Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Έκανε πεντάστερο… πάρτι και περιμένει το «δώρο» της! (vid)
Λίβερπουλ

Έκανε πεντάστερο… πάρτι και περιμένει το «δώρο» της! (vid)

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική και διέλυσε με 5-0 τη Χάντερσφιλντ, ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και περιμένοντας ένα «δώρο» από την Μπέρνλι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για να παραμείνει εκεί.

26.04.2019 | 23:53

Η νίκη της Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ την έφερε στη δεύτερη θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Η Λίβερπουλ καλείται να κερδίσει και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της και να ελπίζει σε μια γκέλα των «πολιτών» για να κατακτήσει το τρόπαιο. Κόντρα στην τελευταία και υποβιβασμένη Χάντερσφιλντ η αποστολή των «κόκκινων» έμοιαζε εύκολη. Και οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ την μετέτρεψαν σε πάρτι. Με μια εξαιρετική εμφάνιση διέλυσαν με 5-0 τους «Τεριέρς» και ανέβηκαν και πάλι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, φέρνοντας ξανά την πίεση στην πλευρά της Μάντσεστερ Σίτι, που δοκιμάζεται στην έδρα της Μπέρνλι την Κυριακή του Πάσχα (28/4).

«Σβηστή» τριάρα από το πρώτο μέρος

Η καλή μέρα φάνηκε από το ξεκίνημα για τη Λίβερπουλ που στην πρώτη στιγμή της στο ματς άνοιξε το σκορ. Μόλις στα 15” ο Σαλάχ έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και έβγαλε για τον Κεϊτά που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0! Αυτό ήταν και το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των «κόκκινων» στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μάλιστα στο αμέσως επόμενο λεπτό χρειάστηκε η εντυπωσιακή επέμβαση του Λεσλ σε σουτ του Σαλάχ για να αποσοβήσει και δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 3′, με το σουτ του Στάνκοβιτς να κοντράρει και να περνάει ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 16′  έφτασαν ξανά κοντά στο 2-0. Ο Λεσλ έκανε τραγική έξοδο σε κόρνερ, με τον Φαν Ντάικ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το πρώτο δοκάρι.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ολλανδός το πέτυχε ο Μανέ επτά λεπτά αργότερα. Ο Ρόμπερτσον έκανε υπέροχη σέντρα από τα αριστερά και ο Σενεγαλέζος δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Λεσλ με κεφαλιά! 

Μετά και το δεύτερο τέρμα της Λίβερπουλ ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να απειλήσουν. Από την άλλη η Χάντερσφιλντ δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από το να αμύνεται και να περιμένει το αναπόφευκτο. Στο 43′ οι «κόκκινοι απείλησαν» ξανά. Μετά από κόντρες στην περιοχή η μπάλα στρώθηκε στον Χέντερσον στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Τελικά αυτό που έψαχνε η Λίβερπουλ, το πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε μια υπέροχη μπαλιά στον Σαλάχ κι εκείνος «κρέμασε» τον Λεσλ για το 3-0! Το γκολ ήταν και το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός στο πρώτο μέρος, με τους «κόκκινους» να έχουν ένα άνετο προβάδισμα.

Ο Όξλειντ-Τσάμπερλεϊν επέστρεψε, το πάρτι δεν σταμάτησε

Η Λίβερπουλ μπήκε με την ίδια ένταση και στο δεύτερο μέρος και στο 49′ έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ. Ο Μανέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η Χάντερσφιλντ βγήκε λίγο μπροστά και πέντε λεπτά αργότερα ο Άλισον εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Μπακούνα. Στο 62′ ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, με το σουτ του Σαλάχ να περνά άουτ.

Εντέλει, οι «κόκκινοι» βρήκαν και τέταρτο τέρμα τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Χέντερσον έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα και ο Μανέ με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, κάνοντας το 4-0! 

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 76′ πλησίασαν κοντά σε ακόμη ένα γκολ. Ο Όξλειντ-Τσάμπερλεϊν στην επιστροφή του στα γήπεδα μετά από ένα χρόνο έκανε υπέροχη προσπάθεια στην περιοχή, αλλά ο Λεσλ σταμάτησε το πλασέ του με το πόδι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Λίβερπουλ «άγγιξε» το 5-0. Ο Σακίρι έκανε εξαιρετική σέντρα για τον Μανέ, η κεφαλιά του οποίου κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 83′, η Λίβερπουλ βρήκε και το πέμπτο γκολ που αναζητούσε. Ο Ρόμπερτσον έβγαλε ακόμη μια ασίστ για τον Σαλάχ που σε κενή εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει το 21ο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ!

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «κόκκινοι» κατέβασαν στροφές. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Λίβερπουλ να παίρνει μια άνετη νίκη κόντρα στην υποβιβασμένη Χάντερσφιλντ και να συνεχίσει την προσπάθεια της για την κατάκτηση του τίτλου.

Ξανά στην κορυφή η Λίβερπουλ, περιμένει απλά ένα «δώρο»

Με το τρίποντο αυτό οι «κόκκινοι» έφτασαν τους 91 βαθμούς σε 36 αγωνιστικές και ανέβηκαν στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Δύο βαθμούς πίσω τους, αλλά με παιχνίδι λιγότερο είναι η Μάντσεστερ Σίτι που την Κυριακή του Πάσχα (28/4) δοκιμάζεται στην έδρα της Μπέρνλι. Από την άλλη η Χάντερσφιλντ έμεινε στους 14 βαθμούς και τον πάτο της βαθμολογίας, κάνοντας ήδη σχέδια για την επόμενη σεζόν που θα την βρει στην Τσάμπιονσιπ.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (87′ Γκόμεζ), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (74′ Όξλέιντ Τσάμπερλεϊν), Κεϊτά, Χέντερσον, Μανέ, Σαλάχ, Στάριτζ (74′ Σακίρι).

Χάντερσφιλντ (Γιαν Ζίβερτ): Λεσλ, Σμιθ, Κονγκολό, Ντουρμ, Χογκ, Μπακούνα, Γκραντ, Σίντλερ, Στάνκοβιτς (81′ Πρίτσαρντ), Μπενζά (87′ Κατσούνγκα), Μουνιέ (65′ Λέβε).

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version