Άρσεναλ

Βενγκέρ: “Παραλίγο να πάρω τον Μέσι στην Άρσεναλ, αλλά…”

Κοντά σε μία μεταγραφή που θα άλλαζε την ιστορία της Άρσεναλ, αλλά και της Μπαρτσελόνα έφτασε πριν χρόνια ο Αρσέν Βενγκέρ. Σε εκείνη του Λιονέλ Μέσι.

Το μάτι του Αρσέν Βενγκέρ… έκοψε. Υπάρχουν ένα σωρό περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ενώ κανείς δεν έβρισκε κάτι καλό σε αυτούς ο Αλσατός τους πίστεψε. Τους είδε και και τους έδωσε όλα όσα χρειάζονταν, ώστε να γίνουν μύθοι της Άρσεναλ, αλλά και του ποδοσφαίρου. Κλασικές περιπτώσεις εκείνες του Τιερί Ανρί και του Σεσκ Φάμπρεγας.

Ωστόσο, ακόμη και εκείνος έκανε λάθη. Και μάλιστα… σοβαρά! Κανείς δεν είναι τέλειος. Ο έμπειρος τεχνικός με δηλώσεις του στο γαλλικό κανάλι “Bein Sports” επισήμανε πόσο κοντά ήταν στη μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι το 2003. Τότε που οι “κανονιέρηδες” είχαν μόλις… κλέψει τον Φάμπρεγας από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Αυτά είπε ο Βενγκέρ!

Οι συζητήσεις ανάμεσα στον Βενγκέρ και τον Μέσι ήταν σε προχωρημένο επίπεδο. Ωστόσο, οι Καταλανοί δεν ήταν πρόθυμοι για κανένα λόγο να τον αφήσουν, αφού από τότε ξεχώριζε.

“Κάποιες φορές πρέπει να ζήσεις με τις τύψεις που έχεις. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στη ζωή του καθενός από μισοτελειωμένες δουλειές που προκαλεί αυτό το συναίσθημα. Ναι είναι αλήθεια πως ήμασταν σε συζητήσεις με τον Μέσι, προκειμένου να τον φέρουμε και αυτό στην Άρσεναλ. Όπως είχαμε κάνει τότε και με τον Φάμπρεγας.

Αλλά όταν είσαι σαν την Μπαρτσελόνα έχεις πολύ καλές ακαδημίες και ανάλογους παίκτες. Γι’ αυτό το λόγο και τότε είχε στην ομάδα της τους Πικέ, Μέσι και Φάμπρεγας. Ο Πικέ και ο Φάμπρεγας πήραν μεταγραφή σε αγγλικές ομάδες. Ωστόσο, ο Μέσι παρέμεινε εκεί. Τον θέλαμε πολύ, αλλά οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα δεν τον άφηναν με τίποτα”, τα λόγια του Βενγκέρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ