ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Έβερτον

Έβερτον: Απλά διασκεδαστική ή και κάτι παραπάνω;

Μετά από 4 αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ, η Έβερτον στέκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Που μπορεί να φτάσει η ομάδα του Αντσελότι;

Έβερτον: Απλά διασκεδαστική ή και κάτι παραπάνω;

Αν μια ομάδα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ αυτή δεν είναι άλλη από την Έβερτον. Τα «Ζαχαρωτά» που ενισχύθηκαν σημαντικά και κυρίως ουσιαστικά το καλοκαίρι μετρούν τέσσερεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Παράλληλα παίζουν όμορφο, ελκυστικό και κυρίως αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Ο Αντσελότι είχε ότι ζήτησε και δείχνει πως μετά από χρόνια ανούσιων πλην μεγάλων επενδύσεων μπορεί να χτίσει κάτι πραγματικά καλό στην Έβερτον. Είναι το σούπερ ξεκίνημα της ομάδας προάγγελος για του τι θα ακολουθήσει; Θα καταφέρει να έχει πραγματικούς στόχους τη φετινή σεζόν ή θα είναι απλά μια διασκεδαστική νότα στο πρωτάθλημα; Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν ωστόσο όσο η Έβερτον συνδυάζει καλή εικόνα με νίκες κερδίζει έδαφος, χρόνο και… νέες συμπάθειες!

Με ηγέτη Χάμες και μπόμπερ Κάλβερτ Λιούιν

Όταν η Έβερτον ανακοίνωνε την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκεζ σίγουρα ξάφνιαζε πολύ κόσμο. Πολλοί υποστήριξαν ότι η μεταγραφή αυτή σηματοδοτεί ένα βήμα πίσω για τον Κολομβιανό ο οποίος κατάλαβε ότι δεν μπορεί πλέον να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Από την άλλη πλευρά υπήρχαν άλλοι τόσοι που απορούσαν πως οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης έχασαν την ευκαιρία να πάρουν… τζάμπα έναν παίκτη με την ποιότητα και την κλάση του Χάμες.

Εμείς ανήκαμε ξεκάθαρα στην δεύτερη κατηγορία. Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι στα 28 ο Χάμες μόνο τελειωμένος δεν ήταν. Μετά από την περσινή χρονιά  που στην ουσία εξαφανίστηκε ο Κολομβιανός διψούσε για ποδόσφαιρο και αποδείξεις. Η Έβερτον του Αντσελότι του πρόσφερε ακριβώς αυτό. Ένα περιβάλλον που θα πρωταγωνιστήσει κατευθείαν και έναν προπονητή που τον πιστεύει όσο κανείς. Ο Χάμες μπήκε στην εντεκάδα με το καλημέρα και έδειξε αμέσως ότι δεν ήρθε στην Έβερτον για να κάνει πλάκα. Τα 3 γκολ και οι 3 ασίστ σε 5 συμμετοχές μάλλον υποτιμούν τον πραγματικό αντίκτυπο που έχει στο παιχνίδι της ομάδας.

Ξεκινώντας στο δεξί άκρο της επίθεσης είναι το Α και το Ω στη δημιουργία. Αυτός από τα πόδια του οποίου περνάνε όλες οι μπάλες από τη μέση και μπροστά. Οι συζητήσεις για τον αν μπορεί ή όχι να ανταπεξέλθει στην Αγγλία τελείωσαν ήδη. Στη θέση τους ήρθαν εκείνες που τον θέλουν να είναι η μεταγραφή της χρονιάς στο Νησί! Εκτός από τον Χάμες η Έβερτον προχώρησε και σε άλλες σημαντικές μεταγραφές όπως αυτές του Ντουκουρέ και του Άλαν που ήδη αποδεικνύονται εξαιρετικά σημαντικές.

Η δεύτερη καλύτερη μεταγραφή της ωστόσο ήταν ξεκάθαρα… εσωτερική. Ο Κάλβερτ Λιούιν είναι κάτι παραπάνω από καυτός στο ξεκίνημα της σεζόν. Με 9 γκολ σε 6 ματς είναι ο πλέον φορμαρισμένος επιθετικός στο Νησί και ο τέλειος άνθρωπος για να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης για την Έβερτον. Η κλήση στην εθνική Αγγλίας ήρθε σαν επιβράβευση και στα 23 του ο φορ των «Ζαχαρωτών» είναι ήδη ένα πολύ δυνατό πρότζεκτ.

Το βάθος του ρόστερ θα κρίνει πολλά

Η σεζόν στην Αγγλία είναι μεγάλη. Πολλά παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων σε μικρό χρονικό διάστημα. Για να καταφέρει μια ομάδα να έχει στόχους σε ένα τέτοιο περιβάλλον οφείλει να έχει βάθος στο ρόστερ της. Παίκτες που θα δώσουν λύσεις χωρίς να γίνεται φανερή η απουσία των κατά τεκμήριο βασικών. Η Έβερτον δείχνει φέτος να διαθέτει ένα σχετικό βάθος. Τουλάχιστον σε κάποιες θέσεις. Σίγκουρσον, Μπέρναρντ, Ιγουόμπι, Γκμπαμίν, Ντέιβις είναι όλοι ποδοσφαιριστές που πέρυσι ήταν βασικοί και φέτος ξεκινάνε από τον πάγκο.

Στην εντεκάδα υπάρχουν παίκτες όπως ο Χάμες, ο Άλαν, ο Ριτσάρλισον, ο Κάλβερτ Λιούιν και ο Ντιν που θα μπορούσαν κάλλιστα να αγωνίζονται σε ομάδας του κορυφαίου επιπέδου. Οι Ντουκουρέ, Γκόμεζ, Κιν, Μίνα, Κόουλμαν απαρτίζουν έναν κορμό που μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και να δώσει λύσεις και επιλογές. Η Έβερτον κατάφερε φέτος να ενισχυθεί χωρίς ταυτόχρονα να χάσει κανέναν κομβικό ποδοσφαιριστή της.

Ο Αντσελότι έχει τη δυνατότητα να δίνει ανάσες σε βασικούς του παίκτες σε παιχνίδια μικρότερης δυναμικής αλλά και να προχωράει σε αλλαγές που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός σημαντικού ματς. Το γεγονός πως η ομάδα δεν αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάνει το βάθος του ρόστερ της να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τέτοιο που θα μπορέσει να καλύψει οποιαδήποτε απουσία. Υπάρχουν παίκτες που είναι αναντικατάστατοι και αν χρειαστεί να λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα θα ρίξει την αποδοτικότητα του συνόλου.

Αν η Έβερτον παραμείνει υγιής στο βάθος της σεζόν μπορεί πράγματι μετά από πολλά χρόνια να βιώσει μια σεζόν που όντως θα κυνηγάει κάτι. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα κλαμπ με εντυπωσιακή ικανότητα να ξεκινάει κάθε σεζόν με μεγάλες προσδοκίες και να τα κάνει γρήγορα μαντάρα. Ένα καλό ξεκίνημα μπορεί να σημαίνει πολλά μπορεί όμως να μη σημαίνει και τίποτα. Περισσότερο από τα αποτελέσματα είναι η εικόνα της Έβερτον που φέρνει αισιοδοξία για κάτι καλύτερο. Τι θα γίνει όμως στο πρώτο στραβοπάτημα;

Ρεαλιστικός στόχος η εξάδα, μεγάλη υπέρβαση η τετράδα

Φυσικά δεν περιμένουμε η ξέφρενη πορεία της Έβερτον να συνεχιστεί και να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι αν ο Τζέιμι Βάρντι με τον Κλαούντιο Ρανιέρι γελάνε σε μια γωνία με αυτό που γράφουμε θα πάρουμε το ρίσκο να επιμείνουμε. Η ομάδα του Αντσελότι είναι δεδομένο πως και κοιλιά θα κάνει και τα άσχημα αποτελέσματα θα έρθουν και η θέση στην κορυφή της βαθμολογίας θα χαθεί. Βέβαια τώρα που φιγουράρει μόνη πρώτη εκεί έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται. Τα όνειρα άλλωστε είναι… τζάμπα.

Αν όμως φέρουμε την στεγνή λογική στη συζήτηση η Έβερτον πρέπει να έχει ως στόχο την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και την έξοδο στην Ευρώπη. Σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα στον κόσμο αυτός ο στόχος θα ακουγόταν αρκετά ταπεινός. Όχι όμως στην Πρέμιερ Λιγκ. Για τις έξι πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας ερίζουν ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Σίτι, η Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Τότεναμ, η Άρσεναλ, η Λέστερ και η Γούλβς. Κλαμπ με πανάκριβα και κορυφαία ρόστερ που βρίσκονται σε αυτή τη μάχη κάθε χρόνο.

Για τις περισσότερες από αυτές τις ομάδες μάλιστα,  η μη είσοδος στην τετράδα συνιστά μεγάλη αποτυχία. Ακόμη και η εξάδα λοιπόν είναι ένας δύσκολος στόχος για την Έβερτον. Δύσκολος αλλά όχι άπιαστος όπως μοιάζει να είναι η τετράδα. Αυτό θα συνιστούσε πραγματική υπέρβαση για τα «Ζαχαρωτά». Να καταφέρουν να εισχωρήσουν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και να παίξουν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο η Έβερτον κερδίζει και οι υπόλοιποι έχουν απώλειες αυτό το θαύμα θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σχέση με την πραγματικότητα.

Βέβαια θα χρειαστούν και τα μεγάλα αποτελέσματα. Το πρώτο ήρθε εκτός έδρας με την Τότεναμ. Την ερχόμενη αγωνιστική έρχεται η μεγάλη πρόκληση στο ντέρμπι του Μερσεσάιντ απέναντι στην Λίβερπουλ η οποία προέρχεται από μια ξεγυρισμένη εφτάρα κόντρα στη Βίλα. Μια νίκη σε αυτό το ματς θα… σοβαρέψει την κουβέντα σχετικά με τους στόχους της Έβερτον. Σε κάθε περίπτωση τα «Ζαχαρωτά» μας έχουν κάνει ξανά να παρακολουθούμε τα παιχνίδια και την πορεία τους. Κι αυτό για αρχή είναι από μόνο του πολύ μεγάλη υπόθεση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ