ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Άρσεναλ: Τα είχε όλα κι όμως δεν είχε τίποτα

Η Άρσεναλ έκανε όνειρα για ένα διαφορετικό μέλλον αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα περίμενε και είναι κοντά στο να χάσει το δίδυμο Ομπαμεγιάνγκ-Λακαζέτ.

Άρσεναλ: Τα είχε όλα κι όμως δεν είχε τίποτα

Η Άρσεναλ κατάφερε να έχει μέχρι πρότινος μία επιθετική γραμμή που θα ζήλευε κάθε ομάδα και τώρα κινδυνεύει να μείνει… ξεκρέμαστη. Οι Λονδρέζοι «χρυσοπλήρωσαν» τους Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ και Πεπέ για να κοσμούν την φαρέτρα τους.

Αλλά μέχρι εκεί, δυστυχώς. Η Άρσεναλ όχι μόνο δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι, τουναντίον παρέτεινε την προβληματική της κατάσταση. Το γεγονός αυτό όπως αναμενόταν έχει φέρει Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ στην πόρτα της εξόδου και τον Πεπέ προ των ευθυνών του.

Κι αυτό γιατί ομολογουμένως, ο νεαρός άσος δεν έχει δικαιώσει κανέναν για την αγορά του. Μπορεί στη Λιλ να έβγαζε μάτια, αλλά στο Λονδίνο το όνομά του έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. Αναμφισβήτητα έχει το απαιτούμενο ταλέντο αλλά η δεινότητα των έτερων επιθετικών της Άρσεναλ δεν τον διακατέχει ιδιαίτερα.

Ίσως, αν ισχύουν τα σενάρια περί αποχώρησης των δύο «όπλων» της Άρσεναλ, ο Πεπέ να κατορθώσει να βγάλει ασπροπρόσωπους τους υποστηρικτές του.

Και πως να μη θέλουν να φύγουν ρε Άρσεναλ;

Τόσο ο Ομπαμεγιάνγκ όσο και ο Λακαζέτ είχαν κάνει μπόλικο… θόρυβο πριν πιάσουν Λονδίνο. Οι δυο τους αποτέλεσαν στόχο πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων αλλά προτίμησαν την Άρσεναλ. Πραγματικά, προκαλεί απορία η επιλογή τους ειδικά αν το δει κανείς με χρονική απόσταση.

Οι επιλογές τους άλλωστε ήταν πολλές. Τα στυλ των ομάδων που τους χτύπησαν την πόρτα, διαφορετικά. Αλλά σε όλα θα μπορούσαν να ταιριάξουν «γάντι» και να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τις μετοχές τους στην αγορά.

Πλέον, έχοντας δώσει όσα μπορούσαν στην Άρσεναλ κοιτάζουν την επόμενη ημέρα. Στα 30 ο «Ομπα» και στα 28 του ο Λακαζέτ ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Και πως να μην το κάνουν; Προσπαθούν, προκειμένου οτιδήποτε έχει «περισσέψει» από τα παραγωγικά τους χρόνια να μην πάει στράφι.

Άλλωστε, το όνομά τους ακόμα μπορεί να τους εξασφαλίσει μία καλή μεταγραφή. Για τον Γκαμπονέζο ακούγονται φήμες για την Μπαρτσελόνα ενώ για τον Γάλλο άσο για την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Είναι το «γαμώτο»

Αυτό το παράπονο. Αυτό το «γιατί, έτσι» που το σκέφτεται ακόμα και κάποιος που δεν είναι οπαδός της Άρσεναλ. Πως είναι άραγε δυνατόν να μη μπόρεσε η Άρσεναλ με τέτοια επίθεση έστω να μπει στην τετράδα; Όχι να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ούτε το Champions League. Έστω όμως στις τέσσερις πρώτες θέσεις.

Επενδύσεις έγιναν. Και στα μετόπισθεν, και στο κέντρο. Παίκτες ήρθαν -και μάλιστα νεαροί-, παίκτες έφυγαν, τα εκατομμύρια έδιναν και έπαιρναν. Η έλλειψη όμως ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, με αρχή, μέση και τέλος ήταν ορατή. Υπήρξαν φορές που πραγματικά η περίπτωση της Άρσεναλ έμοιαζε με φαύλο κύκλο. Σαν να προσπαθεί κανείς να μάθει σε έναν σκύλο να μην κυνηγάει την ουρά του. Είναι σχεδόν απίθανο.

Και ναι, είναι το «γαμώτο» γιατί πραγματικά η Άρσεναλ είχε το κατάλληλο υλικό κι όμως κατάφερε να μοιάζει σαν να μην έχει τίποτα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ