Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Βολές κατά Μπαρτομέου από τον πρόεδρο της La Liga
Μπαρτσελόνα

Βολές κατά Μπαρτομέου από τον πρόεδρο της La Liga

Ο πρόεδρος του ισπανικού πρωταθλήματος, Χαβιέρ Τέμπας, άσκησε δριμεία κριτική στον πρώην πια πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου,

28.10.2020 | 15:37

O πρόεδρος του ισπανικού πρωταθλήματος, Χαβιέρ Τέμπας, άσκησε κριτική στον πρώην πια πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Μαρία Μπαρτομέου μετά τα σχόλια του τελευταίου για τη συμμετοχή των Καταλανών στην ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ.

Ειδικότερα, ο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου παραιτήθηκε χθες (27/10) από τη θέση του προέδρου των “μπλαουγκράνα”. Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε και η πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί εναντίον του από 16.000 και πλέον μέλη της ομάδας.

Ο Μπαρτομέου στις πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι η Μπαρτσελόνα δέχτηκε την πρόταση να αγωνιστεί στην ευρωπαϊκή σούπερ λίγκα. “Αυτό θα εξασφαλίσει την οικονομική επιβίωση του συλλόγου. Αποδεχτήκαμε να παίξουμε στο μελλοντικό παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων”.

Σύμφωνα με την Diario As, σχεδιάζεται μία κλειστή λίγκα στα πρότυπα της μπασκετικής Euroleague, στην οποία από το 2022 θα αγωνίζονται 18 ομάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων θα προέρχονται από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία και τη Γερμανία. Αυτή η διοργάνωση ακόμα χρειάζεται χρόνο για να πάρει σάρκα και οστά. Ας σημειωθεί ότι η τράπεζα JP Morgan είναι πρόθυμη να τη χρηματοδοτήσει.

Ο Τέμπας “δίκασε” τον Μπαρτομέου

Όπως γίνεται κατανοητό, η δημιουργία μίας τέτοιας λίγκας θα είχε καταστροφικό αντίκτυπο στα εγχώρια πρωταθλήματα. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους, για τους οποίους ο Χαβιέρ Τέμπας, άσκησε δριμεία κριτική στον Μπαρτομέου μετά και την ανακοίνωση της παραίτησής του.

“Ο Μπαρτομέου στην τελευταία του ημέρα ανακοίνωσε τη συμμετοχή σε μία διοργάνωση φάντασμα. Αυτό θα οδηγούσε στην καταστροφή της Μπαρτσελόνα και επιβεβαιώνει την άγνοια τους για την ποδοσφαιρική βιομηχανία. Είναι ένα λυπηρό τέλος για έναν πρόεδρο που είχε επιτυχίες αλλά τελευταία είχε και λάθη” έγραψε στο twitter.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version