ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Η καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη!

Βροχή από γκολ, καταλυτικές εμφανίσεις και πολλά... απρόσμενα αποτελέσματα, αυτή η αγωνιστική είχε πολλούς νέους (και παλιούς) ήρωες!

Η καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη!

Τέλος της αγωνιστικής δράσης στα περισσότερα πρωταθλήματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ακόμη ένα σαββατοκύριακο γεμάτο από ήρωες και πολλά γκολ ολοκληρώθηκε και στο Sportsking.gr καταγράφουμε αυτούς που κατάφεραν να ξεχωρίσουν λιγάκι παραπάνω.

Τερματοφύλακας –  Λούκας Φαμπιάνσκι (Γουέστ Χαμ)

Φύλακας-άγγελος της Γουέστ Χαμ ντύθηκε σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Λούκας Φαμπιάνσκι. Η παράδοση κόντρα στη Σίτι είχε (πάρα) πολλά γκολ, όμως ο Πολωνός κατάφερε να αποτρέψει κάτι τέτοιο. Στον Λονδίνο ο έμπειρος τερματοφύλακας χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές. Αν και τα «σφυριά» προηγήθηκαν με την γκολάρα του Αντόνιο, οι «πολίτες« αντεπιτέθηκαν και ανάγκασαν τον Φαμπιάνσκι να κάνει αρκετές αποκρούσεις. Με το σκορ στο 1-1 και τον χρόνο να τελειώνει Στέρλινγκ και Μαχρέζ νικήθηκαν από τον Πολωνό γκολκίπερ, ο οποίος κράτησε την ισοπαλία για την ομάδα του.

Δεξιός Μπακ –  Άαρον Γουάν Μπισάκα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Μακράν καλύτερος του δευτέρου ο καλύτερος αμυντικός της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, ο Μπισάκα ήταν στα δύσκολα για την ομάδα του και κόντρα στην Τσέλσι. Πειθαρχημένος στον ρόλο που του ανέθεσε ο Σόλσκιερ, ο Άγγλος διεθνής δεν επέτρεψε καμία απειλή από τα δεξιά. Κλέβοντας την ταυτότητα του Πούλισιτς, αλλά και κλείνοντας τα overlap του Τσίλγουελ, ο 22χρονος αμυντικός απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο αποτελεσματικός είναι στο «ένας εναντίον ενός». Επιθετικά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, όμως η παρουσία του στην άμυνα ήταν καίρια.

Κεντρικός Αμυντικός –  Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Πραγματικά κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς θα παρουσίαζε η Ρεάλ χωρίς τον αρχηγό της στο «κλάσικο». Οι Μαδριλένοι προερχόμενοι από την ταπείνωση κόντρα στη Σαχτάρ είδαν τον Ράμος να επιστρέφει. Και τι επιστροφή πραγματοποίησε ο Ισπανός… Μπορεί ο Μέσι αν τον εξέθεσε στο πρώτο ημίχρονο σε μια προσπάθεια του, όμως ο Ράμος πήρε μια ακριβώς ίδια εκδίκηση στο δεύτερο μισό. Ακόμη ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι από τον Λενγκλε και ευστόχησε στην εκτέλεση του για το 1-2. Σαν μην έφταναν αυτά με 4 σουτ (!), 3 κερδισμένες κεφαλιές και 3 τάκλιν ήταν σχεδόν αλάνθαστος για την «βασίλισσα». Το «κερασάκι στην τούρτα» το 95% στις εύστοχες πάσες του, για την τελική νίκη της Ρεάλ με 1-3 στο «Καμπ Νου».

Κεντρικός Αμυντικός –  Γουέσλι Φοφανά (Λέστερ)

Δεύτερη εβδομάδα παρουσίας στη Λέστερ, δεύτερη εξαιρετική εμφάνιση από τον Γουέσλι Φοφανά. Ο νεαρός αμυντικός δοκιμάστηκε αρκετά απέναντι στην Άρσεναλ, ωστόσο δεν σάστισε στιγμή. Με σωστές αμυντικές τοποθετήσεις και σχεδόν αλάνθαστος με τη μπάλα στα πόδια, ο Φοφανά κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα του σε μια χρονική στιγμή πίεσης των Λονδρέζων. Τελικά η σωστή άμυνά του απέδωσε καρπούς, με τις «αλεπούδες» να ανοίγουν το σκορ και να φτάνουν και στη νίκη.

Αριστερός Μπακ – Φερλάν Μεντί (Ρεάλ Μαδρίτης)

Η εμφανίσεις του Φερλάν Μεντί εδώ και περίπου έναν χρόνο δικαιολογούν την απόφαση του Ζινεντίν Ζιντάν να δώσει περίπου 50 εκατομμύρια στη Λυών για να τον αποκτήσει. Ο Γάλλος μπακ δείχνει συνεχώς πως οι μέρες του Μαρσέλο ως βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας αποτελούν παρελθόν. Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι «μερένχες» απειλούσαν από την αριστερή πτέρυγα με τον Βινίσιους και τον Μεντί να ανεβαίνει συνεχώς. Κάπως έτσι ο Γάλλος τελείωσε την αναμέτρηση με 3 ντρίπλες, 2 επιτυχημένα τάκλιν και πολλές επικίνδυνες προωθήσεις.

Κεντρικός Μέσος –  Γιάκουμπ Ζάνκτο (Σαμπντόρια)

Πολύς καιρός πέρασε από την τελευταία φορά που ο Τσέχος μέσος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη. Συγκεκριμένα από τις ημέρες του στο Ούντινε και την Ουντινέζε, όταν και κυνηγούσε τη μεγάλη μεταγραφή. Αυτή τελικά δεν ήρθε και κατέληξε στη Σαμπντόρια. Ωστόσο φέτος οι Γενοβέζοι δείχνουν πως θέλουν να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάνοντας ένα σπουδαίο βήμα απέναντι στην «μπαρουτοκαπνισμένη» Αταλάντα. Στον Μπέργκαμο ο Ζάνκτο ήταν εξαιρετικός και μετρώντας 1 γκολ και 1 ασίστ βοήθησε σημαντικά για την τελική επικράτηση με 1-3.

Κεντρικός Μέσος – Τόνι Κρος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ακόμα ένας παίκτης της Ρεάλ που κατάφερε να ξεχωρίσει στο «κλάσικο» του Σαββάτου. Ο Γερμανός μαέστρος ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι… μαέστρος έχοντας τον πλήρη έλεγχο του κέντρου, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο έμπειρος οργανωτής μέτρησε συνολικά 90 επαφές με τη μπάλα, δημιούργησε 1 μεγάλη ευκαιρία, έβγαλε 5 πάσες-κλειδιά και γενικά τίποτα από όσα γίνονταν στο κέντρο δεν πέρναγε χωρίς την δική του άδεια.

Δεξιός Εξτρέμ – Λασινά Τραορέ (Άγιαξ)

Μια άνευ προηγουμένου εμφάνιση είχαμε στην άνευ προηγουμένου νίκη του Άγιαξ στην Ερεντιβίζιε. Ο «βασιλιάς» της Ολλανδίας έστειλε την Φένλο πίσω στο… τοπικό με το διαστημικό 0-13 να είναι σ̶κ̶ο̶ρ̶ ̶π̶ρ̶ώ̶τ̶η̶ς̶ ̶π̶ε̶ρ̶ι̶ό̶δ̶ο̶υ̶ το τελικό σκορ. Ο επιθετικός από την Μπουρκίνα Φάσο δεν είχε κανένα τέρμα με τη μεγάλη ομάδα του «Αίαντα» και θυμήθηκε να το κάνει το Σάββατο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια για αυτό θα μιλήσουμε με αριθμούς. 5 γκολ και 3 ασιστ τον κατατάσσουν με διαφορά ως την κορυφαία ατομική εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής. Ίσως και ως μια από τις σπουδαιότερες του 21ου αιώνα.

Αριστερός Εξτρέμ –  Μόιζε Κιν (Παρί Σεν Ζερμέν)

Μια εμφάνιση την οποία χρειαζόταν ιδιαίτερα σημείωσε απέναντι στη Ντιζόν ο Μόιζε Κιν. Ο Ιταλός επιθετικός αγωνιζόμενος στους Παριζιάνους με τη μορφή δανεισμού από την Έβερτον είχε ξεχάσει τι σημαίνει καλή εμφάνιση. Η κριτική στο πρόσωπο του δριμεία και η αμφισβήτηση για τον νεαρό αστέρα είχε αρχίσει να μεγαλώνει επικίνδυνα. Ωστόσο με 2 τέρματα του ο Ιταλός υπενθύμισε πως παρά την πολύ κακή περσινή χρονιά του στην Αγγλία παραμένει ένα μεγάλο ταλέντο έτοιμο να κάνει το μπαμ.

Κεντρικός Επιθετικός – Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου)

Εντάξει Ρόμπερτ μπορείς να σταματήσεις τώρα, έχει αρχίσει να κουράζει. Για ακόμη μια εβδομάδα ο Πολωνός βρίσκεται στην ενδεκάδα μας καθώς ο 31χρονος έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Προβλέψιμη επιλογή; Ναι. Δίκαιη; Φυσικά! Στα 32 του χρόνια ο Ρόμπερτ έχει βάλει ως… χάντικαπ την επίτευξη 2 γκολ σε κάθε παιχνίδι. Και για ακόμη μια φορά αυτός ο στόχος επετεύχθη. Απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης ο Πολωνός ήταν σίφουνας για ακόμη μια φορά και με 3 τέρματα ήταν ο κύριος λόγος της επικράτησης των Βαυαρών με 5-0.

Κεντρικός επιθετικός – Πάτρικ Μπάμφορντ (Λιντς)

Με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο διέλυσε τα όνειρα της πρωτοπόρου και αήττητης Άστον Βίλα ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Οι «χωριάτες» μετά τον θρίαμβο επί της Λίβερπουλ και την επικράτηση με τη Λέστερ είχαν… πάρει αέρα. Τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Και για αυτό τον λόγο ο Μπιέλσα είχε την απάντηση με την εξίσου «ήρεμη δύναμη» Λιντς. Η φρέσκια και ελκυστική ομάδα του Αργεντινού τεχνικού νίκησε κατά κράτος την Βίλα, με τον Πάτρικ Μπάμφορντ να πετυχαίνει χατ τρικ. Μέσα σε μόλις 19 λεπτά, ο Άγγλος επιθετικός «μάτωσε» 3 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, τελειώνοντας στο δεύτερο ημίχρονο την υπόθεση νίκης για την ομάδα του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ