα των Βαυαρών. Η ομάδα του Μονάχου γλίτωσε οριακά κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης και πέρασε το… άγχος στους Βεστφαλούς. Ωστόσο, η ομάδα του Λούσιεν Φαβρ το διαχειρίστηκε άψογα. Με μια πολύ μεστή εμφάνιση πέρασε άνετα από την έδρα της Φράιμπουργκ (3-0) και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου!

Γκολ στην αρχή και… τέλος στο πρώτο μέρος

Οι Βεστφαλοί μπήκαν καλύτερα στο ματς και προσπάθησαν να πιέσουν τους γηπεδούχους. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνα της Φράιμπουργκ στο ξεκίνημα. Όλα αυτά μέχρι το 12ο λεπτό. Οι παίκτες του Λούσιεν Φαβρ «έκρυψαν» την μπάλα και ο Ρόις τη γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Σάντσο, που σε κενή εστία έκανε το 1-0 για τη Ντόρτμουντ!

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους που συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς. Επτά λεπτά αργότερα ο Σβόλοφ έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόις, αποσοβώντας και δεύτερο τέρμα. Η Φράιμπουργκ «ξύπνησε» κι απείλησε για πρώτη φορά στο 24′. Ο Γκρίφο βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βάιγκλ έβαλε την κόντρα την τελευταία στιγμή. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Η Ντόρτμουντ είχε την κατοχή και έλεγχε το ρυθμό, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να απειλήσουν.

Κάπως έτσι κύλησαν τα περισσότερα λεπτά του πρώτου μέρους, μέχρι και τη λήξη του. Οι Βεστφαλοί είχαν το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Σάντσο, χωρίς να απειλούνται ιδιαίτερα από την Φράιμπουργκ.

Κιτρινόμαυρο «πάρτι» στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο σαν το πρώτο. Με τη Ντόρτμουντ δηλαδή να καταφέρνει να βρει δίχτυα με την πρώτη της ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 55′ ο Γκερέιρο έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Ρόις κι εκείνος δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Σβόλοφ για το 2-0!

Ο ρυθμός έπεσε ξανά μετά το γκολ της Ντόρτμουντ. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν άνετοι με το υπέρ τους 2-0 και κρατούσαν την κατοχή με σχετική άνεση. Από την άλλη, η Φράιμπουργκ δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα στα πόδια της, αλλά ούτε και να βρει χώρους στην αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 71′. Ο Βάλντσμιντ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκίντερ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Κι αφού δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι να μπουν στο ματς, η Ντόρτμουντ το «καθάρισε» στο 79′.  Ο Σάντσο έφυγε γρήγορα στην κόντρα και πάσαρε στον Ρόις, με τον Γερμανό να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή στον Γκέτσε που από κοντά έκανε το 3-0! 

Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Φράιμπουργκ, οι Βεστφαλοί κατάφεραν να πετύχουν και τέταρτο γκολ επτά λεπτά αργότερα. Ο Στέντζελ βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλκάθερ, που δεν λάθεψε πετυχαίνοντας το 17o γκολ του στη φετινή Μπουντεσλίγκα και κάνοντας το 4-0! 

Το γκολ αυτό ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης, με την Ντόρτμουντ να φτάνει σε μια άνετη νίκη. Με το τρίποντο αυτό η Ντόρτμουντ έφτασε τους 69 βαθμούς μετά από 30 αγωνιστικές και βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Από την άλλη, η Φράιμπουργκ έμεινε στους 32 βαθμούς και την 13η θέση, χάνοντας για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Σβόλοφ, Στέντζελ, Σλότερμπεκ, Χαίντζ, Γκίντερ, Χάμπερερ (87′ Τερατσίνο), Χέφλερ, Φραντζ (70′ Γκόντορφ), Γκρίφο, Νίντερλεχνερ (66′ Ντάφερνερ), Βάλντσμιντ.

Ντόρτμουντ (Λούσιεν Φαβρ): Μπούρκι, Βολφ (56′ Τοπράκ), Βάιγκλ, Ακάντζι, Ντιαλό, Ντιλέινι, Βίτσελ, Σάντσο, Ρόις, Γκερέιρο (71′ Πούλισιτς), Γκέτσε (80′ Αλκάθερ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ