Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
5 αλλαγές: Τι θα ισχύσει για την επόμενη σεζόν
Κόσμος

5 αλλαγές: Τι θα ισχύσει για την επόμενη σεζόν

Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB) έχει καταλήξει σχετικά με την αξιοποιήση του κανονισμού των 5 αλλαγών για την επόμενη σεζόν.

08.07.2020 | 11:03

Στην εποχή του κορονοϊού, κάποιοι κανονισμοί στο ποδόσφαιρο, όπως οι αλλαγές τροποποιήθηκαν για τις ανάγκες της περιόδου. Η δυνατότητα 5 αλλαγών μέσα σε ένα παιχνίδι ήρθε ως βοήθεια για τους παίκτες, οι οποίοι σταμάτησαν να αθλούνται για 3 μήνες. Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπονται κάποιοι τραυματισμοί, καθώς οι παίκτες ξεκουράζονται περισσότερο. Την ίδια ώρα ο προπονητής μπορεί να κάνει καλύτερη διαχείριση του ρόστερ. Θυμίζουμε ότι οι 5 αλλαγές μπορούν να γίνουν σε 3 χρονικά σήμεια. Έτσι, αποφεύγονται οι σκόπιμες καθυστερήσεις.

Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB) έχει αποφασίσει τη συνέχιση αυτού του κανονισμού ενόψει της επόμενης σεζόν. Σύμφωνα με το Athletic, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες μέρες. Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου, πάντως, θα συζητήσει και για άλλους κανονισμούς στο προσεχές διάστημα. Ειδικότερα, στην κουβέντα θα μπει ο κανονισμός του οφσάιντ. Στόχος είναι να μειωθεί η αυστηρότητα, έτσι ώστε να μην μετράται με το “μοιρογνωμόνιο”, η απόσταση του τελευταίου αμυνόμενου από τον επιθετικό.

Ένας από τους κανονισμούς που δε θα συζητηθεί είναι η επιτάχυνση του χρόνου που χρειάζεται για να καταλήξει σε μία απόφαση ο VAR. Η ακρίβεια της απόφασης θεωρείται πιο σημαντική από την ταχύτητα.

To πείραμα εξελίσσεται καλά

Μέχρι στιγμής, πάντως, το πείραμα με τις 5 αλλαγές μοιάζει να είναι επιτυχημένο. Αρχικά, μετά τους πρώτους τραυματισμούς μετά την επανέναρξη, οι περισσότερες ομάδες, παρατάσσονται με τα βαριά τους όπλα σε κάθε αγωνιστική. Αυτός ήταν και ο σκοπός, άλλωστε. Να αποφεύγονται οι τραυματισμοί, έτσι ώστε να αγωνίζονται οι καλύτεροι παίκτες και να παρακολουθούμε καλύτερο θέαμα.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός, πάντως, μοιάζει να έχει ευνοήσει περισσότερο από όλους τους προπονητές. Χάρη στις 5 αλλαγές, τις οποίες συνήθως αξιοποιούν στο έπακρο, καταφέρνουν να έχουν περισσότερους παίκτες ευχαριστημένους. Από τη στιγμή που αγωνίζονται περισσότεροι παίκτες, υπάρχει και μεγαλύτερη γκρίνια μέσα στην ομάδα. Έτσι, ο πονοκέφαλος της διαχείρισης του ρόστερ γίνεται πιο ευχάριστος για τους προπονητές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τεχνικού που που πραγματοποιεί ιδανική διαχείριση του έμψυχου δυναμικού του είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version