Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα: Δικαστική αθώωση για την υπόθεση Νεϊμάρ
Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα: Δικαστική αθώωση για την υπόθεση Νεϊμάρ

Η Μπαρτσελόνα δικαιώθηκε από το αθλητικό δικαστήριο διαιτησίας για την υπόθεση απόκτησης του Νεϊμάρ από τη βραζιλιάνικη Σάντος.

07.07.2020 | 20:22

Το 2013, ο Νεϊμάρ, έφυγε από τη Σάντος για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η Σάντος θεώρησε ότι δικαιούται αποζημίωσης από τον τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή. Ειδικότερα, οι Καταλανοί ισχυρίστηκαν ότι υπέγραψαν τον Βραζιλιάνο σταρ έναντι 17 εκατ. ευρώ αν και αποκαλύφθηκε αργότερα ότι το κόστος του έφτασε τα 83 εκατομμύρια ευρώ. Η Μπάρτσα έκανε πληρωμές στην ιδιωτική εταιρεία του παίκτη και μετά κατευθείαν στον πατέρα του. Η Σάντος άσκησε έφεση στo CAS, ισχυριζόμενοι ότι δικαιούνται 61 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση.

To Αθλητικό Δικαστήριο Διαιτησίας (CAS) δικαίωσε τελικά την Μπαρτσελόνα όσον αφορά την υπόθεση απόκτησης του Νεϊμάρ από τη Σάντος. Συγκεκριμένα, αποφάσισε ότι η βραζιλιάνικη ομάδα δε δικαιούται αποζημίωση ύψους 61 εκατ. ευρώ, διότι το συμβόλαιο του Νεϊμάρ έληξε με κοινή συναίνεση πριν τη μεταγραφή του το 2013. Έτσι, η “Μπάρτσα” απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απάτης σχετικά με την υλοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής.

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα

Η διοίκηση των Καταλανών υποδέχθηκε ως εξής τη συγκεκριμένη εξέλιξη: “Το Δικαστήριο Διαιτησίας για τον Αθλητισμό απέρριψε την έφεση που έκανε ο Σάντος προς τη FIFA στην οποία ο σύλλογος της Βραζιλίας ζήτησε αποζημίωση 61.295.000 ευρώ από την FC Barcelona και τις αντίστοιχες αθλητικές απαγορεύσεις σχετικά με τη μεταφορά του Neymar Νεώτερος

“Το CAS θεωρεί ότι η σύμβαση μεταξύ της Santos και του παίκτη έληξε με αμοιβαία συμφωνία, ότι η FC Barcelona δεν παραβίασε καμία συμφωνία μεταβίβασης όταν κατέβαλε επιπλέον ποσά στον πατέρα του παίκτη και στην εταιρεία N&N και ότι η FC Barcelona δεν συμπεριφέρθηκε με δόλιο τρόπο όταν υπέγραψε προ-σύμβαση με τη Neymar Jr, ούτε όταν υπέγραψε συμφωνία μεταβίβασης με τη Santos.

“Η ετυμηγορία της CAS αναγκάζει τη Santos να πληρώσει τα νομικά έξοδα της FC Barcelona. Το ​​ποσό αυτό ανέρχεται στα 20.000 ελβετικά φράγκα.”

Το 2017 ο παίκτης μετακόμισε στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 222 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, από τότε και κάθε χρόνο τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να επιστρέφει στη Βαρκελώνη πληθαίνουν. Το φετινό καλοκαίρι, πάντως, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει έρθει η Μπαρτσελόνα μοιάζει απίθανο να συμβεί αυτό.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version