ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ligue 1

Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά είναι παράλογα… καλός!

Ο Καμαβινγκά είναι η απόλυτη αποκάλυψη του φετινού γαλλικού πρωταθλήματος. Ο μέσος της Ρεν κάνει φανταστική χρονιά. Που είναι το παράλογο; Είναι 17 χρονών!

Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά είναι παράλογα… καλός!

Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά έσκασε σαν κομήτης στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Η ταχύτητα με την οποία έπαιξε και καθιερώθηκε στη Ρεν ήταν αστραπιαία. Πριν καλά καλά καταλάβουμε τι συμβαίνει με αυτόν τον ταλαντούχο πιτσιρικά, βλέπουμε το όνομά του στο ρεπορτάζ όλων των μεγάλων ομάδων. Ο Καμαβινγκά πέρασε το στάδιο του «νέος με προοπτικές» σαν μην υπήρχε και στα 17 του δείχνει σαν έτοιμος παίκτης. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις όπου μικροί σε ηλικία παίκτες με πλούσιο ταλέντο ξεχωρίζουν από νωρίς. Τέτοια ωριμότητα όμως στον τρόπο παιχνιδιού σπάνια συναντάει κανείς σε ένα παιδί 17 χρονών.

(Παν)έτοιμος παίκτης

Ο Καμαβινγκά δεν πραγματοποίησε φέτος το επαγγελματικό του ντεμπούτο! Ήδη από το δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς οι άνθρωποι της Ρεν του έδωσαν συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Κάτι θα ήξεραν. Μετά το περσινό πρώτο δείγμα λοιπόν ο μικρός φέτος καθιερώθηκε. Κι όταν λέμε καθιερώθηκε εννοούμε ότι δεν βγαίνει από την εντεκάδα.

Ο Καμαβινγκά είναι βασικός στην τριάδα των χαφ της Ρεν και παίκτης κλειδί για την ομάδα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η βελτίωση που παρουσιάζει γίνεται ορατή από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κι όλα αυτά σε μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες και ψηλούς στόχους. Η Ρεν δεν είναι μια ομάδα που δεν κυνηγάει τίποτα και έχει έτσι την άνεση να δώσει χρόνο σε νέους παίκτες μπας και της βγουν. Το αντίθετο. Η Ρεν τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνέχεια σκαλοπάτια στην ιεραρχία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Τα δύο τελευταία χρόνια έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ πέρυσι κατέκτησε και το Κύπελλο κερδίζοντας στον τελικό την Παρί. Φέτος ψάχνει το επόμενο βήμα κυνηγώντας την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή είναι 3η και θα κονταροχτυπηθεί με τη Λιλ για το χρυσό εισιτήριο.

Ο Καμαβινγκά λοιπόν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα που γι’ αυτήν κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Ο 17χρονος μέσος είναι μια πραγματικά επιβλητική παρουσία στο κέντρο. Πολύ δυνατός, με μεγάλο διασκελισμό σωστές μεταβιβάσεις και σεμιναριακά τάκλιν. Στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι ήδη απροσπέλαστος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι υστέρει και με τη μπάλα στα πόδια. Ο μικρός βλέπει γήπεδο, έχει τη μεγάλη μπαλιά ενώ μπορεί να κουβαλήσει και τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Μα καλά πως τα κάνει όλα αυτά σε τόσο μικρή ηλικία; Έλα ντε! Τα κάνει πάντως. Τον έχω και στην ομάδα μου στο Manager οπότε σας μιλάω εκ… πείρας.

Η ώρα για το επόμενο βήμα είναι… τώρα;

Μοιάζει κάπως βιαστικό αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν η Ρεν χωράει πλέον τον Καμαβινγκά. Είναι τέτοια η παρουσία του μέσα στο γήπεδο που σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί από τώρα να ανταπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο. Βέβαια όσο καλός κι αν είναι κάποιος σε τόσο μικρή ηλικία το ρίσκο μιας μεγάλης μεταγραφής είναι πάντα αρκετά υψηλό.

Το σημαντικότερο για τον Καμαβινγκά και για κάθε παιδί που ξεχωρίζει από τόσο νωρίς είναι να παίζει. Μόνο έτσι θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να ανεβαίνει. Αν ξαφνικά κάποιος του κόψει τη φόρα κανείς δεν ξέρει πως θα επηρεαστεί η εξέλιξή του στη συνέχεια. Αν η Ρεν καταφέρει να παίξει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ τότε ίσως η παραμονή του σε αυτή φαντάζει σαν μια καλή ιδέα. Σε ένα ασφαλές περιβάλλον που τον ξέρουν και τους ξέρει και θα είναι αδιαπραγμάτευτα βασικός και αναντικατάστατος.

Έχοντας ήδη μια γεμάτη χρονιά, αν προσθέσει άλλη μια η οποία θα συνοδευτεί με παραστάσεις από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα είναι πολύ πιο έτοιμος για τα μεγάλα σαλόνια. Δεν τον πήραν δα και τα χρόνια! Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο Καμαβινγκά θα είναι 20 χρονών σε δυόμισι χρόνια από τώρα!

Βέβαια και το να επιλέξει να φύγει άμεσα μπορεί να αποδειχτεί ακόμη καλύτερη επιλογή. Αρκεί να γίνει έξυπνα χωρίς να πάρουν τα μυαλά του αέρα. Πράγμα δύσκολο για ένα παιδί που βλέπει όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης να σφάζονται για πάρτι του. Όχι όμως ακατόρθωτο. Καλύτερο παράδειγμα από τον Χαάλαντ δεν μπορεί να υπάρξει.

Η Ντόρμουντ η Ρεάλ και οι άλλοι

Ο Νορβηγός ήταν περιζήτητος σε όλη την Ευρώπη. Ο ίδιος όμως επέλεξε να πάει στη Ντόρτμουντ όπου ήξερε ότι οι πιθανότητες να αγωνίζεται σταθερά σε αυτή τη φάση της καριέρας του ήταν πολύ περισσότερος απ’ ότι στην Ρεάλ ή στη Γιουβέντους για παράδειγμα. Το αποτέλεσμα; Ξεκίνησε με το καλημέρα να βομβαρδίζει τα αντίπαλα δίχτυα. Ανάγκασε τη Ντόρτμουντ να πουλήσει το βασικό της σέντερ φορ για να του ανοίξει ακόμα περισσότερο χώρο και εκτόξευσε την τιμή του στα ύψη. Πλέον καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει σαν έναν πολλά υποσχόμενο πιτσιρικά. Κι ας είναι μόλις 19.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Ντόρτμουντ ήταν η πρώτη ομάδα που το όνομα της έπαιξε έντονα για την απόκτηση του Καμαβινγκά. Βέβαια παρά το αρχικό ενδιαφέρον της Ντόρμουντ, σε κάθε εμφάνισή του Καμαβίνγκα οι μνηστήρες πληθαίνουν. Αυτή τη στιγμή ως νούμερο ένα φαβορί για την απόκτησή του εμφανίζεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα το ρεπορτάζ από τη Γαλλία υποστηρίζει ότι και ο ίδιος έχει τους «Μερένχες» σαν πρώτη του επιλογή. Οι γάλλοι το πάνε ένα βήμα πιο κάτω αναφέροντας ότι ο ποδοσφαιριστής ζήτησε από τη Ρεν να περιμένει πρόταση από τη Ρεάλ προτού εξετάσει προτάσεις από άλλες ομάδες.

Τις τελευταίες μέρες στο κόλπο έχει μπει έντονα και η Λίβερπουλ αλλά και η Μπαρτσελόνα. Για τους «Μπλαουγκράνα» η υπόθεση μοιάζει πιο δύσκολη αφού έχουν πολλές μεγάλες υποθέσεις ανοιχτές όπως αυτές του Νεϊμάρ -όπως πάντα- και του Λαουτάρο. Οι «Κόκκινοι» από την άλλη έχουν λεφτά για ξόδεμα και έχω την εντύπωση ότι ο Καμαβινγκά θα ταίριαζε γάντι στο ποδόσφαιρο που παίζει ο Κλοπ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι το καλοκαίρι θα γραφτούν πολλά για τον 17χρονο και τον επόμενο προορισμό του. Το μέλλον θα δείξει ποια φανέλα τελικά θα φορέσει. Ας είναι αυτή που θα του «πηγαίνει» καλύτερα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ