ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα πείθει τους παίκτες για μείωση μισθών

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, φαίνεται ότι επιχειρεί με επιτυχία να πείσει τους παίκτες του συλλόγου να δεχθούν μία περικοπή μισθών.

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα πείθει τους παίκτες για μείωση μισθών

Μεταξύ των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ που έχουν πληγεί περισσότερο από τον COVID-19 είναι η Άρσεναλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του συλλόγου, περνάει μία από τις κρισιμότερες περιόδους της ιστορίας του. Αυτό οφείλεται στο πάγωμα της εισροής εσόδων και στην αβεβαιότητα σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Έτσι, εν μέσω της πανδημίας οι “κανονιέρηδες” επιχειρούν να περικόψουν το μισθό των ποδοσφαιριστών για να εξοικονομήσουν χρήματα. Η αρχική πρόταση που έγινε τη Δευτέρα (13/4) δεν είχε αντίκρυσμα. Ειδικότερα, ο σύλλογος ζήτησε από τους παίκτες μία περικοπή του μισθού τους της τάξεως του 12,5% για 12 μήνες. Αν και υπήρχε μία υποστήριξη από κάποιους παίκτες, δεν επιτεύχθηκε η συναίνεση από το 75% των ποδοσφαιριστών που χρειαζόταν. Εάν αυτή η πρόταση γινόταν δεκτή θα εξοικονομούσε 25 εκατομμύρια λίρες από ένα μπάτζετ ύψους 230 εκατομμυρίων λιρών.

Η συμβολή του Αρτέτα

Οι συζητήσεις έχουν συνεχιστεί και φαίνεται ότι οι παίκτες σταδιακά μεταπείθονται. Σύμφωνα, με την Athletic, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός κόουτς συγκάλεσε μία τηλεδιάσκεψη με τους παίκτες του την Τετάρτη (15/4). Σε αυτήν τους περιέγραψε τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος με σκοπό να τους πείσει να δεχθούν την μείωση κατά 12,5% του μισθού τους για τους επόμενους μήνες.

Ας σημειωθεί ότι η διοίκηση του συλλόγου τους είχε κάνει και μία ακόμη προσφορά. Ειδικότερα, τους είχε αναφέρει ότι αν προκριθούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ δε θα τους μείωναν τους μισθούς. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό, με τους παίκτες να αναγνωρίζουν τη δυσκολία επίτευξης του συγκεκριμένου στόχου.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, μόνο η Σαουθάμπτον και η Γουέστ Χαμ έχουν περικόψει το μισθό των ποδοσφαιριστών τους. Αντίθετα, οι μοναδικές δύο ομάδες που έχουν υιοθετήσει το νόμο της βρετανικής κυβέρνησης είναι η Νιουκάστλ και η Νόριτς. Σύμφωνα, με αυτόν δίνεται η δυνατότητα σε όσες απασχολούν υπαλλήλους που πληρώνονται με λιγότερες από 2.500 λίρες το μήνα, να τους υποχρεώσουν σε άδεια άνευ αποδοχών. Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι το 80% του μισθού τους θα το πλήρωνε το κράτος. Tο υπόλοιπο 20% θα το κάλυπτε η ομάδα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ