Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Οι «Άγιοι» έβαλαν… φρένο στο αήττητο της Έβερτον (vid)
Έβερτον

Οι «Άγιοι» έβαλαν… φρένο στο αήττητο της Έβερτον (vid)

Η Σαουθάμπτον παρουσιάστηκε εξαιρετική, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Έβερτον και δίκαια την υποχρέωσε στην πρώτη της φετινή ήττα επικρατώντας με 2-0.

25.10.2020 | 17:53

To ταξίδι της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ, Έβερτον συνεχίστηκε στην έδρα της Σαουθάμπτον. Οι «Άγιοι» φιλοξένησαν την ομάδα του Κάλβερτ Λιούιν στα πλαίσια τη 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αμφότερες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Από τη μία οι γηπεδούχοι οι οποίοι πριν τη σέντρα μετρούσαν τρία σερί παιχνίδι αήττητοι. Από την άλλη τα «Ζαχαρωτά» τα οποία εντυπωσιάζουν στο ξεκίνημα της σεζόν μετρώντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία με την Λίβερπουλ.

Στα του αγώνα ο Κάρλο Αντσελότι ανακάτεψε την τράπουλα δίνοντας ευκαιρία στους Ιγουόμπι και Σίγκουρτσον να βρεθούν στο βασικό σχήμα. Οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα λεπτά κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της μπάλας έχοντας απέναντι τους μια συμπαγή Σαουθάμπτον. Με τον Κάλβερτ Λιούιν απομακρυσμένο η Έβερτον δεν μπορούσε να παρουσιαστεί απειλητική. Μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους το δοκάρι του Σίγκουρτσον, με τον Ισλανδό να ζυγίζει το σουτ αλλά να μην στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ό,τι δεν κατάφεραν τα «Ζαχαρωτά» όμως το έκαναν πράξη οι γηπεδούχοι. Στο 27′ η Σαουθάμπτον άνοιξε το σκορ με όμορφο σουτ του Γουόρντ Προς μέσα από την περιοχή, έπειτα από ασίστ του Ινγκς. Σαν να μην έφθανε αυτό, οκτώ λεπτά αργότερα οι «Άγιοι» έκαναν δύο τα τέρματά τους. Δράστης για τους γηπεδούχους ο Άνταμς με την άμυνα της Έβερτον να είναι απούσα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Δεν αντέδρασε ποτέ η Έβερτον

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι με πίεση ψηλά κατάφεραν να περιορίσουν κατά πολύ την ανάπτυξη της Έβερτον. Ο Κάρλο Αντσελότι προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα όμως οι αλλαγές του δεν κατάφερναν να φέρουν την πολυπόθητη αντίδραση. Με το 2-0 να παραμένει στο παιχνίδι η Σαουθάμπτον κέρδιζε ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο.

Σαν να μην έφθανε αυτό, η Έβερτον έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο 73′. Ο Ντιν μάρκαρε αντικανονικά τον Γουόκερ – Πίτερς με τον διαιτητή να του δίνει την κόκκινη κάρτα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά πέταξαν… λευκή πετσέτα. Το 2-0 διατηρήθηκε έτσι μέχρι το τέλος με την Σαουθάμπτον να σταματά τη ξέφρενη πορεία της Έβερτον. Τα «Ζαχαρωτά» παρά την ήττα παραμένουν στη κορυφή της βαθμολογίας έχοντας συγκάτοικο την συμπολίτισσα Λίβερπουλ.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version