Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Πριν από είκοσι χρόνια ο Φιγκο.. «πρόδωσε» την Μπαρτσελόνα για χάρη της Ρεάλ! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης

Πριν από είκοσι χρόνια ο Φιγκο.. «πρόδωσε» την Μπαρτσελόνα για χάρη της Ρεάλ! (vid)

Πριν από 20 χρόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Λουίς Φίγκο. Μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφικές κινήσεις στην ιστορία για τους Μαδριλένους.

24.07.2020 | 19:23

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτελόνα. Δύο…ομάδες που έχουν μια τεράστια “διαμάχη”! Δύο σύλλογοι που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και λειτουργούν με ξεχωριστό τρόπο.

Πριν την δεκαετία του 2000 και πριν καλά καλά μπουν αυτά τα τεράστια ποσά στον χώρο του ποδοσφαίρου… υπήρξε ο ρομαντισμός. Έτσι θεωρούταν πως ήταν πολύ δύσκολο κάποιος ποδοσφαιριστής να αφήσει έναν σύλλογο και να πάρει μεταγραφή στον αιώνιο αντίπαλο.

Η εξαίρεση στον κανόνα όμως ακούει στο όνομα του… Λουίς Φίγκο. Ο Πορτογάλος άσσος αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα και είχε ιδιαίτερο δέσιμο με τους φίλους του συλλόγου. Ήταν αυτό που λέμε ο αγαπημένος της εξέδρας, ήταν ένα ίνδαλμα για τους φίλους των Μπλαουγκράνα.

Ξαφνικά όμως και μόλις σε μια νύκτα… αυτός ο μύθος διαλύθηκε για τους οπαδούς των Καταλανών.

Ο αγαπημένος τους Λουίς Φίγκο αποφάσισε μέσα σε λίγες ώρες να αποδεχθεί την σπουδαία πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης και μετακόμισε στους μερένχες. Μια μεταγραφή που άλλαξε για τα καλά την ιστορία στο ισπανικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο. Την σφραγίδα του σε αυτήν την μεταγραφή έβαλε ο Φλορεντίνο Πέρεθ!

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια πραγματοποιήθηκε αυτή η σπουδαία μεταγραφή. Ο Φίγκο κατέκτησε με τους μερένχες, δύο πρωταθλήματα, ένα Τσάμπιονς Λιγλ, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα Σούπερ Καπ και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. 

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version