ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μεσιέ Πογκμπά, μήπως να το ξανασκεφτείς;

Το συμβόλαιο του Πογκμπά λήγει το καλοκαίρι και το SportsKing.gr αναρωτιέται μήπως θα ήταν καλό για τον Γάλλο να ξανασκεφτεί την παραμονή του.

Μεσιέ Πογκμπά, μήπως να το ξανασκεφτείς;

Ο Πολ Πογκμπά κλείνει τέσσερα χρόνια παραμονής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όλοι αναρωτιούνται αν πήρε εκείνο το καλοκαίρι τη σωστή απόφαση. Έφυγε από το Τορίνο για να επιστρέψει εκεί που δεν τον πίστεψαν. Στο Μάντσεστερ και τη Γιουνάιτεντ. Το άστρο του πλέον είχε μεγαλώσει. Ήταν αναμφίβολα ένας κομβικός παράγοντας που η Γιουβέντους έφτασε σε συνεχείς κατακτήσεις πρωταθλημάτων και φυσικά στον τελικό του Champions League.

Δυστυχώς για τη «Βέκια Σινιόρα» εκεί βρέθηκε η Μπαρτσελόνα, που της στέρησε την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Η Γιουβέντους συνέχισε να κάνει πλάκα εντός συνόρων αλλά η Ευρώπη ήταν ακόμα… απωθημένο. Έφτασε ξανά στον τελικό, στο Κάρντιφ της Ουαλίας αλλά ο Πογκμπά ήταν ήδη κάτοικος Μάντσεστερ.

Τέσσερα χρόνια είναι πολλά μεσιέ Πογκμπά

Εκεί πέρασε τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Μέχρι σήμερα, που όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος πληθαίνουν οι φήμες αποχώρησής του από τους «κόκκινους διαβόλους». Το συμβόλαιό του λήγει φέτος το καλοκαίρι και το ζήτημα που συζητείται όσο κανένα άλλο είναι φυσικά η ανανέωσή του. Θα το κάνει; Θα ρισκάρει να κλείσει μισή δεκαετία σε μία ομάδα χωρίς βλέψεις για διάκριση;

Το πρωτάθλημα είναι υπόθεση δύο μόνο ομάδων τα τελευταία χρόνια, το Champions League αποτελεί μακρινό όνειρο. Μπορεί να πέρασε δύο χρονιές στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια αλλά φέτος επέστρεψε στο Europa League. Τη διοργάνωση που κατέκτησε πριν τρία χρόνια απέναντι στον Άγιαξ. Αλλά είναι το Europa League αρκετά μεγάλο δέλεαρ για να κρατήσει τον Πογκμπά στο Μάντσεστερ;

Ένας παίκτης με τις δυνατότητές του αν μη τι άλλο θέλει να βλέπει τον κόπο του να ανταμείβεται. Είναι σίγουρο πως τα χρήματα δεν του αρκούν. Θέλει να κάνει τη διαφορά αλλά με αντίκτυπο.

Έπεσαν πάνω του αλλά…

…χωρίς να έχουν κάτι να του δώσουν πίσω. Ο Πογκμπά έφτασε στο Μάντσεστερ για να γίνει ο ηγέτης της Γιουνάιτεντ. Εκείνος αντεπεξήλθε και μάλιστα με το παραπάνω στις απαιτήσεις αλλά χωρίς ανταπόκριση. Δεν πλαισιώθηκε από παίκτες που έδειχναν ικανοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ούτε από προπονητές με συγκεκριμένο πλάνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό δημιούργησε ζητήματα νοοτροπίας στον Πογκμπά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που δημιουργήθηκαν τριβές με την ομάδα και βγήκαν προς τα έξω φήμες αποχώρησης. Τόσο συχνά, που μόνο καλό δεν έκαναν στον ίδιο αλλά και στην ομάδα.

Φέτος δεν ήταν η χρονιά του Πογκμπά

Η φετινή χρονιά ήταν σα να μην υπήρξε για τον Γάλλο σούπερ σταρ. Έπαιξε μόλις οκτώ παιχνίδια κι αυτά όχι ολόκληρα. Ο τραυματισμός που αποκόμισε τον κρατά ακόμα στα «πιτς», γεγονός που ενισχύει τη φημολογία για μία προειλημμένη απόφαση σχετικά με το μέλλον του.

Όλοι παρουσιάζονται βέβαιοι πως ο Πογκμπά έχει πάρει την απόφασή του. Να φύγει από τη Γιουνάιτεντ και να βρει αλλού ποδοσφαιρική στέγη. Άλλοι μιλούν για επιστροφή στη Γιουβέντους, άλλοι για μετακόμιση στη Μαδρίτη και τη Ρεάλ που τον επιθυμούσε διακαώς. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ο παράγοντας ονόματι Μπρούνο Φερνάντες

Και κάπου εδώ μπαίνει το όνομα του Μπρούνο Φερνάντες στην εξίσωση. Είναι τελείως διαφορετικό να παλεύεις να κρατήσεις μόνος σου, στις πλάτες σου το βαρύ φορτίο της κεντρικής γραμμής μίας ομάδας, και αλλιώς να το μοιράζεσαι.

Ο Μπρούνο Φερνάντες αποκτήθηκε στη φετινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποτελεί το βαρίδι που θα γείρει τη ζυγαριά προς την παραμονή του Πογκμπά. Είναι ικανός να πάρει μαζί με τον Πογκμπά από το χέρι την ομάδα και να την οδηγήσει κάπου ψηλότερα. Και μαζί με αυτούς να παρασυρθούν και άλλοι.

Ήδη ο Μάτιτς έχει δείξει σημάδια βελτίωσης, το ίδιο και ο Ράσφορντ, ο Μαρσιάλ. Από κοντά και οι πιτσιρικάδες που αποδεικνύονται διαμάντια όπως ο Μπισάκα, ο Τζέιμς και ο ΜακΤόμινεϊ. Το υλικό συνεπώς υπάρχει. Το ζήτημα είναι να βρεθεί η όρεξη. Η όρεξη να πιστέψουν αυτοί οι παίκτες στην ίδια την ομάδα και να την παγιώσουν στην τριάδα του πρωταθλήματος και να την επιστρέψουν στο Champions League.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ