ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Serie A

Σάντρο Τονάλι: Ο νέος Πίρλο είναι δικαιολογημένα περιζήτητος!

Ο Σάντρο Τονάλι παρομοιάζεται από πολλούς με τον μεγάλο Αντρέα Πίρλο. Ο 20χρονος Ιταλός έχει όλα τα φόντα να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Σάντρο Τονάλι: Ο νέος Πίρλο είναι δικαιολογημένα περιζήτητος!

Ο Τονάλι παίζει τελευταία στα ρεπορτάζ πολλών μεγάλων ομάδων. Για όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο αυτό είναι κάτι απόλυτα αναμενόμενο. Ο Ιταλός χαφ είναι ένας πολύ ιδιαίτερος παίκτης με απίστευτη ωριμότητα στο παιχνίδι του ο οποίος καταφέρνει και ξεχωρίζει σαν αμυντικό χαφ στην ομάδα με την δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα!  Η Μπρέσια είναι η ομάδα από όπου ξεκίνησε την καριέρα του ο Τονάλι. Η ίδια ομάδα που πριν από 26 χρόνια ξεκινούσε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ένας θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Αντρέα Πίρλο. Τυχαία η αναφορά ή μήπως όχι;

Από το ίδιο καλούπι

Η παρομοίωση ταλαντούχων νέων παικτών με παίκτες που έχουν γράψει ιστορία είναι κάτι που ο κόσμος δεν θα βαρεθεί ποτέ. Οι παρομοιώσεις αυτές είναι άλλοτε εύστοχες, άλλοτε υπερβολικές και άλλοτε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τις περισσότερες φορές δυστυχώς ισχύει η τρίτη περίπτωση. Όταν κάποιος πιτσιρικάς θυμίζει σε κάποια στοιχεία έναν πρώην ή νυν παίκτη κορυφαίου επιπέδου οι «ειδικοί» βιάζονται να τον βαφτίσουν «ο νέος τάδε».

Αυτό πολλές φορές αποδεικνύεται καταστροφικό για τις καριέρες των νεαρών ποδοσφαιριστών οι οποίοι σε πολύ μικρή ηλικία έρχονται αντιμέτωποι με το βάρος τεράστιων προσδοκιών και απαιτήσεων απλά επειδή ο κόσμος αποφάσισε ότι κάποιον τους θυμίζει. Οι περιπτώσεις άπειρες και χιλιοειπωμένες. Είναι όμως και κάποιες λίγες φορές που η ταύτιση αυτή αποδεικνύεται εύστοχη. Ο Σάντρο Τονάλι δείχνει να είναι μια τέτοια περίπτωση. Τονάλι Πίρλο

Ο μικρός θυμίζει πραγματικά Αντρέα Πίρλο. Σε βαθμό που σε κάνει να πιστεύεις ότι μεγάλωσε μελετώντας κάθε κίνηση του μεγάλου Ιταλού. Από όπου και να το πιάσει κανείς δεν σταματάει να βρίσκει ομοιότητες. Μέχρι και η κόμμωση είναι παρόμοια! Το πιο εντυπωσιακό από όλα όμως είναι ο τρόπος που παίζουν τη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Πίρλο ήταν ο πρώτος παίκτης που μας έδειξε ότι αμυντικό χαφ δεν σημαίνει απαραίτητα ξύλο, τρεξίματα, μονομαχίες σώμα με σώμα, καταστροφή του παιχνιδιού. Ο Πίρλο ήταν ο ορισμός του ντελικάτου παίκτη. Ούτε γρήγορος ήταν, ούτε δυνατός, ούτε πήγαινε στις μονομαχίες με τα όλα.

Με απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση και αδιανόητη ποδοσφαιρική νοημοσύνη έκανε τη διαφορά σε μια θέση που μέχρι τότε δεν απαιτούσε τίποτα από αυτά τα δύο. Ήταν στην ουσία ένα δεκάρι μπροστά από την άμυνα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούσε στα αμυντικά του καθήκοντα. Κάθε άλλο. Ο Πίρλο ήταν η αιτία που δημιουργήθηκε  ο όρος deep lying playmaker δημιουργώντας νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο. Ο Τονάλι είναι ακριβώς η ίδια κοψιά παίκτη! Παίζει την ίδια θέση με την ίδια προσέγγιση. Προφανώς δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο του Πίρλο, όμως είναι μόλις 20 χρονών και τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά.

Αθόρυβο αλλά εντυπωσιακό ξεκίνημα

Ο Τονάλι είναι ένας παίκτης που δεν πιάνει το μάτι των πολλών για διάφορους λόγους. Λίγο η θέση που παίζει, λίγο το αγωνιστικό του στυλ και λίγο η άσημη Μπρέσια δεν τον καθιστούν ιδιαίτερα… εμπορικό. Ένας αμυντικός χαφ που παίζει στην ουραγό του Καμπιονάτο είναι λογικό να μην ελκύει την προσοχή της κοινής γνώμης και να περνάει κάτω από τα ραντάρ. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως θα δει κανείς ότι πρόκειται για έναν παίκτη με τεράστιες δυνατότητες.

Μόνο το γεγονός ότι είναι ήδη διεθνής και μονίμως στις κλήσεις της εθνικής Ιταλίας λέει πολλά! Ο Τονάλι κλήθηκε πρώτη φορά στην «Σκουάντρα Ατζόυρα» σε ηλικία 18 ετών όταν αγωνιζόταν με τη Μπρέσια στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας! Φανταστείτε πόσο ξεχώρισε ο Ιταλός προκειμένου να κληθεί σε μια από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες στον κόσμο ερχόμενος από ομάδα εκτός Καμπιονάτο. Παρά τις μεταγραφικές σειρήνες του προηγούμενου καλοκαιριού αποφάσισε να συνεχίσει με την Μπρέσια και στην πρώτη κατηγορία.

Μπορεί η πορεία της ομάδας να είναι απογοητευτική και να οδεύει ολοταχώς προς τον υποβιβασμό, ο Τονάλι ωστόσο συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις. Πιο χαρακτηριστικό στοιχείο στο παιχνίδι του είναι η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις. Μεγάλες και μικρές. Έχει δημιουργήσει 25 ευκαιρίες με μεγάλη μπαλιά στη φετινή Σέριε Α, γεγονός που τον καθιστά πρώτο στη σχετική λίστα σε όλη την Ευρώπη για παίκτες κάτω των 23. Την ίδια στιγμή είναι πρώτος σε ασίστ στην ομάδα του και με διαφορά ο πολυτιμότερος παίκτης της.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η καριέρα του θα φανεί αντάξια αυτής του Πίρλο. Μπορούμε ωστόσο να πούμε ότι ο μικρός έχει όλα τα φόντα να φτάσει πολύ ψηλά. Για να συμβεί αυτό εκτός από τις αγωνιστικές του επιδόσεις πρέπει να κάνει και προσεκτικές επιλογές. Αρχής γενομένης από την ομάδα που θα αγωνίζεται του χρόνου.

Τον θέλουν όλοι!

Το όνομα του Σάντρο Τονάλι έχει κάνει πάταγο τις τελευταίες μέρες. Μια ομάδα όπως η Μπρέσια έχει ταβάνι στις απαιτήσεις της κι αυτό κάνει τον παίκτη πολύ πιο προσιτό οικονομικά. Όχι ότι τα 60 εκατομμύρια που ορίζεται η τιμή του είναι λίγα αλλά αν σκεφτεί κανείς τις τιμές άλλων πρωτοκλασάτων πιτσιρικάδων θα καταλάβει ότι ο Τονάλι είναι ευκαιρία. Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους, Παρί, Λίβερπουλ, Σίτι και Άρσεναλ φέρονται να έχουν επικοινωνήσει με την Μπρέσια σχετικά με τον παίκτη.

Το πιο σοβαρό ενδιαφέρον μέχρι στιγμής προκύπτει από την πλευρά της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους. Οι Καταλανοί μάλιστα παρουσιάζονται ένα βήμα πριν τη κατάθεση επίσημης πρότασης, ενώ προχθές στην Ιταλία αναφέρανε ότι είναι ουσιαστικά κλεισμένος από τη Γιούβε. Η Παρί είχε ενδιαφερθεί ζεστά τον περασμένο Γενάρη και σίγουρα τα χρήματα δεν θα είναι πρόβλημα για αυτήν. Η Μίλαν διατηρεί ελπίδες αφού φαίνεται ότι ο Τονάλι είναι οπαδός της ομάδας, τη στιγμή βέβαια που σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα προτιμάει Ίντερ. Με λίγα λόγια; Χάος! Κανείς δεν γνωρίζει τι από όλα αυτά πραγματικά ευσταθεί και τι είναι ράδιο αρβύλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τονάλι έχει τραβήξει πάνω του τα μεγαλύτερα βλέμματα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είναι δεδομένο ότι από του χρόνου θα αγωνίζεται σε ένα κορυφαίο κλαμπ. Έχω την εντύπωση ότι η πιο ασφαλής επιλογή για αυτόν είναι να παραμείνει στην Ιταλία. Γνωρίζει το πρωτάθλημα, ταιριάζει στο αγωνιστικό του στυλ, ενώ και οι μεγάλες ομάδες θα δώσουν πιο εύκολα ευκαιρία σε έναν γηγενή. Γιουβέντους και Ίντερ είναι ομάδες με πρωταγωνιστικές βλέψεις στις οποίες ο Τοναλί σίγουρα θα έχει την απαραίτητη προσοχή.

Η Μίλαν όσο βαριά φανέλα κι αν έχει μοιάζει τοξική για όποιον παίκτη με υψηλές προσδοκίες υπογράφει σε αυτήν. Βέβαια οι «Ροσονέρι» πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά σαν μεγάλο κλαμπ και ίσως ο Τονάλι να είναι μια πολύ δυνατή τονωτική ένεση. Κι έτσι όπως αναφέραμε και τις τρεις μεγάλες ομάδες της Ιταλίας μας ήρθε στο μυαλό ότι ο Πίρλο έχει φορέσει τη φανέλα και των τριών! Λέτε η ομοιότητά τους να φτάσει σε τέτοια επίπεδα; Η μεταγραφική περίοδος δεν αργεί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ