ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Άνχελ Κορέα: Δεν επιλέγεις την τύχη σου, πορεύεσαι με αυτή

Μια δύσκολη μάχη θα δώσει για ακόμα μια φορά στη ζωή του ο Άνχελ Κορέα, παρά τα συνεχόμενα ανελέητα χτυπήματα που έχει δεχθεί κατά τη διάρκεια αυτής

Άνχελ Κορέα: Δεν επιλέγεις την τύχη σου, πορεύεσαι με αυτή

Το σκληρό πρόσωπο της ζωής θα δει για ακόμη μια φορά το αστέρι της Ατλέτικο Μαδρίτης, Άνχελ Κορέα, μετά τα δυσάρεστα νέα της υγείας της μητέρας του.

Οι «ροχιμπλάνκος» εδώ και πολλά χρόνια αποτελούνται από δυναμικούς χαρακτήρες, οι οποίοι πάνε κόντρα στις αντιξοότητες και ο Αργεντινός επιθετικός είναι ένας από αυτούς. Ωστόσο δεν αναγκάστηκε να γίνει έτσι λόγω του ποδοσφαίρου, αλλά από τα πολλά και δύσβατα εμπόδια που έβαλε η ζωή στον δρόμο του.

Από πολύ μικρός στις δυσκολίες

Όντας ο γιος μιας φτωχής οικογένειας με συνολικά 10 παιδιά η ζωή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Από πολύ μικρός ο Κορέα έπρεπε να θυσιάσει πολλά πράγματα, προκειμένου να επιβιώσει με την οικογένεια του. Όταν μάλιστα ζεις σε μια από τις χειρότερες γειτονιές του Ροζάριο, τη Λας Φλόρες, όπου τα ναρκωτικά και οι συμμορίες είναι στην καθημερινότητα σου, η ζωή είναι ακόμη πιο δύσκολη. Παρόλα αυτά μέσα από το ποδόσφαιρο ο Άνχελ κατάφερε να αποφύγει μια ζωή που ελάχιστοι επιζητούν.

Στα 12 του κατάφερε να μπει στις ακαδημίες της Σαν Λορένζο, ωστόσο τα χειρότερα δυνατά χτυπήματα είχαν ήδη έρθει. Την ίδια χρονιά έχασε τον υποστηρικτικό πατέρα του, ενώ λίγο αργότερα αναγκάστηκε να θρηνήσει και την απώλεια δύο εκ των αδελφών του.

«Όποτε μπαίνω στο γήπεδο για να παίξω ξεχνώ όλα μου τα προβλήματα και απλά διασκεδάζω το παιχνίδι» αποκάλυψε πολλά χρόνια αργότερα, με το παραπάνω μότο του να τον βοηθάει σε μια τρυφερή ηλικία να ξεπεράσει πολλά μεγάλα εμπόδια.

Το ποδόσφαιρο δεν ήταν απλά μια δίοδος για να ξεφύγει από τα προβλήματα του, καθώς ήταν εξαιρετικός σε αυτό. Το καλοκαίρι του 2012 και σε ηλικία 17 ετών, βρέθηκε κοντά στο να μεταγραφεί στη Μπενφίκα, με την συμφωνία να ακυρώνεται. Κάτι το οποίο λειτούργησε υπέρ του Κορέα, ο οποίος 2 χρόνια μετά θα μετακινούταν στους πρωταθλητές Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το κρίσιμο χειρουργείο και η ζωή στη Μαδρίτη

Ακόμα και στις μέρες οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι οι πιο χαρούμενες στη ζωή του, η τύχη του δοκιμάστηκε για ακόμη μια φορά. Στις ιατρικές του εξετάσεις οι γιατροί βρήκαν έναν όγκο στην καρδιά του, με το χειρουργείο να είναι η μοναδική λύση. Μάλιστα η επέμβαση τον εμπόδισε από το να αγωνιστεί στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες με τη Σαν Λορένζο, με την οποία είχε παλέψει τόσο πολύ για να την οδηγήσει εκεί.

Η εγχείρηση ευτυχώς στέφθηκε με επιτυχία, με την Ατλέτικο να ανακοινώνει επίσημα την μεταγραφή του τον Δεκέμβρη του 2014. «Οι γιατροί μου είχαν πει ότι δεν υπήρχε κίνδυνος να μην αγωνιστώ ξανά» δήλωσε μετά από μερικά χρόνια ο Κορέα. «Ωστόσο μου είχαν πει ψέμματα, κάτι το οποίο έμαθα μετά την επέμβαση. Ευτυχώς όλα κύλισαν καλά και μπόρεσα να επιστρέψω κανονικά.»

Με την πάροδο των χρόνων, ο Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να μετατρέψει τον Κορέα από ένα απλό «ενδεχόμενο» σε έναν ικανότατο παίκτη από το πάνω ράφι. Πλέον ο Κορέα είναι βασικός και αναντικατάστατος για τους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι συνεχίζουν να διεκδικούν τίτλους με αξιώσεις. Παράλληλα, χρίστηκε διεθνής με την εθνική Αργεντινής, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016.

«Αυτός είναι ο δικός μας πόλεμος μαμά, σε αγαπώ»

Επιστρέφοντας στο σήμερα και λίγες μέρες μετά τα 25α γενέθλιά του, ο Κορέα βλέπει ξανά τους «δαίμονες» του παρελθόντος να ξυπνούν, καθώς η μάνα του διαγνώστηκε με καρκίνο. Για ακόμη μια φορά στη ζωή του καλείται να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο εμπόδιο και να συνεχίσει σε αυτή.

Μέσω μιας πολύ συγκινητικής φωτογραφίας με τη μητέρα του, ο Κορέα με ξυρισμένα τα μαλλιά του έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«Δεν υπάρχει ποτέ χρόνος ξεκούρασης στο πεδίο της μάχης. Ο εχθρός σου μπορεί να σε βλάψει σωματικά, αλλά η πίστη σου και η ψυχή σου παραμένουν ανέγγιχτες. Μην τους επιτρέψεις να σου πάρουν την ταυτότητα σου, είσαι δυνατότερος ψυχικά. Έχεις αυτόν τον πόλεμο, είναι ο δικός μας πόλεμος. Σε αγαπώ μαμά.»

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ