ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Το πρόωρο τέλος πιθανώς θα στέψει πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ

Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η φετινή Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ αναμένεται να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά από 30 χρόνια.

Το πρόωρο τέλος πιθανώς θα στέψει πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ

Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει βάλει στοπ σε κάθε αθλητική δραστηριότητα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο έχουν μετρηθεί 798 κρούσματα και 11 θάνατοι. Έτσι, οι εγχώριες ομοσπονδίες ποδοσφαίρου αναζητούν δίκαιους τρόπους για να ολοκληρώσουν τις σεζόν  τους. Όσον αφορά την Πρέμιερ Λιγκ εκφράστηκε πρόσφατα ο φόβος από τον πρόεδρο της FA ότι μπορεί να μην ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν να επανεκκινήσει στις 3 του Απρίλη. Με την ταχύτητα, όμως που εξαπλώνεται ο ιός αυτό το σενάριο φαντάζει δύσκολο.

Έτσι άπαντες αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι με τη ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή. Αυτή τη στιγμή, η Λίβερπουλ βρίσκεται 25 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Σύμφωνα με την Telegraph, λοιπόν,αναμένεται να δοθεί ο τίτλος στην ομάδα του Κλοπ, βάζοντας ένα τέλος σε 30 χρόνιας αναμονής για τους φίλους της Λίβερπουλ. Δεδομένου ότι οι “κόκκινοι” θέλουν μόνο 2 νίκες ακόμα για να κατακτήσουν τον τίτλο θεωρείται βέβαιο ότι κανείς δε θα αμφισβητήσει αυτήν την απόφαση. λίβερπουλ

Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους;

Πέρα, όμως, από την ανάδειξη του πρωταθλητή, πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση όσον αφορά τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή. Με τις διαφορές να είναι μικρές θα ήταν άδικο να κατακυρωθεί ως έχει η τωρινή βαθμολογία. Έτσι, μία σκέψη είναι στην επόμενη Πρέμιερ Λιγκ να συμμετάσχουν 22 ομάδες. Καμία ομάδα, δηλαδή από την πρώτη κατηγορία δε θα υποβιβαστεί φέτος. Από την άλλη πλευρά, οι 2 πρώτες ομάδες στη φετινή Τσάμπιονσιπ (Λιντς και Γουέστ Μπρομ) θα προβιβαστούν. Επιπλέον, για να βρεθεί χώρος για τη ολοκλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος δε θα διεξαχθεί το Λιγκ Καπ. Παράλληλα, θα υποβιβαστούν 5 ομάδες του χρόνου. Όλα αυτά, φυσικά στη θεωρία, καθώς χρειάζεται να συμφωνήσουν και επίσημα οι εμπλεκόμενες διοργανώτριες αρχές.

Ο πιο δύσκολο γρίφος που χρήζει επίλυσης, βέβαια, είναι αυτός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο προσεχές Τσάμπιονς Λιγκ. Μία σκέψη που έχει εκφραστεί αλλά έχει πολλά προβλήματα είναι η εξής: Οι αγγλικές ομάδες που συμμετείχαν στους φετινούς ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να αγωνιστούν μέσω μίας προκριματικής διαδικασίας με τους φετινούς διεκδικητές του TOP 4. Η Λέστερ για παράδειγμα, να βρεθεί αντίπαλος με κάποια εκ των Τσέλσι, Τότεναμ , Λίβερπουλ ή Σίτι. Αυτό, φυσικά, μοιάζει δύσκολο να συμβεί, καθώς θα εγείρει σημαντικές ενστάσεις από ομάδες, όπως η Γιουνάιτεντ και η Γουλβς που βρίσκονται πολύ κοντά στην 4η θέση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ