ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Κόκκινα… κεράσια πίκραναν την Τότεναμ!

Η Τότεναμ εμφανίστηκε νευρική στο «Vitality», έμεινε με 9 παίκτες κι επέτρεψε στην Μπόρνμουθ να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη (1-0), θέτοντας σε κίνδυνο το όνειρο του Champions League!

Κόκκινα… κεράσια πίκραναν την Τότεναμ!

Η σεζόν για την Τότεναμ κρίνεται ουσιαστικά αυτό τον μήνα. Οι «spurs» κυνηγούν την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Champions League. Παρά την ήττα με 1-0 από τον Άγιαξ στο Λονδίνο έχουν ακόμη ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στο Άμστερνταμ (8/5). Παράλληλα, όμως, πρέπει να «κλειδώσουν» και την είσοδο τους στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Κάτι που μέχρι πριν μερικές αγωνιστικές φαινόταν σίγουρο. Ωστόσο, οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο φαίνεται πως έχουν το μυαλό τους πολύ περισσότερο στα παιχνίδια με τον «Αίαντα». Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στο ματς με την Μπόρνμουθ. Η Τότεναμ εμφανίστηκε νευρική στην τελική προσπάθεια. Επέτρεψε στους γηπεδούχους να την θυμώσει, μένοντας με 9 παίκτες κι εντέλει ηττήθηκε από τα «κεράσια», βάζοντας σε κίνδυνο την είσοδο της στην τετράδα!

Μονόλογος της Τότεναμ, με τραγικό «ήρωα» τον Σον

Οι «spurs» μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 8′ έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0. Ο Λούκας είδε τον Τράβερς πολύ έξω από τα δοκάρια του και σούταρε από το κέντρο, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Η Τότεναμ συνέχισε να πιέζει κι έξι λεπτά αργότερα πλησίασε ξανά στο γκολ. Ο Άλι έκανε υπέροχη κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή, με τον Τράβερς να αποκρούει εντυπωσιακά. Ο νεαρός πορτιέρε ήταν εξαιρετικός και στο 19′ έδιωξε με υπερένταση το πλασέ του Λούκας από το ύψος της περιοχής. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο απέδιδε εξαιρετικά στο γήπεδο και στο 26′, ο Τράβερς ήταν ξανά εκεί, διώχνοντας με το πόδι το σουτ του Λούκας.

Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά. Ο Σον βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος των Λονδρέζων που στο 33′ είδαν τον Τράβερς να τους στερεί ακόμη ένα γκολ, αποκρούοντας την κεφαλιά του Άλι. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι αριθμητικές ισορροπίες του ματς ανατράπηκαν. Συγκεκριμένα στο 44′ ο Σον κλώτσησε και έσπρωξε από πίσω τον Λέρμα, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή.

Μάλιστα, η Μπόρνμουθ λίγο έλειψε να εκμεταλλευθεί την αποβολή του άμεσα, με τον Γιορίς να μπλοκάρει την δυνατή κεφαλιά του Σίμπσον στο αμέσως επόμενο λεπτό. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Ο Άκε «λύτρωσε» την Μπόρνμουθ στα… χασομέρια

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η προσπάθεια της Τότεναμ μετατράπηκε σε βουνό. Κι αυτό γιατί μόλις στο 48′ είδε και δεύτερο παίκτη της να αποβάλλεται. Ο Φόιθ, τρία λεπτά, μετά την είσοδο του στο ματς έκανε ένα πολύ σκληρό τάκλιν στον Σίμπσον κι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες. Στο 56′, η Μπόρνμουθ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με τον Γιορίς να αποκρούει το σουτ του Φρέιζερ.

Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν αισθητά με το αριθμητικό πλεονέκτημα τους και στο 70′ η κεφαλιά του Γουίλσον πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άιμπ δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή, με τον Γιορίς να διώχνει εντυπωσιακά. Η πίεση των «κερασιών» συνεχίστηκε και στο 80′ ο Μουσέ ολομόναχος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω στον Γιορίς. Ο μονόλογος των γηπεδούχων συνεχίστηκε και οκτώ λεπτά αργότερα ο Ρόουζ έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μουσέ.

Ωστόσο, η πίεση της Μπόρνμουθ απέφερε τελικά καρπούς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Φρέιζερ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Άκε νίκησε τους πάντες στον αέρα, κάνοντας το 1-0 και χαρίζοντας τη νίκη στα «κεράσια»! 

Με το τρίποντο αυτό η Μπόρνμουθ έφτασε τους 45 βαθμούς κι ανέβηκε στη 12η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, η Τότεναμ, που πάλεψε για σχεδόν ένα ημίχρονο με εννέα παίκτες, έμεινε στους 70 βαθμούς και την τρίτη θέση. Ωστόσο, πλέον οι «spurs» μπήκαν σε μπελάδες για την είσοδο τους στο Champions League της επόμενης σεζόν. Κι αυτό γιατί βρίσκονται στο +2 από την Τσέλσι και στο +4 από την Άρσεναλ που ακολουθούν, αλλά έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Μπόρνμουθ (Έντι Χάουι): Τράβερς, Κλάιν, Κουκ, Σίμπσον, Σμιθ, Φρέιζερ, Λέρμα, Άκε, Κινγκ, Άιμπ (76′ Μουσέ), Γουίλσον.

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ (48′ Φόιθ), Σάντσεζ, Ντάιερ (46′ Γουανιάμα), Σισοκό (82′ Ντέιβις), Έρικσεν, Άλι, Λούκας, Σον.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ