ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λάτσιο

Ιμόμπιλε-Σάβιτς: Ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν της Λάτσιο την οδηγούν στην κορυφή!

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε και ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της φοβερής και τρομερής φετινής Λάτσιο. Μέχρι που μπορούν να φτάσουν;

Ιμόμπιλε-Σάβιτς: Ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν της Λάτσιο την οδηγούν στην κορυφή!

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι είναι η μεγάλη έκπληξη του φετινού Καμπιονάτο. Ιμόμπιλε και Σάβιτς ηγούνται μιας ομάδας που συνδυάζει τα αποτελέσματα με όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Ιταλός και ο Σέρβος κάνουν σεζόν καριέρας και επιτρέπουν στην ομάδα της Ρώμης να ονειρεύεται… τίτλο! Το σούπερ δίδυμο της Λάτσιο που παραπέμπει σε εκείνο του Μπάτμαν και του Ρόμπιν είναι αυτό που μετατρέπει μια καλή ομάδα σε διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Ο Μπάτμαν Τσίρο Ιμόμπιλε

Έστω κι αν φυσιογνωμικά στον Ιταλό φορ θα ταίριαζε περισσότερο η φιγούρα του Ρόμπιν και στον Σέρβο χαφ αυτή του Μπάτμαν θα μας επιτρέψετε να ορίσουμε ως Μπάτμαν -ως βασικό πρωταγωνιστή δηλαδή- τον απίθανο Τσίρο Ιμόμπιλε. Η σεζόν που κάνει φέτος ο Ιμόμπιλε είναι εξωπραγματική.

Οκ όλοι γνώριζαν ότι πρόκειται για έναν ικανότατο επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα. Τα 29 γκολ σε 31 συμμετοχές όμως,  είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Σε ένα πρωτάθλημα με κλειστές άμυνες και με σέντερ φορ όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λουκάκου και ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ ο 29χρονος Ιταλός είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Ιμόμπιλε απλώς δεν μπορεί να σταματήσει να σκοράρει! Με το δεξί, με το αριστερό, με το κεφάλι ο Ιταλός δεν υπολογίζει τίποτα. Είναι πάντα εκεί για να δώσει λύση όταν κανείς άλλος δεν μπορεί.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας -Καϊσέδο- μετράει συνολικά 8 τέρματα και θα καταλάβει πόση είναι η επιρροή του Ιμόμπιλε στο παιχνίδι της Λάτσιο. Από τα 55 γκολ της ομάδας στο Πρωτάθλημα ο Ιμόμπιλε έχει συμμετοχή στα 31! Έχει σκοράρει τα 26 και έχει «κεράσει» άλλα 6! Στο δικό του πρόσωπο οι «Λατσιάλι» βλέπουν τον άνθρωπο που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά μπορεί να τους οδηγήσει εκεί που κανείς δεν περίμενε. Στην κορυφή του Ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ο Ιμόμπιλε απ’ την άλλη δείχνει να έχει βρει στη Λάτσιο την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Το μέρος που κατάφερε να δείξει την παγκόσμια κλάση του. Ο Σιμόνε Ιντζάγκι ήξερε ακριβώς πώς να τον εκτοξεύσει και αυτός του ανταπέδωσε τη χάρη προσφέροντας πίσω ένα τσουβάλι γκολ. 115 τεμάχια σε 165 εμφανίσεις αρκούν από μόνα τους για να καταλαβεί κανείς τα όργια που κάνει ο Ιταλός στη Ρώμη από το καλοκαίρι του 2016.

Ο Ρόμπιν Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς

Φυσικά παρά τα πράγματα και θαύματα που κάνει ο Ιμόμπιλε δεν μπορεί κανείς να μη σταθεί και στον άλλο μεγάλο πρωταγωνιστή της Λάτσιο. Ο Σάβιτς είναι ο κινητήριος μοχλός της καλοκουρδισμένης μηχανής του Ιντζάγκι. Αυτός που κάνει κυριολεκτικά τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Τα 5 γκολ και οι 7 ασιστ δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση το μέγεθος της προσφοράς του Σέρβου στο παιχνίδι της Λάτσιο.

Παίζοντας στο κέντρο της πεντάδας της μεσαίας γραμμής στο 3-5-2 του Ιντζάγκι είναι αυτός που προσφέρει την ισορροπία στο παιχνίδι των «Λατσιάλι». Αυτός που δένει το κέντρο με την άμυνα και την επίθεση. Αν παρακολουθήσει κάποιος έναν αγώνα της Λάτσιο θα νομίζει ότι παίζουν δύο Σάβιτς μέσα στο γήπεδο. Ο τύπος βρίσκεται παντού! Είναι ο πρώτος που θα πάρει τη μπάλα από τα στόπερ για να οργανώσει το παιχνίδι και παράλληλα ο πρώτος από τα χαφ που θα πατήσει περιοχή και θα απειλήσει!

Η παρουσία του στο κέντρο είναι πληθωρική. Ο συνδυασμός ύψους και φυσικής δύναμης καθιστά… είδηση μια χαμένη του μονομαχία. Ο Σέρβος είναι ένας παίκτης με πολύ ψηλό ταβάνι που δεν έχει ούτε κατά διάνοια πλησιάσει. Φυσικά είναι και το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Μην ξεχνάμε ότι πριν δύο χρόνια όλοι οι μεγάλοι έριζαν για την απόκτησή του. Η Λάτσιο μάλιστα ζήταγε τότε ποσά αρκετά πάνω από τα 100 εκατομμύρια για να τον παραχωρήσει.

Μετά από μια μέτρια περσινή χρονιά φέτος επανήλθε για τα καλά στα γνωστά του στάνταρ. Πραγματικά σπάνιος και ξεχωριστός παίκτης που προσφέρει τα μέγιστα στη φετινή ξέφρενη πορεία της Λάτσιο.  Την Κυριακή ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου στη νίκη κόντρα στην Ίντερ και ο σκόρερ του γκολ της μεγάλης ανατροπής. Όσο απαραίτητος είναι για την Λάτσιο ο Ιμόμπιλε άλλο τόσο είναι και ο Σάβιτς. Και όσο αυτοί οι δύο δεν κατεβάζουν ταχύτητα το πρωτάθλημα θα γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικός στόχος για τους «Λατσιάλι».

Δεν είναι ομάδα των δύο

Μπορεί Ιμόμπιλε και Σάβιτς να είναι τα πρώτα βιολιά, όμως για να είμαστε δίκαιοι η Λάτσιο δεν είναι ομάδα δύο παικτών. Βασικά καμία ομάδα πρωταθλητισμού δεν ήταν ποτέ ομάδα δύο ή τριών παικτών. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που ξεχωρίζουν. Όπως για παράδειγμα ο Λουίς Αλμπέρτο, ο Ισπανός αρτίστας των 13 ασίστ ή ο Ατσέρμπι που ξεχωρίζει στην άμυνα με την δυναμική του παρουσία.

Πάνω απ’ όλα όμως η Λάτσιο είναι ομάδα προπονητή. Ο Σιμόνε Ιντζάγκι έχει κάνει καταπληκτική δουλειά από τότε που ανέλαβε. Ένας προπονητής που βγήκε από… τα σπλάχνα της ομάδας, αφού ξεκίνησε από την ομάδα νέων και ανέβηκε ένα ένα τα σκαλιά μέχρι την πρώτη ομάδα. Η διοίκηση έδωσε χρόνο και υπομονή στο πρότζεκτ. Στήριξε την επιλογή της σε κάθε της βήμα και πλέον απολαμβάνει τα αποτελέσματα αυτής της της επιλογής.

Ο Ιντζάγκι έχει δημιουργήσει μια ομάδα η οποία παίζει όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Έπρεπε όμως να μάθει και να κερδίζει. Πέρυσι σε μια φαινομενικά μέτρια σεζόν κατάφερε στο τέλος να πάρει το Κύπελλο και να σώσει την παρτίδα. Η κατάκτηση αυτού του τροπαίου έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα η οποία μπήκε με τα φρένα σπασμένα στη φετινή σεζόν.

Ο αρχικός στόχος της τετράδας και του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ήδη επιτευχθεί και η Λάτσιο βρέθηκε χωρίς να το καταλαβεί κανείς να διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Εκεί που όλοι περιμένουν πότε θα ξεφουσκώσει αυτή συνεχίζει, παραμένοντας αήττητη από τις 25 Σεπτεμβρίου. Όποιος συνεχίσει να την υποτιμά κακό του κεφαλιού του. Η φετινή Λάτσιο δεν αστειεύεται.

Υ.Γ: Αντιστρόφως ανάλογη από την πορεία της Λάτσιο εντός γηπέδων είναι η κατάσταση που επικρατεί στις… κερκίδες. Οπαδοί με είδωλο τον Μουσολίνι που χαιρετούν ναζιστικά και γιουχάρουν έγχρωμους παίκτες δεν έχουν θέση όχι μόνο στα γήπεδα αλλά και στην ανθρωπότητα γενικότερα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ