Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
To σπριντ του Ντέιβις που μας άφησε άφωνους (vid)
Μπάγερν Μονάχου

To σπριντ του Ντέιβις που μας άφησε άφωνους (vid)

Ο αριστερός μπακ της Μπάγερν Μονάχου, Αλφόνσο Ντέιβις, συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις και κόντρα στην Ντόρτμουντ αφήνοντας μας με το στόμα ανοιχτό.

27.05.2020 | 12:01

O Αλφόνσο Ντέιβις έχει εξελιχτεί μέσα σε μία χρονιά σε ένας από τους καλύτερους μπακ στον πλανήτη. Η Μπάγερν Μονάχου βλέπει στο πρόσωπο του τον παίκτη που θα καθιερωθεί στην αριστερή πτέρυγα για την επόμενη δεκαετία. Ο Καναδός ποδοσφαιριστής απέδειξε την αξία και κόντρα στη Ντόρτμουντ. Ειδικότερα, χάρη στις αμυντικές του έγκαιρες επεμβάσεις περιόρισε τον πάντα επικίνδυνο Χακίμι. Την ίδια ώρα χάρη στα τρεξίματα του διένυε όλη την πλευρά αναγκάζοντας τον Αζάρ να καταναλώσει ενέργεια για να τον μαρκάρει. Αυτό επέτρεπε στον Γκνάμπρι να συγκλίνει προς τον άξονα αποτελώντας μία ακόμα επιθετική απειλή.

Το στιγμιότυπο του αγώνα ανήκει στον Αλφόνσο Ντέιβις. Ειδικότερα, σε μία από τις θανατηφόρες κόντρα επιθέσεις της Ντόρτμουντ, ο Χάαλαντ κατευθυνόταν προς τον Νόιερ. Μέχρι που ο Ντέιβις αποφάσισε να πατήσει το τούρμπο. Πιάνοντας ταχύτητα 35,3 χλμ ανά ώρα έφτασε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το Νορβηγό επιθετικό και ολοκλήρωσε και την άμυνα.

Η νίκη σήμανε πρόωρη στέψη

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε χρυσή νίκη στο Signal Induna Park, αποσπάστηκε 7 πόντους από τη Ντόρτμουντ και είναι έτοιμη για ένα ακόμη πρωτάθλημα. Οι Βαυαροί πλέον βρίσκονται μια ανάσα από την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Φλικ, ο Τζόσουα Κίμιχ.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, όμως οι δύο ομάδες υστερούσαν αρκετά στην τελική προσπάθεια. Και πάνω που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα λήξει χωρίς τέρματα, ήταν η στιγμή του Τζόσουα Κίμιχ. Στο 43′, ο Γερμανός μέσος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή της Ντόρτμουντ και είδε τον Μπούρκι λίγο έξω από το τέρμα του. Έτσι, με λόμπα που επιχείρησε εκτός περιοχής πέρασε τη μπάλα πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ(που φέρει μερίδιο ευθύνης), στέλνοντας την Μπάγερν προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, οι Βεστφαλοί δεν μπόρεσαν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί προς την εστία του Νόιερ και έτσι η Μπάγερν πανηγύρισε ένα χρυσό τρίποντο

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version