ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Μεσούτ Οζίλ: Μια χρυσή καριέρα που έχει φτάσει σε τέλμα

Ο Μεσούτ Οζίλ θεωρείται ξένο σώμα στην Άρσεναλ και ίσως έχει φτάσει η στιγμή να προχωρήσει παρακάτω.

Μεσούτ Οζίλ: Μια χρυσή καριέρα που έχει φτάσει σε τέλμα

Υπήρξε ένα από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως. Αποτέλεσε θεμέλιο λίθο στο χτίσιμο και την οργάνωση της Βέρντερ Βρέμης, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Εθνικής Γερμανίας και φυσικά της Άρσεναλ. Η καριέρα του, ωστόσο, έχει ομολογουμένως πάρει άσχημη τροπή.

Αποτελεί το μαύρο πρόβατο της ομάδας του, δεν ξεκολλάει από τον πάγκο και ο ίδιος δείχνει να έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Τι συμβαίνει όμως με τον Μεσούτ Οζίλ; Έχει φτάσει πράγματι το peak του και πλέον αρχίζει η πτώση; Το SportsKing.gr θα επιχειρήσει να εξηγήσει αλλά και να δώσει λύση στο μεγάλο ζήτημα του Γερμανού αστέρα.

Είναι η Άρσεναλ το πρόβλημα του Οζίλ;

Και ναι, και όχι. Ο Οζίλ δεν είναι στα καλύτερα φεγγάρια του και σε αυτό έχει συμβάλει και ο ίδιος. Τα συμβάντα με τα video games, την αδιαφορία για την ομάδα δεν την καλλιέργησε μόνη της η Άρσεναλ.

Φυσικά, δε βρίσκεται στα πλάνα του Έμερι, αλλά για την ευνοϊκή συνεργασία μεταξύ μίας ομάδας και ενός ποδοσφαιριστή θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Καμία από τις δύο πλευρές δεν έφτασε στο επιθυμητό επίπεδο υποχωρήσεων και έτσι ο Οζίλ βρίσκεται παγιδευμένος μόλις στα 30 του σε μία ομάδα που δεν παίρνει ούτε λεπτό συμμετοχής.

Είναι ο Οζίλ το πρόβλημα της Άρσεναλ;

Σαφώς και όχι. Και αναμφίβολα, κάτι τέτοιο είναι εμφανές στα μάτια και του πιο αδαή από ποδόσφαιρο.

Η Άρσεναλ διανύει μία από τις πιο αμφισβητήσιμες περιόδους της ιστορίας της. Και αν μη τι άλλο, ούτε ο Οζίλ, ούτε και η μεγαλύτερη μερίδα των συμπαικτών του ευθύνεται πλήρως για την εικόνα της ομάδας.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει αποκλειστικά ο Ουνάι Έμερι. Ο τεχνικός των Λονδρέζων υιοθέτησε μία αντίθετη τακτική από αυτή του Αρσέν Βενγκέρ όσον αφορά τις μεταγραφές.

Απαίτησε ένα αρκετά μεγάλο budget, έφερε στο Λονδίνο μεγάλα ονόματα, επένδυσε στο μέλλον σε αρκετές περιπτώσεις αλλά μέχρι στιγμής δεν του βγαίνει απολύτως τίποτα.

Και το χειρότερο της υπόθεσης είναι πως δείχνει μία αδιευκρίνιστη άγνοια στον εντοπισμό των λαθών του μέσα στο γήπεδο.

Η Άρσεναλ έχει φτάσει σε ένα σημείο που θα πρέπει όλοι να συστηθούν ξανά από την αρχή. Να υπάρξει πλήρης κατανόηση της ιστορίας και των στόχων της ομάδας προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και αυτοί να επιτευχθούν σε άμεσο ή έμμεσο μέλλον.

Στο βάθος, χάος -ή και όχι-

Η τροπή που έχει πάρει πλέον η παρουσία του Οζίλ στην Άρσεναλ δε σημαίνει απαραίτητα πως τελείωσε και η καριέρα του. Ο Οζίλ ξέρει πολλά κιλά μπάλα και το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές.

Από κάποιο σημείο και έπειτα, ωστόσο, θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αποφασίσει αν θα πρέπει να πάει ένα βήμα παρακάτω. Η παραμονή του στο Λονδίνο του κάνει αποκλειστικά και μόνο κακό. Αγωνιστικά, ψυχολογικά αλλά και στην καριέρα του.

Κάποτε αγωνιζόταν σε τουλάχιστον 40 αγώνες, μοιράζοντας δεκάδες ασίστ, συνεισφέροντας και στο σκοράρισμα, αλλά πλέον βλέπει χορτάρι με… κυάλια. Η Άρσεναλ στο κάτω κάτω δεν είναι η μοναδική ομάδα στον πλανήτη. Το ίδιο ίσχυε και για τον Αλέξις Σάντσεζ, για τον Ρομέλου Λουκάκου και δεκάδες άλλους ποδοσφαιριστές που δεν ευδοκίμησαν σε μία συγκεκριμένη ομάδα.

Η μετακίνησή τους, ωστόσο, σε μία διαφορετική ομάδα, σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, σε άλλο ρόλο μέσα στο σύλλογο, ενδεχομένως τους έβγαλαν από το τέλμα που βρίσκονταν. Γιατί να μη συμβεί το ίδιο και με τον Οζίλ;

Ιδανικά, θα έπρεπε να βρει ξανά τον εαυτό του και να κάνει τον Έμερι να τον εμπιστευτεί. Αλλά η λύση της μεταγραφής, πλέον, φαίνεται να είναι μονόδρομος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ