ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αγγλία

Όπως τελείωσε, αρχίζει η Σίτι (vid)

Αν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στάθηκε αρκετά τυχερή, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να χαμογελάσει στα πέναλτι και να ξεκινήσει με τρόπαιο τις υποχρεώσεις της για την φετινή σεζόν κατακτώντας το Community Shield κόντρα στην Λίβερπουλ.

Όπως τελείωσε, αρχίζει η Σίτι (vid)

Η Λίβερπουλ απόλεσε αμέτρητες ευκαιρίες. Η Σίτι αρκέστηκε στις λίγες και καλές. Οι «Πολίτες» ξεκινούν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους για την φετινή σεζόν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατέκτησε το Community Shield επικρατώντας 5-4 στην διαδικασία των πέναλτι επί της Λίβερπουλ. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 1-1 χάρις τα τέρματα των Στέρλινγκ στο 10′ και Μάτιπ στο 77′. Μοιραίος για τους «Κόκκινους» στα πέναλτι ο Βαινάλντουμ, με τον Ολλανδό να είναι ο μόνος που αστόχησε.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι άνοιξαν την αυλαία της φετινής σεζόν. Η πρώτη μάχη στο Νησί, αυτή για τον νικητή του Community Shield διεξήχθη στο  Γουέμπλεϊ, με τις δύο ομάδες να ρίχνουν στο χορτάρι όλα τα διαθέσιμα όπλα τους. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο αντίπαλοι έδειξαν την ίδια ζέση για το τρόπαιο.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου ο Πεπ Γκουαρντιόλα είδε τον Λερόι Σανέ να αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Γερμανός εξτρέμ έπεσε άτσαλα στο χορτάρι μην δείχνοντας να μπορεί να συνεχίσει. Ένα λεπτό αργότερα οι συμπαίκτες του κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ντε Μπρούιν, Σίλβα και Στέρλινγκ άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, με τον τελευταίο να πλασάρει με ψυχραιμία τον Άλισον ανοίγοντας το σκορ για την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «Πολίτες» μετά το γκολ κατάφεραν να παγώσουν το παιχνίδι φέρνοντας το στα μέτρα τους. Στον αντίποδα η Λίβερπουλ καθ’ όλο το πρώτο μέρος δεν κατάφερε να αντιδράσει πηγαίνοντας στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Τυχερή η Μάντσεστερ Σίτι, έχασε τα άχαστα η Λίβερπουλ

Στην επανάληψη, οι «Κόκκινοι» παρουσιάστηκαν περισσότερο επιθετικοί. Ο Γιούργκεν Κλοπ μην έχοντας στην ενδεκάδα του τον ανέτοιμο Μανέ, έδωσε στον Οριγκί τον ρόλο του Αφρικανού. Οι μεγάλες στιγμές για την Λίβερπουλ δεν άργησαν να έρθουν. Στο 57′ το δοκάρι ήταν που σταμάτησε τον Φαν Ντάικ με τον αμυντικό των «Κόκκινων» να αστοχεί για λίγο με το πλασέ του.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Μοχάμεντ Σαλάχ να αντικρίσει κατάματα την ατυχία. Ο Αιγύπτιος πραγματοποίησε το σουτ όμως για καλή τύχη του Μπράβο η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι. Η πίεση της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ συνεχίστηκε και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αποτέλεσμα, στο 77′ να αποδώσει καρπούς. Στημένη φάση με τον Φαν Ντάικ να γίνεται αποδέκτης μέσα στην περιοχή, να σεντράρει ιδανικά στον παρτενέρ του, Μάτιπ και εκείνος με κεφαλιά να ισοφαρίσει την αναμέτρηση στο 77ο λεπτό. Άψογη συνεργασία των δύο αμυντικών της Λίβερπουλ, οι οποίοι έκαναν όλα όσα δεν κατάφερναν οι επιθετικοί της.

Μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας η Λίβερπουλ ήταν αυτή που κυνήγησε το γκολ με περισσότερη θέληση την νίκη. Κορυφαία στιγμή για τους «Κόκκινους» η κεφαλιά του Σαλάχ στο 92′ με τον Γουόκερ να απομακρύνει πάνω στην γραμμή τον κίνδυνο. Με το σκορ στο 1-1 οι δύο ομάδες εν τέλει οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Στην «ρώσικη ρουλέτα» η Μάντσεστερ Σίτι παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμη. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα ευστόχησαν άπαντες, εν αντιθέσει με τον Βαινάλντουμ. Ο Ολλανδός είδε τον Μπράβο να βρίσκεται σε ετοιμότητα στην εκτέλεση του, με την Λίβερπουλ να χάνει την ευκαιρία για την πρώτη κούπα στην σεζόν.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Οριγκί, Σαλάχ, Φιρμίνο.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Νταβίντ Σίλβα, Ντε Μπρούιν, Σανέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ