ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα blog: Η διοίκηση έκανε πάλι τα δικά της…

Ο Βαλβέρδε έφυγε από την Μπαρτσελόνα όχι γιατί ήταν αποτυχημένος, αλλά γιατί η ομάδα έχασε την ταυτότητά της, ενώ η διοίκηση έκανε μια επιλογή με μεγάλο ρίσκο.

Μπαρτσελόνα blog: Η διοίκηση έκανε πάλι τα δικά της…

Δεν τον έδιωξε μετά το “κάζο” στο “Ολίμπικο”. Δεν τον έδιωξε μετά το σοκ στο “Άνφιλντ”. Αλλά τον έδιωξε μετά το αδιάφορο Σούπερ Καπ, στο οποίο μάλιστα η Μπαρτσελόνα ήταν και καλύτερη. Εντάξει, να διώξει τον Βαλβέρδε. Αλλά για τον Κίκε Σετιέν; Από που προκύπτει; Μάλλον η διοίκηση της Μπαρτσελόνα έκανε τις γνωστές της…αλχημίες.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι κι εγώ ήμουν στο στρατόπεδο αυτών που υποστήριζαν ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε έπρεπε να φύγει. Όχι γιατί ήταν αποτυχημένος. Στα χαρτιά ο Βάσκος έχει κάνει αυτά που θα έπρεπε στα 2μιση χρόνια που είναι στην ομάδα. Κυρίως όμως, γιατί η Μπαρτσελόνα έχασε την ταυτότητά της. Σταμάτησε να είναι η κυριαρχική ομάδα που με οποιονδήποτε αντίπαλο έκανε το δικό της παιχνίδι και κέρδιζε ή έχανε μέσα από αυτό. Μετατράπηκε σε μια ομάδα που μπορούσε να προσαρμοστεί στο τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου. Αυτό μπορεί να έφερε κάποιες επιτυχίες (βλέπε πρωταθλήματα), δεν ήταν όμως πια, ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ. διοιηκηση

Δεν είναι μόνο το “τίκι-τάκα” που περιορίστηκε. Είναι μια γενικότερη απώλεια ταυτότητας. Οι “Μπλαουγκράνα” δεν ξέρουν ξεκάθαρα τι παίζουν. Κερδίζουν ως επί το πλείστον επειδή έχουν τους καλύτερους παίκτες και γιατί ο Λιονέλ Μέσι κάνει μια τρομερή διετία. Κι αυτό που “πονάει” πιο πολύ τους ανθρώπους της ομάδας είναι ότι θεωρητικά η Μπάρτσα έπρεπε να πετάει. Ο Βαλβέρδε μέχρι και χθες στηρίχθηκε με όλα τα μέσα από την διοίκηση. Είτε αυτό λέγεται προστασία στην “γκέλα”, είτε αυτό λέγεται μεταγραφές. Οι Καταλανοί ξόδεψαν ένα καράβι λεφτά για να φέρουν τους ποδοσφαιριστές που ζήτησε ο κόουτς. Κουτίνιο, Ντεμπελέ, Ντε Γιονγκ. Ονόματα και ποσά που ποτέ στο παρελθόν δεν δίνονταν με αυτή την συχνότητα. Παρόλα αυτά, επιμένω ότι αυτό που “έφαγε” τον Βαλβέρδε όμως δεν είναι ότι απέτυχε. Στην θεωρία δεν απέτυχε. Είναι ότι η ομάδα σταμάτησε να τρομάζει. Έγινε πιο ΤΡΩΤΗ από ποτέ. διοίκηση

Δεν διώχνεις έναν πετυχημένο κόουτς στην μέση της χρονιάς για τον Κίκε Σετιέν

Ναι, να φύγει ο Βαλβέρδε. Αλλά ποιος είναι ο Κίκε Σετιέν και για ποιο λόγο θα καθορίσει αυτός το κρίσιμο δεύτερο μισό της σεζόν. Εννοείται ότι μπορεί να βγει τρομερή επιλογή και να είναι εκατό φορές καλύτερος από τον Ερνέστο. Αλλά σαν επιλογή, η διοίκηση πήρε μία από τις γνωστές “κουφές” της αποφάσεις. Δηλαδή παρέδωσαν το τιμόνι της ομάδας σε έναν άνθρωπο που ο πιο “ηλεκτρισμένος” πάγκος που έχει κάτσε, είναι αυτός της Μπέτις, είναι 61 ετών και το βιογραφικό του είναι τουλάχιστον φτωχό.

Η Μπαρτσελόνα δεν χρειαζόταν έναν προπονητή που να ξέρει την ισπανική πραγματικότητα και να προσαρμοστεί γρήγορα. Χρειαζόταν έναν πραγματικό κόουτς. Έναν άνθρωπο που θα ανοικοδομούσε το παιχνίδι της και θα την επανέφερε τακτικά στο επίπεδο που ήταν. Αυτό ήταν το κομμάτι στο οποίο “υπέφερε” επί Βαλβέρδε. Ο Σετιέν μπορεί να αποδειχθεί ο καταλληλότερος για να το κάνει. Κακά τα ψέματα όμως… η επιλογή εμπεριέχει ρίσκο και η λογική λέει ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ