ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μίλαν

Τελικά υπάρχει ζωή στον πλανήτη Μίλαν (;)

Η Μίλαν είναι εντυπωσιακή μετά την επανέναρξη του Καμπιονάτο. Είναι η πρόοδος των «Ροσονέρι» αποτέλεσμα δουλείας ή απλά μια καλή συγκυρία;

Τελικά υπάρχει ζωή στον πλανήτη Μίλαν (;)

Η Μίλαν με την επική ανατροπή κόντρα στη Γιουβέντους θύμισε κάτι από το ένδοξο παρελθόν της. Οι «Ροσονέρι» επιβεβαίωσαν με αυτή την πολύ μεγάλη νίκη τους την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκονται. Συνολικά μετράνε τέσσερεις νίκες και μια ισοπαλία από τότε που ξεκίνησε και πάλι να παίζεται ποδόσφαιρο. Ανάμεσα στα θύματά τους σε αυτό το μικρό σερί βρίσκονται ομάδες όπως η Ρόμα, η Λάτσιο και φυσικά η Γιουβέντους. Η Μιλάν παίζει ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο έχοντας σκοράρει 15 φορές σε αυτά τα πέντε παιχνίδια. Στην μοναδική της ισοπαλία κόντρα στη ΣΠΑΛ είχε 29 τελικές και 66% κατοχή! Τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις μιλούν από μόνα τους. Είναι όμως αρκετά για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα; Είναι αυτό το τεράστιο κλαμπ στο σωστό δρόμο για να επιστρέψει στην κορυφή;

Χτίζει πάνω σε σταθερές, αναδεικνύει πρωταγωνιστές

Για να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα σε βάθος χρόνου έχει ανάγκη να βρει και να καθιερώσει κάποιες σταθερές στο παιχνίδι της. Πράγματα που δουλεύουν σωστά και την βοηθάνε να γίνει καλύτερη. Στοιχεία που ξέρεις ότι θα βγουν μέσα στο γήπεδο βρέξει χιονίσει. Η αλήθεια είναι πως η Μίλαν των τελευταίων ετών δεν είχε σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Ήταν μια ομάδα που λειτουργούσε περισσότερο με το ένστικτο και πειραματικά παρά με κάποιο ξεκάθαρο πλάνο. Τη φετινή σεζόν αυτό ξεκίνησε να αλλάζει. Αργά αλλά… σταθερά!

Μπορεί να πει κανείς ότι πλέον η Μίλαν έχει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της που είσαι σίγουρος ότι θα δεις. Πρώτο και σημαντικότερο η δυάδα στα χαφ. Ο Πιόλι καθιέρωσε τη διάταξη με δύο αμυντικά χαφ. Μπενασέρ και Κεσιέ πήραν τη φανέλα σπίτι τους και το κέντρο της Μίλαν έγινε αγνώριστο. Οι δύο νεαροί -και πολλά υποσχόμενοι- χαφ έδεσαν τον άξονα. Προσφέρουν πολύπλευρα. Πολλά και σωστά τρεξίματα, ενέργεια, καλά μαρκαρίσματα. Την ίδια στιγμή επιδεικνύουν μια απροσδόκητη ωριμότητα στο παιχνίδι τους. Από τη στιγμή που ο Κεσιέ μετατοπίστηκε λίγο πιο πίσω στο γήπεδο δίπλα στον Μπενασέρ όλα πήραν το δρόμο τους.

Αν ο Πιόλι καταφέρει να πάρει και αυτά που περιμένει από τον Πακέτα σαν δεκάρι η Μίλαν θα έχει μια τριάδα στα χαφ με πολλές προοπτικές. Στη συνέχεια έχουμε την άμυνα. Εκεί που η μεταγραφή του Κιάερ από την Αταλάντα πέρασε στα ψηλά το Γενάρη αλλά τελικά αποδεικνύεται λύρα εκατό. Ο σκληροτράχηλος Δανός έδεσε για τα καλά με τον ντελικάτο Ρομανιόλι και το κέντρο της άμυνας ανέβηκε επίπεδο. Ο Ντοναρούμα είναι σταθερά καλός. Το ίδιο και ο Τεό Ερνάντεζ στα αριστερά που είναι σούπερ από την αρχή της χρονιάς.

Στην επίθεση ο γερόλυκος Ζλάταν έδωσε πολλά περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο φορ είχε η Μίλαν τα τελευταία χρόνια. Αυτός όμως που κάνει την πραγματική διαφορά είναι ο Άντε Ρέμπιτς. Ο Κροάτης μετράει 10 γκολ στα τελευταία 12 παιχνίδια της Μίλαν για το Πρωτάθλημα, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και το βαρύ χαρτί στην επίθεση.

Πολύ νωρίς ακόμα. Χρειάζεται συνέπεια και… ποιότητα

Ασφαλώς και είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τη Μίλαν. Μια από τις μεγαλύτερες ομάδες και τις πιο βαριές φανέλες στον κόσμο. Όταν γίνεται λόγος για πρόοδο αυτή επιβάλλεται να έχει ορίζοντα την κορυφή και τίποτα λιγότερο. Αν λοιπόν προορισμός είναι η κορυφή τότε η Μίλαν έχει δρόμο ακόμα. Πολύ δρόμο. Αρχής γενομένης από φέτος.

Εκεί που η σεζόν έδειχνε να οδεύει προς την απόλυτη καταστροφή τα τελευταία καλά αποτελέσματα την έφεραν να διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή έχει 49 βαθμούς και έχει μπροστά της Νάπολι και Ρόμα με 51. Η Μίλαν πρέπει πάση θυσία να είναι στο επόμενο Γιουρόπα. Όχι απλά για τη συμμετοχή αλλά για να το πάρει. Χωρίς πολλά πολλά. Η ομάδα πρέπει να έχει αυτοσκοπό να βρίσκεται στο Τσάμπιονς Λιγκ της μεθεπόμενης περιόδου. Χρειάζεται επιτέλους να βάλει συνέπεια στην πρόοδο της. Βήμα βήμα. Πρέπει οπωσδήποτε από του χρόνου να λογίζεται σαν ομάδα τετράδας στην Ιταλία. Εύκολο; Όχι. Ακατόρθωτο; Ούτε!

Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει αδιαμφησβήτητα να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ της. Σε όλες τις γραμμές! Κυρίως στην επίθεση και ακόμα περισσότερο στα πλάγια αυτής όπου οι επιλογές είναι λιγοστές και ξεχειλίζουν από… μετριότητα. Η ομάδα χρειάζεται επιτακτικά δύο εξτρέμ -αλλά και έναν φορ- που θα της δώσουν άμεσα γκολ και ασίστ. Από εκεί και πέρα θέλει έναν στόπερ τύπου Κιάερ αλλά ανώτερου επιπέδου για να φτιάξει σούπερ δίδυμο με τον Ρομανιόλι. Το ιδανικό κερασάκι στην τούρτα θα ήταν ένας πρωτοκλασάτος και έμπειρος χαφ να παίξει μπροστά από τους Μπενασέρ και Κεσιέ και να αναλάβει κυρίως οργανωτικές πρωτοβουλίες.

Όλα αυτά βέβαια σε περίπτωση που δεν χαθεί κάποιος από τους σημαντικούς παίκτες. Επειδή το ζήτημα την ενίσχυση της ομάδας εκτός από ποσοτικό είναι περισσότερο ποιοτικό αποκλείεται να έρθουν μαζεμένοι τόσοι κάλοι παίκτες. Δεν βγαίνουν τα κουκιά. Ακόμη όμως και τους μισούς να καταφέρει να πάρει η Μίλαν του χρόνου θα εμφανιστεί πολλά σκαλιά ανώτερη.

Την έχει ανάγκη το Ιταλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο

Ανεξαρτήτως από το πώς τελικά θα εξελιχθούν τα πράγματα υπάρχει μια κοινή παραδοχή. Η κατάσταση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Μίλαν δεν της ταιριάζει καθόλου! Αν δεν είσαι οπαδός της Ίντερ ή της Γιουβέντους σου προκαλεί θλίψη η εικόνα ενός τόσο μεγάλου κλαμπ να παλεύει για να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μίλαν των 18 Σκουντέτο και των 7 Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να πρωταγωνιστεί! Το Ιταλικό Πρωτάθλημα βίωσε την τελευταία οχταετία μια παρακμή. Η Γιουβέντους έπαιζε στην πραγματικότητα χωρίς αντίπαλο και κάθε έννοια ανταγωνισμού είχε χαθεί. Και μιλάμε για το Καμπιονάτο. Όχι για την Μπουντεσλίγκα.

Ένα Πρωτάθλημα που μέχρι τα μέσα των 00s ήταν με διαφορά το καλύτερο στον κόσμο. Η… εξαφάνιση της Ίντερ και της Μίλαν έπαιξε σίγουρα τεράστιο ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Κι ενώ η Ίντερ δείχνει να ξαναβρίσκει το δρόμο της, η συμπολίτισσα Μίλαν ακόμη παλεύει με τους δαίμονές της. Η φετινή σεζόν ήταν μακράν η πιο ενδιαφέρουσα των τελευταίων ετών στην Ιταλία. Κι αν δεν προέκυπτε η διακοπή κάτι μου λέει ότι η Λάτσιο θα ήταν πιο κοντά στην κορυφή απ’ ότι είναι τώρα. Όπως και να ‘χει για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της σεζόν υπήρχαν τρεις ομάδες που διεκδικούσαν στα ίσα τον τίτλο.

Η Γιουβέντους δεν έκανε την καθιερωμένη της παρέλαση. Αγχώθηκε. Κατάλαβε ότι δεν είναι πια μόνη. Αν στην «παρέα» της μπει με αξιώσεις και η Μίλαν το Ιταλικό Πρωτάθλημα θα εκτοξευτεί. Αν και εδώ που τα λέμε το μέγεθος της Μίλαν ξεπερνά κατά πολύ τα εγχώρια σύνορα. Η απουσία της από το Τσάμπιονς Λιγκ εδώ και οχτώ χρόνια αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι ιστορικά μεγάλες ομάδες δίνουν άλλη αίγλη στις διοργανώσεις που συμμετέχουν. Μακάρι οι «Ροσονέρι» να αφήσουν πίσω λάθη και… αμαρτίες του παρελθόντος και να βρουν ξανά το μονοπάτι που θα τους φέρει στο προσκήνιο. Κάθε άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο θα ήθελε κάτι τέτοιο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ