Αγγλία

Ακόμα “κράζει” τον Μπέκαμ ο Όουεν! “Μας κατέστρεψε στο Μουντιάλ του ’98”

Ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει ο Μάικλ Όουεν τον αποκλεισμό στο Μουντιάλ του 1998 από την Αργεντινή, ρίχνοντας ένα μεγάλο μερίδιο στον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Σε πολλά Παγκόσμια Κύπελλα η εθνική Αγγλίας πήγαινε να τα πάρει. Σε κανένα όμως δεν έγινε. Το 1998 ο Μάικλ Όουεν ήταν ένα από τα βασικά μέλη των “τριών λιονταριών”. Μάλιστα, στο παιχνίδι με την Αργεντινή κατάφερε να πετύχει ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχουμε δει σε τελική φάση.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο, όπως σε άλλες διοργανώσεις για τους Άγγλους. Έμειναν εκτός συνέχειας από την “αλμπισελέστε”. Εκτός από το τέρμα του παλαίμαχου φορ στην ιστορία έχει μείνει και η κόκκινη κάρτα του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Μία κάρτα που έφερε τον “Μπεκς” αντιμέτωπο όχι μόνο με τους συμπαίκτες του και με τον εαυτό του. Αλλά με μία ολόκληρη χώρα.

Και αυτό γιατί πολλοί πίστευαν πως αν δεν είχε αποβληθεί η Αγγλία θα είχε ξεπεράσει το εμπόδιο των Λατινοαμερικάνων και μπορεί η συνέχεια να ήταν τελείως διαφορετική. Κάτι που φαίνεται να υιοθετεί και να μην ξεχνά μετά από 21 χρόνια και ο Όουεν, όπως τόνισε με δηλώσεις του σε αγγλικά ΜΜΕ.

Η κόκκινη του Μπέκαμ… ακόμα πονάει τον Όουεν!

Λένε πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Όχι πάντα. Υπάρχουν και μερικά τραύματα που δεν επουλώνονται ποτέ. Ένα από αυτά είναι και ο αποκλεισμός της εθνικής Αγγλίας από την αντίστοιχη της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 1998. Με τον Μάικλ Όουεν ακόμη να μην μπορεί να “χωνέψει” την κόκκινη κάρτα που είχε δει ο Μπέκαμ, τότε.

“Ήταν μία πολύ κακή κίνηση εκ μέρους του. Θα μπορούσε να την είχε αποφύγει. Ήταν καθαρά μία κίνηση που την έκανε την ώρα που είχε νεύρα. Αν δεν είχε πάρει την κόκκινη κάρτα, τότε, κανείς δεν ξέρει που θα είχαμε φτάσει. Το ότι ήμασταν πολύ κοντά στην πρόκριση σε αυτό το παιχνίδι το κάνει ολοένα και χειρότερο.

Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Ναι. Έπρεπε να του συμπεριφερθεί ένα έθνος και ο Τύπος της χώρας έτσι; Σίγουρα όχι. Σίγουρα σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, μπορώ να πω πως η κόκκινη κάρτα του Μπέκαμ μας κατέστρεψε σε αυτό το ματς”, ήταν τα λόγια του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ