ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Εμπαπέ πρέπει να γίνει εμμονή για τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Για ακόμη μια φορά το όνομα του Κιλιάν Εμπαπέ φιγουράρει ψηλά στο ρεπορτάζ της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα» πρέπει να αποκτήσει τον Γάλλο πάση θυσία.

Ο Εμπαπέ πρέπει να γίνει εμμονή για τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Δεν είναι εύκολο να παίζεις στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το ύψος των απαιτήσεων εκεί είναι μεγαλύτερο απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Το βάρος του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού brandame στον κόσμο έχει αποδειχτεί ασήκωτο για πολλούς κατά τα άλλα εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται πολύ γερό στομάχι για να αντέξεις τους ρυθμούς της «Βασίλισσας». Η Ρεάλ ψάχνεται ακόμη για το πώς θα καλύψει το κενό του Κριστιάνο. Δεν το λες και απλή υπόθεση. Στην πραγματικότητα ίσως ο μόνος παίκτης στο κόσμο που μπορεί να το καλύψει να είναι ο θαυματουργός Κιλιάν Εμπαπέ.

Τι θα πει καλύπτω το κενό του Κριστιάνο

Είναι εύκολο να λέμε ότι η Ρεάλ δεν έχει καλύψει το κενό του Κριστιάνο και ότι πρέπει να το κάνει για να επανέλθει στις επιτυχίες. Τι ακριβώς όμως σημαίνει αυτό; Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το κενό του Πορτογάλου δεν καλύπτεται. Το λέμε αυτό με την έννοια ότι δεν υπάρχει άλλος παίκτης στον κόσμο που να φτάνει έστω κοντά σε αυτά που μπορεί να δώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε μια ομάδα.

Το στυλ παιχνιδιού του, η ευκολία στο γκολ, η εμπειρία του και η νοοτροπία νικητή που έχει δεν αγοράζονται ούτε με όλα τα λεφτά του κόσμου. Γι’ αυτό άλλωστε τέτοιοι παίκτες βγαίνουν τόσο σπάνια. Στην πραγματικότητα αυτό που έχει να κάνει η Ρεάλ είναι να βρει έναν παίκτη που να μπορεί να της δώσει ότι της έδινε ο Πορτογάλος αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Και μάλιστα όχι για 2-3 χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι ο Κριστιάνο μεγαλουργούσε στη Μαδρίτη επί σχεδόν μια δεκαετία.

Είναι λοιπόν εύκολο να βρεθεί ο αντικαταστάτης; Μα φυσικά και όχι. Ο μοναδικός παίκτης που βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο είναι 32χρονών, ηγέτης και αρχηγός του αιώνιου αντιπάλου της Ρεάλ. Υπάρχει όμως και κάποιος που μπορεί να μη βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο αυτή τη στιγμή, δείχνει όμως ικανός να το κάνει. Για τον Κιλιάν Εμπαπέ ο λόγος. Εμπαπέ Κριστιάνο

Ο 22χρονος Γάλλος έχει όλο το πακέτο για να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Ιδανική ηλικία, αρκετή εμπειρία, ικανότητα στη διαχείριση της εικόνας του και φυσικά ατελείωτη ποιότητα. Ο Εμπαπέ βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής πριν καλά καλά κλείσει τα 18. Από τη σεζόν 16/17 που έβγαζε μάτια με τη Μονακό όλοι μιλάνε για το χρυσό παιδί θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Μέχρι στιγμής δεν έχει σταματήσει να δικαιολογεί τη φήμη του. Τέσσερα σερί Πρωταθλήματα Γαλλίας, το Παγκόσμιο Κύπελλο -βασικός στα 19 του- του 18 και 121 επαγγελματικά γκολ είναι μια καλή… αρχή.

Πανέτοιμος για αυτό το βήμα

Ο Εμπαπέ λοιπόν έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι το παιδί θαύμα. Όχι ότι μεγάλωσε ιδιαίτερα, απλά πλέον δεν συγκρίνεται με παιδιά αλλά με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο! Μάλιστα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αυτοί που βρίσκονται από πάνω του μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο κύκλος του στην Παρί μπορεί να μην έχει συμπληρώσει καν τριετία ωστόσο δείχνει να έχει κλείσει. Εμπαπέ Παρί

Η μόνη πρόκληση που υπάρχει για έναν τέτοιον παίκτη στην Παρί είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό. Ο Εμπαπέ δεν είναι ένας παίκτης που έχει σαν ταβάνι την κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με την ποδοσφαιρική δύση των Κριστιάνο και Μέσι να πλησιάζει –πως θα το αντέξουμε αυτό;- ο Γάλλος έχει όλα τα φόντα να σημαδέψει τη νέα εποχή. Να πάρει το θρόνο του καλύτερου παίκτη στον κόσμο και να χτίσει τον δικό του μύθο. Αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συμβεί στην Παρί.

Μπορεί το στάτους της ομάδας να έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και να την έχει μετατρέψει σε προορισμό κορυφαίων παικτών όμως όχι τόσο κορυφαίων. Αντίθετα η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο ιδανικός προορισμός για κάτι τέτοιο. Στη Μαδρίτη ο Εμπαπέ μπορεί να γράψει μια ιστορία η οποία θα τον βάλει σε συζητήσεις με… κατσίκες. Εμπαπέ Ρεάλ

Δείχνει μάλιστα έτοιμος από τώρα για αυτό το βήμα. Η παραμονή σε ένα πρωτάθλημα όπως το Γαλλικό τον βοήθησε να χτίσει αυτοπεποίθηση. Στο Σαμπιονά ο Κιλιάν κάνει… χαβαλέ. Σκοράρει όπως και όποτε θέλει. Ήρθε η ώρα να δείξει ότι μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο και σε ένα σαφώς πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Γιατί στην Ισπανία αντίπαλος δεν θα είναι η Λυόν και Μαρσέιγ αλλά η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο. Και ο μόνος τρόπος να φτάσεις στην κορυφή είναι να περνάς από πάνω όσες προκλήσεις βρίσκονται στο δρόμο σου.

Ή τώρα ή… όποτε

Βέβαια το να πάρεις τον Εμπαπέ δεν είναι κάτι απλό. Η Παρί για να τον δώσει θα ζητήσει ένα ποσό που όμοιό του δεν έχει δοθεί ποτέ ξανά για ποδοσφαιριστή. Αν μάλιστα η πανδημία επηρεάσει οικονομικά τις ομάδες όσο ακούγεται τότε η «αρπαγή» του Γάλλου θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα της Γαλλικής πρωτεύουσάς ξόδεψε 145 εκατομμύρια για τον αγοράσει πριν τρία χρόνια.

Από τότε ο Εμπαπέ έχει ανέβει αρκετά σκαλοπάτια σαν παίκτης. Η διοίκηση των Αράβων έχει μεγάλες φιλοδοξίες και δεν θα έλεγε κανείς ότι βρίσκεται σε ανάγκη για… ρευστό. Λαμβάνοντας υπόψιν κανείς τα παραπάνω δεδομένα η αγορά του Εμπαπέ μοιάζει αδύνατη. Αν υπάρχει όμως μια ομάδα ικανή να κάνει το αδύνατο δυνατό αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «Μερένχες» φημίζονται για τις ηχηρές μεταγραφές τους όλα αυτά τα χρόνια. Έχοντας ως όπλο το βαθύ πορτοφόλι τους και την δεδομένη επιθυμία -σχεδόν- όλων των παικτών στον κόσμο να φορέσουν την φανέλα τους έχουν πραγματοποιήσει μερικές από τις σπουδαιότερες και ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία.

Τα 75 εκατομμύρια που δόθηκαν για τον Ζιντάν το 2001 και τα 100 εκατομμύρια που δόθηκαν για τον Κριστιάνο το 2009 ήταν εξίσου εξωπραγματικά για την εποχή τους. Κοινή συνισταμένη ότι και οι δύο αυτές μεταγραφές αφορούσαν τους κορυφαίος παίκτες στον κόσμο εκείνη την περίοδο. Έτσι και στην περίπτωση Εμπαπέ η Ρεάλ μπορεί να το κάνει.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει… χόμπι να φέρει πρωτοκλασάτα ονόματα στο Μπερναμπέου και σίγουρα θα ήθελε να προσθέσει στη λίστα του αυτό του Κιλιάν Εμπαπέ. Οι Μαδριλένοι πρέπει να αποκτήσουν εμμονή με τον Γάλλο. Κι αν δεν τα καταφέρουν φέτος το καλοκαίρι να πάνε για το επόμενο ή για το μεθεπόμενο. Πρέπει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να αναπτύξουν μια σχέση με τον παίκτη ώστε να τον έχουν σύμμαχο. Μια σχέση που ίσως αποδειχτεί καρμική και που σίγουρα θα αποφέρει πολλά και στις δύο πλευρές.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ