ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Αυτός είναι ο προπονητής που «διαμόρφωσε» τον Κλοπ!

Ο Γιούργκεν Κλοπ ονομάτισε τον προπονητή που του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται το ποδόσφαιρο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αρίγκο Σάκι.

Αυτός είναι ο προπονητής που «διαμόρφωσε» τον Κλοπ!

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας προπονητής που πάντοτε λέει καθαρά αυτό που πιστεύει και δεν διστάζει να μιλήσει με άκρως κολακευτικά λόγια για αυτούς που θεωρεί σπουδαίους. Το έχει κάνει για ποδοσφαριστές – ινδάλματα. Το έχει κάνει για τους παίκτες του όταν… τον βγάζουν ασπροπρόσωπο. Τώρα το έκανε και για έναν προπονητή. Το δικό του πρότυπο από ότι φαίνεται. Αυτός, δεν είναι άλλος από τον Αρίγκο Σάκι που μεγαλούργησε με τη Μίλαν. Εκτός από το να γράψει το όνομά του στην ιστορία του ποδοσφαίρου με χρυσά γράμματα, ο Σάκι κατάφερε και να αλλάξει ολόκληρη τη φιλοσοφία του Κλοπ. Ίσως να τον κάνει αυτόν που είναι σήμερα.

Ο Κλοπ σε συζήτηση που είχε με τον Τζέιμι Κάραχερ στη σειρά «Greatest Games», αναφέρθηκε στην επίδραση του Σάκι στον τρόπο που προσλαμβάνουμε πλέον το ποδόσφαιρο. Με πολύ κολακευτικά λόγια, τον χαρακτήρισε αναμορφωτή στην προσέγγιση του παιχνιδιού. Εκτός αυτών, ήταν και το πρώτο όνομα που ήρθε στο μυαλό του στην ερώτηση για τον προπονητή που τον επηρέασε περισσότερο. Αυτός είναι ο προπονητής που «διαμόρφωσε» τον Κλοπ!

«Ο Σάκι άλλξε το πώς σκεφτόμαστε το ποδόσφαιρο»

«Ο Σάκι άλλαξε εντελώς το πώς σκεφτόμαστε για το ποδόσφαιρο. Είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς προπονητές στην ιστορία του παιχνιδιού και ένας ολοκληρωμένος αναμορφωτής για μένα. Χάρη σε αυτόν, αρχίσαμε να κρίνουμε με νέο τρόπο το μέγεθος του αγωνιστικού χώρου. Σίγουρα θυμάσαι τότε που μάρκαρες με τακτική man-to-man στο κι έπρεπε να ακολουθείς τον αντίπαλό σου μέχρι την τουαλέτα. Είχες την αίσθηση ότι το γήπεδο ήταν τεράστιο.

»Πολύ συχνά νικούσε η ομάδα με τους πιο ποιοτικούς παίκτες, διότι τα μαρκαρίσματα ήταν ένας εναντίον ενός, συνεπώς αν ο άλλος παίκτης ήταν καλύτερος από σένα, πώς θα μπορούσες να νικήσεις; Η οργάνωση του Σάκι με άλλαξε εντελώς. Δεν το έμαθα απευθείας από εκείνον, ο προπονητής μου στη Μάιντς, Βόλφγκανγκ Φρανκ, την έφερε στην ομάδα μας, που σημαίνει ότι ως παίκτης παρακολούθησα πέντε χιλιάδες βίντεο της Μίλαν».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ