Η μπάλα στην εξέδρα

Γκουαρντιόλα: Όταν επιστρέψει θα χυθεί αίμα!

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα στον εγωισμό του από τη φετινή πορεία της Λίβερπουλ και δεδομένα περιμένουμε η απάντησή του να κάνει πάταγο.

Μπορεί ακόμα να μην έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί των Λιβερπούλινς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά επειδή στην Ελλάδα μας αρέσει να προτρέχουμε, αυτό θα κάνουμε για ακόμα μία φορά. Η Λίβερπουλ πήρε πανάξια κάτι που δικαιούταν εδώ και πολύ καιρό. Όχι ότι έπρεπε να κατακτήσει το πρωτάθλημα πέρυσι. Αλλά στη λογική ότι είναι μία ομάδα που δουλεύει σωστά εδώ και χρόνια, έχει αγγίξει πολλές φορές το “τέλειο” και η κούπα ήταν φυσικό επακόλουθο της δουλειάς της. Μίας δουλειάς που θα ζήλευαν σχεδόν όλες οι ομάδες στην Αγγλία. Μάλιστα, ο τρόπος που το έκανε, την καθιστά απόλυτο κυρίαρχο και πρώτο φαβορί του πρωταθλήματος και της νέα σεζόν. Με μία μικρή επισήμανση. Ότι απέναντί της έχει έναν προπονητή που λέγεται Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Καταλανός είδε ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του, μία ομάδα πραγματικά καλύτερη από αυτό που έχει χτίσει εκείνος. Και μάλιστα, είδε να το κάνει με συνέπεια και πρόγραμμα. Πριν μία σεζόν, η Λίβερπουλ έγινε σχεδόν όσο καλή είναι και η Σίτι και ένα χρόνο αργότερα την προσπέρασε. Αυτό όμως, είναι φυσικό ότι θα έχει και την ανάλογη αντίδραση. Την αντίδραση ενός προπονητή που δεν έχει μάθει να χάνει. Ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου που σίγουρα έχει πολλούς άσους στο μανίκι του.

Δεν ξέρω αν αυτοί οι άσοι, σημαίνουν ενίσχυση του ρόστερ και επενδύσεις εκεί που η Σίτι “πονάει”. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Γκουαρντιόλα του χρόνου θα εμφανίσει ένα σύνολο που θα ανταγωνιστεί και πάλι τους κόκκινους. Που θα βάλει και πάλι φωτιά στην Πρέμιερ Λιγκ. Γκουαρντιόλα: Όταν επιστρέψει θα χυθεί αίμα!

Ο χρόνος είναι σύμμαχός του

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι εδώ και καιρό ο Πεπ Γκουαρντιόλα ουσιαστικά χτίζει τη Μάντσεστερ Σίτι της επόμενης σεζόν. Το γεγονός ότι η Λίβερπουλ έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα εδώ και μήνες, του δίνει την ευχέρεια να το κάνει με την άνεσή του. Και όταν ο Πεπ έχει το χώρο και το χρόνο να ετοιμάσει κάτι καινούργιο, τις περισσότερες φορές είναι ισοπεδωτικός.

Για όσους αρέσκονται να “βιάζονται” πάντως, οι πολίτες έχουν ήδη αρνηθεί δύο προτάσεις της Μπάγερν Μονάχου για τον Λερόι Σανέ και ο Γκουαρντιόλα πρόσφατα έβαλε τον Φόντεν στην εξίσωση. Τον έχρισε μάλιστα διάδοχο του Νταβίντ Σίλβα στην ομάδα. Σίγουρα ετοιμάζει πολλά πράγματα και ακόμα πιο σίγουρα ο δρόμος που πρέπει να καλύψει για να προσπεράσει την καλοκουρδισμένη μηχανή του Κλοπ είναι μακρύς. Αυτό που πρέπει όμως να κρατάμε ως δεδομένο, είναι ότι το φετινό κάζο δεν πρόκεται να το αφήσει να περάσει έτσι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ